Decoratie & feesten

Tuinfeest in de nazomer – de beste ideeën voor een geslaagd feest

feestelijke decoratie slinger papier grill geruit tafelkleed

De zomer is dit jaar bijzonder lang en nodigt met zijn warme dagen uit tot een gezellig tuinfeest in de nazomer in goed gezelschap. Maar omdat hier veel bij komt kijken, moet zo’n evenement goed georganiseerd worden. Met de volgende tips kun je je tuinfeest iets origineels en bijzonders geven.

Tuinfeest in de nazomer: Wat mag er qua horeca niet ontbreken

Grillfeest organiseer tafelrecepten

Eten is ongetwijfeld een heel belangrijk onderdeel van een tuinfeest. Het is immers moeilijk om een ​​plechtige stemming te creëren als de maag leeg is en gromt. En wat is er nou lekkerder op een mooie nazomerdag dan met familie en goede vrienden buiten grillen? Grillen maakt een stuk makkelijker en is een veel eenvoudigere bereiding dan koken met een oven, talloze pannen en ander keukengerei. Voor veel gasten gaat er niets boven een stevige, krokante gegrilde steak. Degenen die van minder vet houden, moeten toegang hebben tot gevogelteworsten of kalkoenbiefstuk. Als er ook vegetarische gasten worden verwacht, mogen vleesvrije alternatieven niet ontbreken. Gepofte aardappelen met aromatische kruidenkwark, tomaten met kruiden en feta, gemarineerde groentespiesjes of maïskolven zijn bijzonder lekker op de grill.

tuinfeest in de nazomer barbecue tips ideeën vlees groenten

Als je voor het eerst een grill in handen moet krijgen, moet je letten op de vorm, grootte en functies, die een grote invloed hebben op de smaak van het te grillen voedsel. Ook lichte salades (bijv. met couscous) zijn altijd welkom. Ook buffetten en fingerfood zijn populair: deze zijn bijzonder handig en ook geschikt voor een kleine snack tussendoor. En waarom niet? iets exotisch, bijvoorbeeld geflambeerde zalm, coquilles of witte worst saltimbocca. Naast de klassieke dranken zoals water, sterke drank en bier zorgen zoete fruitschalen en cocktails voor een fruitig hoogtepunt.

Drankjes bar organiseren ideeën recepten

Hier moet je van tevoren over nadenken:

– Verstuur uitnodigingen op tijd

– Maak een boodschappenlijst en stem deze af op het aantal gasten (let op de voorkeuren en allergieën van de gasten!)

– Buren informeren

– Zorg voor voldoende zitplaatsen

– Organiseer barbecueaccessoires

– Zet voldoende glazen, bestek en borden klaar

– Vlees de dag ervoor marineren

– Chill drankjes vroeg

– Bereid sauzen, kruidenboter en dipsauzen

– Houd ijsblokjes klaar

– Plan in zon- en regenbescherming (luifel, dekzeil, parasol)

– Koop een muzieksysteem

Een tuinfeestje plannen in de nazomer: tuinaccessoires voor een gezellig samenzijn

tuinfeest in de nazomer echte bril familie vrienden versieren tuintafel

Omdat het feest niet eindigt bij de staande receptie en het dansen af ​​en toe een pauze vraagt, is een zitgelegenheid essentieel. Als u zelf niet voldoende bent uitgerust, kan een buurman u wellicht van enkele stoelen voorzien. Als alternatief kunt u echter een aantal biertentensets krijgen bij een plaatselijke drankenhandelaar. Denkt u er al aan om geschikte tuinmeubelen te kopen, dan wilt u misschien bijvoorbeeld stevige vrijetijdsstoelen kopen met een uniforme uitstraling. Bijzonder gezellig wordt het met een buitenfauteuil of bank, natuurlijk met een weerbestendige hoes en stevig vlechtwerk. Met de bijpassende salontafel krijg je zeer aantrekkelijke tuinmeubelen die uitnodigen om te blijven hangen.

Tuinfeest in de nazomer: tafeldecoraties zorgen voor een feestelijke sfeer

tuinfeest in de nazomer tafeldecoratie tuin bloemen echte glazen

Met een paar simpele snufjes wordt je tuin een echte eyecatcher. Het is het beste om te beginnen met de tabellen. U kunt later de andere tuindecoraties uitlijnen. Hoe natuurlijker, hoe mooier de tafeldecoratie meestal is. Bovenal onderstrepen verse boeketten bloemen het feest in een natuurlijke ambiance. Misschien pluk je wel direct in je tuin kleurrijke bloemen en grassen: zo wordt de bloemenweide weerspiegeld op de tafels. Porseleinen schalen en echte glazen zien er hoogwaardig en mooi uit in combinatie met het natuurlijke tafeldesign, ook buiten. En als je afziet van wegwerpservies, maak je ook nog eens het milieu blij. Later, als de honger gestild is, zijn kaarsen in oude stenen potten of lantaarns welkom op tafel. Ze creëren een ontspannen sfeer in de schemering.

Versier de tuin in de nazomer

Feestelijk versieren tuintafel ballonnen Grilande

Als de tafel eenmaal is gedecoreerd, moet je nadenken over het toevoegen van een feestelijk tintje aan je tuin. Omdat een tuinfeest per se meer casual is dan andere feesten, is het logisch om te vertrouwen op natuurlijke en onopvallende decoratie. Lantaarns en slingers geven kleur aan het groen, net als honingraatballen, pompons of wimpelkettingen. Verspreid ze in hoge struiken en bomen of hang ze op het dak van een tuinpaviljoen. Op lange zomeravonden zorgen lampen, lantaarns, tuinfakkels, vuurschalen of drijfkaarsen, die je in een met water gevulde schaal doet, voor een gezellige sfeer van welzijn.

Een tuinfeestje plannen in de nazomer: geen feest zonder muzikale begeleiding

Tuinfeest dansmuziek plan ideeën veel plezier

De feeststemming hangt ook grotendeels af van de muziek. Hierbij dient de betreffende technologie uiterlijk in de ochtend te worden voorbereid en getest. Gewoon een radio of geluidsinstallatie uitrusten met batterijen en midden in de tuin plaatsen is voor velen inmiddels old school. In plaats daarvan zijn draadloze luidsprekers die via Bluetooth op een notebook of smartphone kunnen worden aangesloten populair. Deze oplossing heeft als voordeel dat er geen onnodige bekabeling is en dus geen struikelgevaar. Voor een speciale gelegenheid zou het een absoluut hoogtepunt zijn om een ​​bandje in te huren voor een uur of twee. Of is een van uw gasten bijzonder bekend met de gitaar en klaar om wat nummers te beginnen? Degenen die graag van de dansvloer afschudden, zouden zeker blij zijn met een kleine dansvloer.

Tuinfeest in de nazomer: conclusie

Tips plan organiseren buffet ligbedden picknick deksels

Ook in de nazomer blijven tuinfeesten populair. Om het feest te laten slagen, moet het echter goed worden georganiseerd. Van eten en drinken tot de juiste zit- en tafeldecoratie tot een feestelijke tuin, er komt veel bij kijken. Als u echter het bovenstaande advies opvolgt en u erdoor laat inspireren, staat niets het perfecte tuinfeest in de weg.