DIY, landschapsarchitectuur

Een tuinvijver bouwen – ontwerpopties voor een watertuin

Tuinvijver-bouw-terras-brug-ideeën

Wil je er een Bouw een tuinvijver? De vijver in de tuin heeft een goede planning nodig. Zelfs bij het maken van een minituin zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Er zijn verschillende soorten vijvers – minivijvers, koivijvers, natuurvijvers, zwemvijvers, visvijvers. Het hangt af van uw persoonlijke wensen welke variant u kiest. Voor beginners is de kleine, bijna natuurlijke vijver echter een onderhoudsvriendelijke en eenvoudig te bouwen variant.

Een tuinvijver bouwen – materialen en technieken

Tuinvijver-bouwen-houten brug-stenen-rand

Bij de aanleg van vijvers kunnen verschillende technieken worden toegepast. U heeft vijverfolie nodig (PVC, kunststof, rubber), vijverbakken (van GFK of kunststof), betonnen of kleibakken. Er zijn verschillende maten en vormen. Met vijverfolie is relatief eenvoudig een tuinvijver aan te leggen. Deze is zeer geschikt voor een stevige ondergrond van leem of klei en kan ter plaatse op maat worden gezaagd en aangepast aan de vijverwanden. Koivijvers zijn veeleisender en moeten aan bepaalde eisen voldoen (de diepte mag bijvoorbeeld niet minder zijn dan 1,50 meter). wie een? Bouw een tuinvijver moet de vorm in detail plannen. Hiervoor zijn de locatie en de geplande omvang bepalend. Ook de eigenschappen van de ondergrond spelen een belangrijke rol.

Een tuinvijver aanleggen – een goede planning is noodzakelijk

Bouw een tuinvijver, vind de juiste locatie

De vijveruitrusting omvat vijverpompen, vijverfilters, eventueel ook afvoeren, skimmers, slangen, water- en elektriciteitsaansluitingen, waarmee het vuil uit de vijver moet worden afgevoerd. Biologische filters zorgen voor voldoende zuurstof in het vijverwater. Aan het einde van het filter zit een pomp die het gereinigde water terug in de vijver voert. Een cirkelvormige vijverstroom wordt aanbevolen. Als de ondergrond niet erg stevig is (bijvoorbeeld grind of zand), laat dan een betonnen vijverbak maken door een specialist. Niet iedereen is echter in staat om een ​​expert in vijveraanleg en tuinontwerp op te zoeken en in te huren. Met behulp van gedetailleerde instructies kunt u zelf een aantrekkelijke maken Bouw een tuinvijver.

Waterspelletjes als eyecatchers in de tuin

Tuinvijver bouwen waterpartijen-brug-hout-bloemen

Als u vis wilt, moet u ervoor zorgen dat de vijverbak minimaal 70-80 cm diep is. Soms moeten bomen met grote wortels eerst worden verwijderd of moeten steile hellingen in acht worden genomen. Voor sommige mensen zijn waterpartijen de oorzaak van één Bouw een tuinvijver willen. Watervallen, tuinfonteinen, beekjes en architectonische elementen zoals waterspuwers en bruggen maken het totaalplaatje compleet.

Maak een tuinvijver – waterlelies en waterplanten

Selecteer-tuin-vijver-bouw-plant-moeras-planten

Bouwinstructies voor de tuinvijver

Tuinvijver zelf bouwen plan

Tuinplanning vijver bouwen

Breng rubberen tuinvijverfolie aan

Tuinvijverputten stoepranden

Vijverbassinconstructie creëer een tuinvijver

Mini vijver water tuin visvijver verlichting

Tuinvijver constructie-creëer vijverfolie rubber

Ideeën voor het leggen van vijverfolie of PVC

Koivijver bouwen tuinbouwideeën

Ontwerpideeën voor tuinvijvers

Tuinplant vijverglijbaan rivierstenen

Tuinvijver voor ideeën voor het aanleggen van terrassen

Creëer een minivijver in de tuin

Hoe maak je een koivijver aan?

Tuinvijverplanten-vis ontwerpideeën