DIY, landschapsarchitectuur

Milieuvriendelijk wonen – tips voor natuurbehoud en tuinontwerp

Houten pergola milieuvriendelijke geldbesparende tuin

Leef dicht bij de natuur – en zorg voor natuurbehoud met deze eenvoudige tips voor Tuinontwerp. De ecologische tuin is niet alleen een trendy term, het is een manier van leven die veel middelen en geld kan besparen.

Milieuvriendelijk tuinontwerp – methoden en tips

Plantentuin ecologisch design rozen

Wat betekent eigenlijk een milieuvriendelijke Tuinontwerp? Het is een beweging die duurzaamheid in landschapsarchitectuur ondersteunt door middel van eenvoudige methoden. Groene tuin betekent dus het beschermen van de wilde natuur, het verminderen van water-, bodem- en luchtvervuiling en het aanleggen van gezondheidsgebieden in de tuin. Een paar simpele regels helpen je hierbij. Koop plantensoorten die in de natuur bij jou in de buurt voorkomen. Ze zijn aangepast aan de weersomstandigheden. Neem contact op met de winkel om agressieve plantensoorten te vermijden. De kattenstaart, die ooit in veel tuinen werd gekweekt, is niet meer zo populair – hij verspreidt zich te snel in de wilde natuur en voorkomt dat de andere planten groeien. In plaats van een hek, zul je het geweldig vinden om een ​​beplante muur te bouwen.

Milieuvriendelijk tuinontwerp – bespaar middelen

groenblijvende planten tuinvijver waterbronnen

Geef het gazon in de zomer geen water en laat het rusten. Gebruik organisch riet. Vang het regenwater op en gebruik het om de tuin te irrigeren. Beperk pesticiden en chemicaliën tot het absolute minimum! Compost of andere organische meststoffen zijn beter. Koop een maaier met zonnepanelen of stroomvoorziening in plaats van een benzinepomp. Laat uw gras in de zomer minimaal 7,5 hoog worden. Kies voor een kleiner gazon om tijd en elektriciteit te besparen. Vul de rest van de tuin met groenblijvende planten die minder onderhoud vergen. En tot slot – recyclen! Gebruik zakjes meerdere keren. Koop grote porties mest zodat je alleen een plastic zak gebruikt. Deel het tuingereedschap met je buren. We hopen dat u geniet van het opzetten van een milieuvriendelijke Tuinontwerp.

romantische tuin houten pergola lay out gazon

Tuin landelijke stijl planten bloemen

onderhoudsvriendelijke plantensoorten tuin

lokale planten watertuin ontwerp

maak milieuvriendelijke goedkope ontwerpideeën

Goedkopere zonneluifeltips voor tuinontwerp

Tuin recycle oude tuinmeubelen van lokale bloemen

Ideeën voor biologische tuintips maken

milieuvriendelijk tuinontwerp-duurzaamheid

Steentegels moderne tuinheesters

mooi milieuvriendelijk tuingazon

prachtige natuurlijke tuin creëer ideeën voor landhuisontwerp