doe-het-zelf, keuken

Snijplank van marmer, kunststof of hout voor gezond leven

Ideeën voor het schoonmaken van snijplanken voor hout

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties en uitvoeringen gemaakt van marmer, kunststof of Houten snijplank aangeboden. Een snijplank is net zo belangrijk als het juiste mes en kan het leven een stuk makkelijker maken. Bij het kiezen van keukenaccessoires is het in ieder geval erg belangrijk om niet alleen aan duurzaamheid en design te denken. Bacteriën kunnen leven in de kleine scheurtjes op de snijplank en het wordt aanbevolen om verschillende snijplanken te gebruiken voor rauw vlees, zeevruchten, gekookt vlees en verse producten. Bij het kopen van een snijplank moet rekening worden gehouden met sanitair onderhoud.

Er zijn veel argumenten voor elk type snijplank – marmer of plastic Houten snijplank. Sommige experts zijn van mening dat houten snijplanken een natuurlijke bescherming bieden tegen bacteriën omdat ze niet van houten oppervlakken houden. De snijplanken van kunststof en marmer daarentegen kunnen niet worden geïmpregneerd met vloeistoffen.

Houten snijplank – voor- en nadelen

RVS spoelbak snijplank

Dit is een van de oudste snijplanken Houten snijplank. Houten snijplanken hebben voor- en nadelen ten opzichte van de kunststof snijplank. Hout heeft natuurlijke steriele eigenschappen. Kleine scheurtjes aan het oppervlak kunnen vanzelf sluiten. Laat uw houten snijplanken nooit voor langere tijd in de vaatwasser of in het water, omdat dit de lijm en het materiaal aantast. Als je de snijplank schoonmaakt met zout raak je alle geurtjes kwijt. Je hoeft het zout gewoon een paar minuten op het bord te laten zitten en het daarna af te spoelen met water.

Snijplank van kunststof of hout?

Kunststof snijplank - hygiënische voordelen

Veel mensen denken dat plastic snijplanken in principe beter zijn voor hun gezondheid. Ook bekend als snijplanken van polyethyleen, hebben ze een oppervlak dat vrij zacht is en niet vanzelf kan sluiten. Dit materiaal is daarentegen gemakkelijk schoon te maken en kan in de vaatwasser.

Snijplank van marmer of hout?

Keuken marmeren aanrecht houten snijplank

De meeste marmeren snijplanken zijn niet ideaal om te snijden. Ze kosten meer dan één Houten snijplank bijvoorbeeld, maar u kunt deze wassen met zeep en warm water. Ze zijn resistenter en het mes kraakt het oppervlak niet – dus je hoeft je geen zorgen te maken over de bacteriën in de scheuren. Welk type snijplank je ook kiest, regelmatige volledige reiniging loont.

Moderne snijplank voor ronde spoelbak

moderne kunststof snijplank voordelen:

Hygiënische zorg voor houten plank

Snijplank-hout-hygiënisch-onderhoudPraktische houten snijplank

Snijplank hout interessant ontwerp

minimalistische keuken

minimalistische gootsteen plastic snijplank

Marmeren snijplank in rustieke keuken

Marmeren snijplank modern design

Zwart marmeren aanrecht

zwart-marmer-kunststof snijplank

Interessante en praktische houten snijplank

Houten snijplank schoonmaken