doe-het-zelf

27 washi-tape-ideeën en creatief gebruik

Ideeën voor washi-tape - doe-het-zelf-decoratie-project

Wat is washi-tape? Ooit gehoord Washi-tape is niet anders dan plakband met prachtige patronen, wat best goed is om dingen te versieren. Hij komt oorspronkelijk uit Japan, daarna kon je hem alleen online bestellen vanuit China en na een lange periode van onderhoud dan eindelijk krijgen. Wat je ermee kunt doen, is gewoon een kwestie van je verbeelding, er zijn geen grenzen. Een paar vindingrijke Ideeën voor washi-tape we presenteren in het volgende:.

Fantasierijke washi-tape-ideeën voor decoratie en verfraaiing

Washi tape-ideeën -diy-project-decoreren-kruiden

Misschien had je nooit gedacht dat er zo’n grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en ornamenten in de washi tapes zat. Maar er zijn inmiddels talloze variaties en ook in verschillende breedtes. De kleurrijke rollen worden voornamelijk gebruikt om dingen te versieren en te verfraaien, maar kunnen zeer praktische functies vervullen – bijvoorbeeld om accessoires te personaliseren. Bovenal brengen ze je in een goed humeur.

Washi Tape-ideeën – 27 doe-het-zelfprojecten die inspireren

Washi Tape Ideas -diy-projekt-wanddeko-Scandinavisch-roze

Waar kan ik washi-tape vinden? Vroeger kon je de kleurrijke plakrollen alleen via Ebay bestellen. Je vindt ze nu in elke goed gesorteerde kantoorboekhandel, in hobbywinkels en natuurlijk online. De selectie is erg groot en de gebruiksmogelijkheden zijn veelzijdig, daarom is het de moeite waard om een ​​paar ideeën in gedachten te hebben voordat je je hele fortuin eraan uitgeeft. Hier hebben we enkele voorbeelden samengevat.

Ideeën voor washi-tape – # 1 wanddecoratie in plaats van muurstickers

Washi Tape Ideas -diy-projekt-wanddeko-origami-ogel

Washi-tape wordt op dezelfde manier behandeld als plakband. Het belangrijkste verschil ligt in de verscheidenheid aan kleuren van de washi-tapes. Meestal komen ze in sets van drie of meer stukken, waarvan de ontwerpen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Washi tape-ideeën – # 2 muurpatronen in plaats van behang

Washi Tape Ideas -diy-projekt-wanddeko-wandmuster-honeycomb

Met washi tape creëer je prachtige geometrische motieven op de muur. Je kunt er een decoratief element op bevestigen, zoals een muursticker, of de hele muur ermee decoreren in plaats van behang.

Ideeën voor washi-tape – # 3 fotolijstjes aan de muur

washi-tape-ideeën-diy-project-fotolijst-muurdecoratie

Het is duidelijk dat de dagen van transparant plakband voorbij zijn en dat je het niet meer nodig hebt om posters en kleine foto’s aan de muur te bevestigen. Als je washi-tape hebt, heb je zelfs geen fotolijstjes meer nodig. Welke kleurrijke kan je er gemakkelijk direct op de muur mee ontwerpen.

Ideeën voor washi-tape – # 4 verfraai de kamerdeur

washi-tape-ideeën-diy-project-deur-hout-decoratie

In principe kunnen alle vlakke, stofvrije oppervlakken fantasierijk worden ontworpen en gekruid met de kleurrijke kleefrol. De deur van de studeer- of creatieve kamer, de kinderkamer of gewoon elke kamerdeur die meer flair nodig heeft.

Washi Tape-ideeën – # 5 Spice Up Small Furniture

washi-tape-ideeën-diy-project-meubilair-kruk-kruiden up

Kleine meubels gemaakt van hout of spaanplaat kunnen prachtig worden versierd met washi-tape. Het oppervlak moet eerst worden schoongemaakt, daarna het plakband aanbrengen en desgewenst de creatine met een geschikt glazuur bedekken.

Washi Tape-ideeën – # 6 Meubels decoreren

washi-tape-ideeën-diy-project-meubels-kruiden-updresser

Met de patroonplakband kunnen kleine meubelstukken op een fantasierijke manier worden bevestigd. Het werkt heel eenvoudig, bijvoorbeeld door de strips gewoon dicht op elkaar te plakken of precies één of de afstand tussen de strips weg te laten en zo de meubelkleur zichtbaar te houden.

Ideeën voor washi-tape – # 7 kleuraccenten toevoegen

washi-tape-ideeën-diy-project - meubel-benen-bijzettafel

Je kunt meubels creatief en tegelijkertijd niet overdreven decoreren als je de zelfklevende tape gewoon om de meubelpoten wikkelt. Het beste is dat de plakstrips op elk moment kunnen worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Washi Tape-ideeën – # 8 Verfraai lichtschakelaars

washi-tape-ideeën-diy-project-lichtschakelaar-kleurrijk

Washi tape is daarom ideaal voor het verfraaien van huurappartementen. Zorgvuldig verwijderd, er valt geen gips naar beneden, boren is niet nodig om foto’s aan de muur te bevestigen, etc. Zelfs saaie lichtschakelaars krijgen een nieuw gezicht met behulp van de washi tape.

Washi Tape-ideeën – # 9 Spice Up spiegellijsten

verfraai washi-tape-ideeën-diy-project-spiegelframes

De eenvoudige spiegellijst krijgt het juiste fluitje met een beetje washi-tape. Eerst moet je een kleine collectie kopen, zodat de spiegellijst echt weelderig is. Alle banden moeten zo gekozen worden dat ze goed bij elkaar passen. Deze kunnen in verschillende dichtheden of anders worden gerangschikt. Het is belangrijk om je aan een bepaalde volgorde te houden.

Washi Tape-ideeën – # 10 Een glazen vaas in goud versieren

washi-tape-ideeën-diy-project-gouden-vaasdecoratie

Geen enkel ander object is geschikter om te decoreren met washi tape dan een rechthoekige glazen vaas. Het oppervlak is perfect glad en de tape is gemakkelijk aan te brengen. Een echt sieraad wordt gemaakt met een tape in goud en anderen met glitter.

Ideeën voor washi-tape – # 11 theelichtjes versieren

washi-tape-ideeën-diy-project-decoreren-theelichtjes

Theelichtjes zien er meestal te saai uit en geplaatst in transparante glazen is niets bijzonders. Met een beetje mooi gevormd washi-tape krijgen ze het juiste fluitje en zien ze er heel speciaal uit.

Washi Tape-ideeën – # 12 Dagboek 

washi-tape-ideeën-diy-project-kalender-muur-kleurrijk

Washi tape heeft ook een puur praktische functie, namelijk om de werkplek of bureau op een creatieve en grappige manier netjes te houden. Hier is een idee voor een fantasierijke afsprakenkalender die u zelf op elk vlak oppervlak kunt maken.

Washi Tape-ideeën – # 13 Personaliseer accessoires en oplaadkabels

washi-tape-ideeën-diy-project-mobiele-telefoon-oplaadkabels-organiseren

Washi-tape is te vinden in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen en u kunt puur praktisch van deze verscheidenheid profiteren. Is het vaak moeilijk om de laadkabels voor de verschillende apparaten van elkaar te onderscheiden? De oplossing is om ze te personaliseren met washi-tapes.

Washi Tape Ideas – # 14 Style je telefoonhoesje zelf

washi-tape-ideeën-diy-project-mobiele-telefoonhoesje-kruid het op

Zoals het geval is met accessoires in het algemeen, wil je altijd iets nieuws en kun je er nooit genoeg van hebben. Een hoesje voor een mobiele telefoon kan eenvoudig opnieuw worden ontworpen – met behulp van washi-tape. Strepen in twee of meer kleuren kunnen er gemakkelijk aan worden bevestigd en als je niet meer sluw bent met dit ontwerp, verwijder je het gewoon en creëer je iets anders.

Washi Tape-ideeën – # 15 Personaliseer toetsenbord

washi-tape-ideeën-diy-project-toetsenbord-vernieuwen-kleurrijk

Het computertoetsenbord kan prachtig opnieuw worden ontworpen met stukjes washi-tape. Hij moet de knopen opmeten die erop worden geplakt en stukken van deze grootte snijden. Afhankelijk van het gebruik zal de tape na verloop van tijd loslaten. Als je het niet meer wilt, verwijder het dan voorzichtig en verwijder voorzichtig de lijmresten met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol.

Washi Tape Ideas – Spice Up # 16 Pennen

Spice up washi-tape-ideeën-diy-project-potlood

Er zijn heel veel pennen, maar de meeste zien er saai uit. Iedereen kan worden verfraaid met een beetje washi-tape. Het enige wat je nodig hebt is een stukje van de kleurrijke tape. Je meet eerst de gewenste lengte, of de lengte van de pen zelf, knip dan zoveel mogelijk tape uit en plak deze voorzichtig langs de pen.

Washi Tape-ideeën – # 17 Personaliseer pennen

washi-tape-ideeën-diy-project-ikea-pencil-spice up.jpg

Dit is een ingenieuze manier om pennen te personaliseren. Zo kan geen enkel schoolkind zijn potloden verwarren met die van iemand anders en tegelijkertijd zijn eigen potloden herkennen.

Washi Tape-ideeën – # 18 Spice Up-notitieboekjes

washi-tape-ideeën-diy-project-notebooks-spice-up-decorate

Op een vergelijkbare manier kunt u alle accessoires personaliseren en tegelijkertijd personaliseren. Meestal koop je aan het begin van het schooljaar een heel pak notitieboekjes in plaats van losse te kiezen. Dit bespaart tijd, maar ook geld. Maar deze zien er te saai uit en het kind kan gemakkelijk het ene schrift voor het andere aanzien. Dit is waar de washi-tape van pas komt.

Washi Tape Ideas – # 19 Laat kartonnen poppenhuizen er mooier uitzien

washi-tape-ideeën-diy-project-poppenhuis-kartonnen-decoratie

Elk klein meisje droomt van een poppenhuis van misschien wel twee verdiepingen hoog en met veel kamers. Maar het gebeurt vaak bij de kinderen dat ze al snel de interesse in het speelgoed verliezen. Daarom is het logisch om te kiezen voor een goedkope variant die ook later probleemloos kan worden weggegooid, namelijk – een zelfgemaakt poppenhuis van karton. Versierd met een beetje kleurrijke washi-tape, inpakpapier en creativiteit, het ziet er prachtig uit.

Washi Tape-ideeën – # 20 kleine opbergdozen met make-over

washi-tape-ideeën-diy-project-kratten-dozen-decoreren

Tape plak je het beste op papier of karton, dat weet iedereen. Je hebt er misschien nooit aan gedacht om een ​​kleurrijke op eenvoudige kartonnen dozen te plakken en ze om te zetten in echte juwelendoosjes.

Washi Tape Ideas – # 21 Wegwerpservies en feestaccessoires met een verschil

washi-tape-ideeën-diy-project-feestaccessoires-decoratie

Creatieve feestdecoraties zijn heel snel te maken met behulp van de washi tape. In verband met het vorige DIY-idee zijn veel feestaccessoires en wegwerpservies gemaakt van geperst papier. De kleurrijk bedrukte exemplaren kosten meestal veel meer dan de zwart-wit. Neem dan gewoon de tweede en versier deze met een kleurrijke lijmrol. Zo gaat het!

Washi Tape-ideeën – # 22 Simple Garland

washi-tape-ideeën-diy-project-guirlande-party

Andere feestideeën kunnen snel worden gerealiseerd met washi-tape. Een simpele slinger ontstaat als je meerdere plakstrips om een ​​touwtje knoopt en de uiteinden zo afsnijdt dat ze waaiers worden. Als je zo doorgaat is de slinger klaar.

Ideeën voor washi-tape – # 23 maak zelf stickers

washi-tape-ideeën-diy-project-sticker-punch

Je kunt zelf kleine, kleurrijke stickers maken van Washi-tape door plakstrips op een glanzende folie te plakken en deze vervolgens uit te ponsen met een motiefpons. Als de stickers ergens op moeten worden geplakt, verwijder dan gewoon de folie aan de onderkant.

Ideeën voor washi-tape – # 24 ontwerp je eigen wenskaart

washi-tape-ideeën-diy-project-wenskaart-make-yourself

De washi-tape is het beste om te decoreren. Met welke plakband met prachtig patroon kan iemand een heel individuele wenskaart maken zonder een kunstenaar te hoeven zijn? Leg de plakstrips gewoon mooi op een in twee gevouwen karton, waar zelfklevende stickers insteken, ook hier worden stempels gebruikt en dat is alles.

Washi Tape-ideeën – # 25 aangepaste cadeauverpakking

washi-tape-ideeën-diy-project-cadeau-inpakken-doe-het-zelf

De washi tape wordt een heel bijzonder cadeaulint. Plak de plakstrips gewoon precies op elkaar zodat geen van beide kanten plakkerig is en knoop het cadeau vervolgens mooi vast. Het is zo simpel!

Washi tape-ideeën – # 26 ontbijttas met karakter

washi-tape-ideeën-diy-project-ontbijt-tas-jam-snack

Kinderen verliezen vaak de interesse in hun snack of boterham die hun moeder met liefde heeft klaargemaakt. En aangezien het oog ook eet, loont het de moeite om wat meer op te letten bij het inpakken. Visuele stimulus werkt meestal vrij goed bij kinderen. Waarom je washi-tape kunt proberen – plak een paar stroken op de ontbijtzak en vergeet niet elke dag een andere combinatie te proberen.

Washi Tape-ideeën – # 27 Spice Up Your Bike

washi-tape-ideeën-diy-project-kruiden je fiets

Zoals eerder vermeld, is het goede aan washi-tape dat het gemakkelijk kan worden verwijderd zonder sporen achter te laten. Misschien is het daarom zo veelzijdig.