doe-het-zelf

35 prachtige knutselideeën met knopen – maak creatieve decoraties voor je huis

knutselideeën-knoppen-kleurrijk-wit-creatief-knutselen-zelf

de Ideeën maken met knoppen zijn leuk voor volwassenen en kinderen. Kleine kleurrijke knopen of grote vintage knopen – je kunt ze gebruiken om bijna alles in huis te versieren. De ideeën voor het upcyclen van knoppen zijn perfect als je een unieke stijl in je huis wilt. Hier vind je 35 toffe knutselideeën die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken. En wees niet bang om de kleuren te mixen en matchen.

 Ideeën knutselen met knopen – schoenen versieren

Knutselideeën-knopen-versieren-platte schoenen-cool-idee

Met knoppen kun je prachtige afbeeldingen maken, creatieve decoraties tevoorschijn toveren en zelfs verschillende kledingstukken en accessoires opfleuren. Als je bijvoorbeeld de oude ballerina’s of sneakers te saai vindt, kunnen ze mooi versierd worden met een paar kleurrijke knopen. Zo maak je van je oude schoenen nieuwe zonder veel moeite en geld. De gemakkelijkste manier om de knopen aan de schoen te lijmen is met een spuitlijm en daar lang te blijven.

 Ideeën knutselen met knopen – maak je eigen statement ketting

knutselideeën-knopen-ketting-groot-veel-wit-transparant

Heb je teveel knoppen in huis en weet je niet precies wat ermee te doen? Het antwoord is duidelijk: upcycling. Oud wordt nieuw is een populaire trend die de laatste jaren steeds populairder wordt. In plaats van de oude knopen weg te gooien, kun je ze gebruiken om zelf een mooie ketting te maken. Kies er meerdere bijpassende knopen voor en indien gewenst andere sieraden zoals parels en strass steentjes. Trek dan alles door een bijpassende ketting of koord met slotje en je maakt zelf een mooie statement ketting.

Ideeën knutselen met knopen – creatieve ketting met gekleurde knopen

knutselen-ideeën-knopen-ketting-koper-kleur-zwart-creatief-mooi

De ideeën voor een ketting van knopen zijn bijzonder divers en kunnen voor elke gelegenheid worden aangepast. Of het nu voor het dagelijks leven is of voor een feestavond met je vrienden, de DIY-kostuumsieraden worden al snel een echte blikvanger. Mochten de kleuren van uw buttons niet passen bij het betreffende project, dan kunnen deze eenvoudig naar wens worden geverfd en gedecoreerd. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

Ideeën knutselen met knopen – versier kerstballen met glinsterende knopen

Knutselideeën-knoppen-kerstballen-goud-glitter-wit

Knopen worden ook gebruikt in huisdecoratie en kunnen voor elke gelegenheid worden gebruikt. Voor een leuke kerstversiering kun je bijvoorbeeld prachtige kerstballen maken met knopen. Naast knopen heb je ook piepschuim of plastic balletjes en lijm nodig. Lijm eenvoudig de knopen dicht bij elkaar op de bal zodat het piepschuim of plastic volledig bedekt is. Maak met dezelfde methode meerdere ballen in opvallende kleuren en gebruik ze om mooie accenten te leggen in je decoratie.

Knoopkussen

decoratieve kussenknopen versieren boomgroen

Een eenvoudig kussen kan gemakkelijk worden getransformeerd met verbeeldingskracht en knopen. Naai knopen op het kussen in een creatief ontwerp en knoop een strik. Als je een goede sjabloon of stencil hebt, kun je elk ontwerp tevoorschijn toveren. U kunt eerst met een eenvoudig idee beginnen en pas daarna uitgebreidere ontwerpen proberen.

Bloemenspiegel met knopen

Blijf knutselideeën met knopen bloem spiegellijst

Sommige knutselideeën met knopen zijn ook geschikt voor knutselen met kinderen. In het artikel hebben we een aantal geschikte ideeën voor je verzameld. Verander een eenvoudige houten spiegel in een designstuk door de oude knoppen binnen te halen. Laat je kind de lijst schilderen en er een laag knopen op plakken. Vul lege ruimtes in met kleinere knoppen voor een gelaagde look.

  Maak een schaal van parelmoeren knopen

parelmoer knopen kom knutselen lijm

De glanzende parelmoeren knopen zijn perfect voor handwerk, omdat ze dun, plat zijn en een mooie uitstraling hebben. Je kunt het gebruiken om kommen te versieren, sieraden te maken, zelf creatieve muurschilderingen te maken of eenvoudige kleding te versieren. Voor het lijmen kan een spuitlijm worden gebruikt, maar de hete lijm past er ook heel goed bij.

elegante lampenkap

Naai lampenkap van witte knopen

Als je van het uiterlijk van grote en kleine knoppen houdt, kun je ze gebruiken om verschillende woonaccessoires op te fleuren of ze zelf te maken. Zo’n elegante lampenkap is perfect voor je woonkamer of slaapkamer en kan worden gemaakt van knopen in verschillende maten en kleuren en een beetje draad.

Deurkrans of gewoon decoratie voor in huis

gouden knopen krans tinker deur naar huis

En waarom geen deurkrans maken als decoratie? Knopen met verschillende designs en in verschillende kleuren passen hier heel goed bij. Elke combinatie van maten en looks kan ook prachtige decoraties creëren.

dienblad

Plak knutselideeën op met knopen aan de onderkant van de serveerplank

Als je de serveerplank een speciaal fluitje wilt geven, bedek dan de hele bodem met knopen. Gebruik knoppen van verschillende groottes om eventuele hiaten op te vullen.

Bedek de wereld

Blijf bij het knutselidee met knopen vintage globe

Als de oude wereldbol zijn functies niet meer kan vervullen, kun je er een geweldige decoratie voor het appartement van maken. Onze ambachtelijke ideeën met knoppen zijn hier een geweldige kans.

Turkoois knopen

Knutselideeën knoppen decoratie schoorsteenmantel foto turkoois blauw

Een zeer populair knutselidee dat ook geschikt is voor knutselen met kinderen zijn mooie plaatjes met knopen. Voor een foto heb je een canvas van elk formaat en een goede lijm nodig. In principe kun je de knopen ook aannaaien, maar de foto ziet er mooier uit met lijm.

Decoratieve bloemen gemaakt van knopen

Ideeën knutselen met knopen boeket draad

Dit zoete boeket is een leuk cadeau of decoratie voor in huis. Zelfs de kinderen kunnen helpen met het knutselen. Trek bloemendraad door het ene gaatje in de knoop en dan door het andere gaatje. Doe dit voor elke stapel. Wikkel de bloemendraden om elkaar om de knopen te verbinden en de stelen te vormen.

Versier de juwelendoos

sier sieradendoosje met knopen

Meisjes plakken graag stickers op hun juwelendoosjes en schatkisten. Als je knopen in een leuke vorm op de bovenkant van de doos zou plakken, zou je de oude doos helemaal opnieuw maken. Twee lagen knoppen voegen textuur en diepte toe.

Knoopmagneten voor het memobord

knutselen met knopen magneet memobord bulletin board

Het is een gemakkelijke manier voor kinderen om hun persoonlijkheid te laten zien op de pin- en memoborden of lockers. Zorg ervoor dat je sterke magneten hebt gekocht die het gewicht van de knoppen kunnen dragen.

Plak op de fotolijst en vaas

Knutselideeën knoppen vaas sticker fotolijst cadeau

klok maken

Naai knutselideeën met klok met knopen

Parelmoer knopen op een grijs kussen

Ideeën knutselen om knopen parelmoer grijs kussen te versieren

Blauwe fotolijst

Knutselideeën knoppen fotolijst voor kinderen

Decoratie op de schoorsteenmantel

Ambachtelijke idee knopen schoorsteenmantel decoratie glazen kandelaar

Versier schattige fotolijstjes met grote en kleine knopen

Ideeën knutselen met knopen baby fotolijstje plakken

Ideeën knutselen met knopen – versier de gordijnen

Knutselideeën Versier gordijnen met knopen

Tinker kalenders

Knutselideeën knoppen pinnen kalenderbord

Lampenkap met zwarte knopen  

Knutselideeën knop lampenkap elegant versieren

Accenten op de gordijnen

Ambachtelijke ideeën decoratie huis gordijn idee kleurrijke knopen naaien

Ben je je effen gordijnen beu? Met een beetje textiellijm en een paar felgekleurde knopen zou je leuke accenten aanbrengen. In plaats van ze te lijmen, kun je de knopen ook aan het gordijn naaien, maar deze variant kost wat meer tijd.

Servetringen gemaakt van knopen

Servetringen gemaakt van knopen maken ideeën

Vaas

versier glazen bloemenvaas met knopen

Gordijn gemaakt van knopen

Ideeën maken met knopen gordijndeurproject

Deurkrans rood wit

Knutselideeën knoppen turquoise krans rood wit

Mini bloempot

Knutselideeën knopen bloempotdraad

Knutselideeën knoppen mini bloempot faux bloemen

Vul de bloemenvaas met knopen

versier met knopen vaas met bloemen vullen

Knop shell

Knutselideeën knopen schelp gelijmde knopen

Maak zelf knoopbloemen

Knutselideeën knoppen bloemenvaas instructies