doe-het-zelf

Bouw je eigen palletmeubels – de DIY-trend zet zich voort

Bouw je eigen palletmeubels kinderbed-instructies-opbergruimte

De doe-het-zelf-trend om meubels van europallets te bouwen houdt nooit op. Integendeel, je ziet steeds weer nieuwe meubels gemaakt van pallets, die je als volgend project bovenaan je to-do-lijst zet, omdat de verscheidenheid aan DIY-ideeën voor palletmeubels, binnen en buiten, veel biedt . Heb je geen eigen ideeën voor je palletmeubels, maar ben je een grote fan van meubels gemaakt van europallets, dan hebben twee doe-het-zelvers (Sari en Christian) een steeds groter wordende selectie DIY-ideeën op hun Doe-het-zelf-upcyclingblog Saris Garage, die voornamelijk zijn Bouw je eigen van Europallets, sloophout, maar ook creatief beton en nog veel meer. Hier kom je naar sari’s & christenen Palletmeubels Blog.

Palletmeubels bouwen – de specialiteit van meubelen gemaakt van europallets

pallet-meubels-bouwen-diy-enthousiastelingen-upcycling

Waarom zelf meubels bouwen van europallets als je vaak industrieel vervaardigde meubels voor dezelfde prijs kunt kopen? Sommigen hebben zichzelf deze vraag gesteld. Het kan voor de een of de ander veel sneller zijn om naar de grote vier letters te rijden om hun meubels specifiek te selecteren en ze thuis in elkaar te zetten volgens de montage-instructies. Maar ook hier moeten maatregelen worden genomen en moeten vaak compromissen worden gesloten omdat de meubelstukken die kunnen worden gekocht niet overeenkomen met de ideale grootte van de beoogde ruimte.

Palletmeubels bieden veel meer mogelijkheden om nissen tot op de laatste centimeter toe te passen. U kunt de pallets op maat zagen en zo uw eigen individuele palletmeubel samenstellen. Wij denken dat echte unieke items die niet zomaar te koop zijn, van je eigen huis een persoonlijke zaak maken en je eigen verhaal te vertellen hebben, toch??

Afgezien van de nauwkeurige pasvorm van de europallets, zijn palletmeubels ongelooflijk stabiel en robuust, kunnen ze keer op keer worden geopend en gedemonteerd met schroeven en overleven ze elke beweging. Mits u wilt dat uw meubelen van europallets een leven lang meegaan, want voor u, maar ook voor ons is het maar een kortstondige trend.

Welke pallets zijn geschikt voor meubels gemaakt van europallets?

pallet-meubel-bouw-zelf-kinderbed-opbergruimte-lade

Het is natuurlijk geen geheim dat europallets niet bepaald bekend staan ​​om hun zuiverheid. Integendeel, hier ontbreekt vaak informatie, omdat niet alle Europallets geschikt zijn voor palletmeubels. Het is belangrijk om vooraf te weten waar de pallets vandaan komen en wat er op de Europallets is vervoerd. Omdat zoveel pallets meer van de wereld hebben gezien dan de grootste globetrotters. Helaas is het erg moeilijk om te begrijpen welke goederen al op de europallet zijn vervoerd, omdat ze voortdurend worden uitgewisseld en regelmatig van eigenaar wisselen.

Mocht u kiezen voor gebruikte europallets, dan kunnen wij u alleen maar aanraden om op de stempel te letten. Sinds 2010 hebben de pallets alleen een warmtebehandeling ondergaan en zijn daarom vrij van chemicaliën. Voorzichtigheid! Dit geldt alleen voor de behandeling van de europallet en heeft, zoals gezegd, niets te maken met de goederen die worden vervoerd. In ieder geval dienen de pallets uitgebreid te worden geschuurd. Sari en Christian hebben ook een gedetailleerde gids geschreven waarin ze precies laten zien wat belangrijk is bij het kopen.

Als u niet over het juiste gereedschap voor oppervlaktebehandeling beschikt of simpelweg geen tijd heeft om de Europallets voor grote palletmeubels af te slijpen, is er gelukkig de mogelijkheid om nieuwe pallets te kopen. De nieuwe pallets zijn speciaal gemaakt voor de constructie van palletmeubels en zijn zowel grond als ongeschuurd verkrijgbaar. Natuurlijk verschillen ze enigszins in prijs. Het kopen van gemalen europallets heeft natuurlijk als voordeel dat u er honderd procent zeker van kunt zijn dat alle pallets volledig splintervrij zijn en dat u ze direct kunt gebruiken. Geschuurde pallets zijn een voordeel, vooral als u kindermeubels bouwt van europallets.

Bouw eenvoudig zelf een kinderbedje van europallets

pallet-meubel-bouw-zelf-kinderbed-instructies-lade-koudschuimmatras

En daar komen we bij het eerste palletmeubel. Aangezien Sari en Christian nu erg gepassioneerd zijn geraakt door het ontwerpen van nieuwe meubels van europallets, wilden ze duidelijk zelf een kinderbedje voor hun dochter bouwen van europallets. Voor hen was het vooral belangrijk dat ze voldoende opbergruimte creëren voor hun boeken en knuffels.

Er is zeker niets fijner voor een kind dan omringd te zijn door al hun favoriete knuffels terwijl ze slapen, om zich nog veiliger te voelen. Maar wat maakt een bed van europallets nu eigenlijk tot een echt kinderbed, afgezien van de talloze knuffelbeesten die daar hun vaste plek hebben?

Het belangrijkste aspect bij een kinderpalletbed is waarschijnlijk de valbeveiliging. Het is bekend dat kinderen niet alleen overdag actief zijn. Ze draaien en draaien, eindigen soms mysterieus met hun hoofd aan de voet, totdat het spel in de tegenovergestelde richting verder gaat. Daarom hebben ze de geïntegreerde opbergvakken en de uitvalbeveiliging eenvoudig met elkaar verbonden en zo het kinderbed van europallets een praktische functie gegeven. Natuurlijk is er een klein deel weggelaten op de instappagina zodat ze zelf in en uit kan stappen. Om het gemakkelijker te maken om in het palletbed te komen, hebben ze voor haar een krukje van europallets gebouwd. Het was makkelijk in elkaar te zetten van de overgebleven stukjes.

pallet-meubels-zelf-bouwen-wieg-uitvalbescherming-opbergboeken

Onder het ledikant bouwden ze nog twee lades van spaanplaat en verankerden ze in het ledikant, dat ze beschilderden met een kindvriendelijke krijtverf. Om het bedje een persoonlijk tintje te geven, schreven Sari en Christian de naam van hun dochter met een brandstofstaafje op de voorkant van de uitvalbescherming, passend bij het ruwe uiterlijk van de europallet. Ze sneden de matras voor het palletbed uit een koudschuimmatras die ze over hadden. Maar je kunt ze ook online bestellen volgens je gewenste afmetingen en laten bezorgen.

Als je het van tevoren wilt testen, kom dan gewoon langs bij de dichtstbijzijnde meubelzaak. Om ervoor te zorgen dat je dochter ‘s nachts niet gewond raakt op de open planken en valbeveiliging, naaide ze een bedslang voor haar bescherming. Compleet! Het resultaat is een lief kinderbed gemaakt van europallets, dat meteen door haar dochter werd geaccepteerd en met veel plezier haar knuffels in en uit sorteerde.

Bank gemaakt van Europallets – palletkussens & Palletkussens

Palletmeubels-bouw-zelf-bank-woonkamer-stoffering

We noemden al dat pallets ongelooflijk stabiel zijn en daarom eigenlijk geschikt zijn voor elk denkbaar palletmeubel. Maar wist je al dat zo’n bank van europallets zelfs het grootste housewarmingfeest met gemak doorstaat en dat schoonmaken, als er iets misgaat, veel minder belastend is dan bij gestoffeerde meubels? Nee?! Daarover straks meer. Voor nu rijst de vraag of een bank gemaakt van pallets comfortabel kan zijn met zoveel hout, toch?

Toegegeven, het is veel hout. Eerlijk gezegd best veel hout. Om deze reden is uw persoonlijke definitie van zacht of hard, maar ook van comfort een zeer belangrijk aspect. Want zoals we allemaal weten, heeft iedereen andere ideeën en behoeften. Daarom is er nu zo’n enorme keuze aan palletdragers. De kussens voor pallets zijn in alle diktes en kleuren te koop. De reeds genoemde factoren spelen hierbij de belangrijkste rol. Palletkussens hebben verschillende vullingen, waardoor het liggevoel logischerwijs verandert afhankelijk van de keuze van de kussens voor uw palletbank. U kunt de rugleuning ook voorzien van palletkussens voor het zitkussen, wat uw comfort verhoogt wanneer u op de bank van europallets ligt.

Een grote selectie van de meest populaire palletkussens en palletkussens voor een bank, lounge, bank of andere zitmogelijkheden gemaakt van pallets vindt u hier Palletkussens. Veel palletkussens zijn waterafstotend. Vaak gepland om de buitenruimte voorbereid te hebben op plotselinge regenbuien en vocht. Maar niets spreekt tegen het gebruik van deze kussens op je palletbank in huis.

Bouw zelf een palletbank – zo eenvoudig is het

pallet-meubel-bouw-zelf-bank-opslag-magazine-dranken

Nu hebben we zoveel gesproken over de knusse bank gemaakt van europallets en ontdekten dat hij tegelijkertijd extreem stabiel en supercomfortabel kan zijn. Mooi, dan hebben we de belangrijkste feiten over palletmeubels al opgehelderd en gaan we nu verder met het volgende belangrijke onderwerp. De instructies om het zelf te bouwen. Want hoe bouw je je eigen bank van europallets zonder een timmermansopleiding te hebben gevolgd? De vraag is eenvoudig te beantwoorden. Stroop je mouwen op en daar ga je!

pallet-meubel-bouw-zelf-bank-boom-stamtafels-combinatie

Zoals eerder vermeld zijn pallets warmtebehandeld, wat betekent dat ze niet kunnen beschimmelen en onze palletbank is daarom geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Veel mensen bouwen van europallets een simpele loungeset voor in de tuin door de pallets naar wens naast elkaar te plaatsen, op elkaar te stapelen en ze dan alleen nog te voorzien van palletkussens. Sari en Christian hebben hun palletbank wat preciezer gepland en hebben weer geïntegreerde opberg- en opbergruimtes.

pallet-meubel-bouw-zelf-bank-boekenplanken-opslag

U kunt het beste eerst alle europallets opstellen zoals uw palletbank er qua structuur en afmeting uit moet zien. Hiervoor denken wij dat twee op elkaar gestapelde pallets voor de bank resulteren in de optimale zithoogte. U bepaalt zelf de hoogte van de rugleuning van uw palletbank. Hiervoor is de hoogte van de rugleuning ingekort. Ook de zitdiepte is gewijzigd. Voor een gezellige palletlounge raden we echter aan om de volledige diepte van een pallet te gebruiken. We gebruikten een eenrichtingspallet als zijplank. Als je de diepte van de europallet aanhoudt, kun je natuurlijk een normale europallet gebruiken.

pallet-meubel-bouw-zelf-bank-lades-opbergruimte

Sari en Christian gebruikten een decoupeerzaag om de ruimtes voor de verzonken laden uit te snijden en bouwden de laden uit spaanplaat. U kunt dan eenvoudig de afzonderlijke pallets aan elkaar schroeven en als u wilt, kunt u uw bank van europallets schilderen. Hiervoor gebruikten ze een witte krijtverf. Als u uw palletbank voor buiten bouwt, gebruikt u gewoon een weerbestendige verf. In hun DIY-video vind je ook gedetailleerde stapsgewijze instructies voor het bouwen van je eigen palletbank.

Als je meer wilt zien over de palletmeubelprojecten en doe-het-zelfideeën van Sari en Christian, bekijk dan hun blog: www.sarisgarage.de

Wij wensen je veel plezier met je pallet DIY project.