doe-het-zelf

Bouw je eigen tuinbank – 28 ideeën voor de tuin

Bouw je eigen tuinbank twee-oud-houten-stoelen-mint-groen-kleur

We laten je 28 ideeën zien om er een te doen Bouw je eigen tuinbank kan. Je kunt de tuinbank bouwen van oude meubels, of kiezen voor een moderne variant met geïntegreerde bloembakken. Je kunt ook een oude tuinbank opfleuren en weer tot leven brengen. De ideeën zijn divers en kunnen perfect in elke tuin worden geïntegreerd.

Bouw je eigen tuinbank – moderne variant

Bank houten plantenbak creëer een volkstuintje

Als je zelf een moderne tuinbank wilt bouwen, heb je niet per se dure materialen uit de bouwmarkt nodig. Dit doe-het-zelf-project laat zien hoe je van een oude houten deur een gezellige bank met ingebouwde plantenbakken kunt maken. Hiervoor zijn de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • Massief houten deur met horizontale panelen
 • dril machine
 • Reciprozaag
 • Vergrendeltang
 • Houtlijm
 • Houten stroken
 • Houten planken voor de randen
 • RVS schroeven
 • Schuurpapier
 • Primer en verf
 • twee bloembakken
 • Potgrond
 • Planten voor kuipen

Houten tuinbank – materialen en instructies

Montagehandleiding tuinbank

Bouw je eigen tuinbank instructies

Zodat je dit krijgt Bouw je eigen tuinbank je hebt een deur nodig van massief hout met panelen, tafelpoten van hout, lijm, schroeven, schuurpapier, verf en lak, twee bloembakken / gemaakt van hardhout /. Knip de twee houten panelen van de deur aan weerszijden uit en bevestig de plantenbakken hieraan. Foto-instructies /. De plantenbakken zullen dienen als steunen voor de tuinbank. Nu hoef je ze alleen nog maar te schilderen en te planten, en je bent klaar.

Tuinbank kleurstof bloembakken korte handleiding

Werk op een zaagbok of werkbank. Knip de linker en rechter buitenste velden van de deur uit en lijm de houten strips aan de binnenranden. Om de tuinbank stabieler te maken, bouwt u een frame voor de deur van houten planken. Schuur vervolgens de deur, prime en schilder in elke gewenste kleur. Plaats tot slot de deur bovenop de bloembak zodat de openingen direct boven de bak komen. Vul dan aan met aarde en plant de gekozen planten of bloemen.

Bouw je eigen tuinbank – ververs de oude bank

Bouw je eigen tuinbank met twee oude houten stoelen

We hebben verschillende ideeën voor u bijgevoegd voor het maken van een Bouw je eigen tuinbank kan – een beetje creativiteit is genoeg en je hoeft er niet veel in te investeren. Een rustieke houten bank kun je eenvoudig uit een boomstam “knippen”. Als je oude barkrukken hebt, kun je ze opnieuw stofferen en omtoveren tot een moderne, comfortabele bank. Decoratieve bedhoofdeinden van smeedijzer zijn perfect voor rugleuningen. Decoratieve stenen pilaren in de tuin kunnen dienen als steunen voor een tuinbank. Haal inspiratie uit deze interessante en originele ideeën!

tuinbank-bouw-zelf-cement-tegels-beton-blokken-hout-overlay

Tuinbanken met ingebouwde plantenbakken zijn vooral populair omdat ze mooi in de tuin passen. Je kunt zelf een eenvoudige tuinbank bouwen door plantenstenen als basis te gebruiken. De zitting is snel en eenvoudig in elkaar te zetten uit een paar houten planken. Het vergt slechts een beetje vaardigheid en het juiste gereedschap.

Bouw je eigen tuinbank met betonblokken en houten planken

Ook kun je de plantenstenen op verschillende manieren als onderstel gebruiken, namelijk als poten voor de tuinbank. Vierkante houten latten passen perfect in de openingen in de plantstenen, waardoor een bank ontstaat met een eenvoudig design. Hiervoor zijn geen gereedschappen of extra materialen nodig. Als je wilt, kun je de doe-het-zelf tuinbank gewoon schilderen of decoreren met andere elementen zodat hij in de tuin past.

tuinbank-bouw-zelf-stenen-houten planken

Stenen kunnen ook dienen als poten voor een tuinbank. Hiervoor zijn echter identieke steenblokken nodig, die stabiel op elkaar gestapeld kunnen worden. Afhankelijk van de gewenste hoogte van de bank heb je voor dit project in totaal vier of zes stenen blokken nodig. Een houten plank kan als zitplaats op maat worden gezaagd en op de stenen worden geplaatst. Nogmaals, er zijn geen verdere materialen nodig voor dit doe-het-zelf-project.

Geef de oude tuinbank wat pit

gele tuinbank zelf tuinbomen bouwen

Als je al een tuinbank hebt die je niet meer leuk vindt, kun je het oude meubel wat opfleuren in plaats van een nieuwe te bouwen. Enerzijds kan de bank worden opgefrist met een beetje verf of een lak en nieuw leven worden ingeblazen. Aan de andere kant kun je een onderdeel vervangen, zoals de zitting of de rugleuning.

paarse tuinbank rustieke stijl tuin bloemen decoratie

Als de oude tuinbank niet meer geschikt is om op te zitten, dan kun je hem ombouwen tot planttafel. Versier de stoel met verschillende potten, bloembakken en andere plantenbakken die je tuin opfleuren. Zoek dan een geschikte plek in de buitenruimte voor de plantentafel, waar je deze met succes kunt opvoeren.

Oude tuinbank renoveren en opnieuw schilderen

Bouw bankverf ideeën voor tuinontwerp

Met de juiste kleuren kan elke oude tuinbank omgetoverd worden tot een eyecatcher in de tuin of op de veranda. Voor het schilderen kunt u het beste verf gebruiken die de gebreken van uw bank goed kan afdekken. Rijke kleuren worden aanbevolen, en zelfs donkere tinten indien nodig.

Mediterrane tuinbank

mooie tuinbank blauwe kleur balkon

Als je enthousiast bent over mediterrane tuinen, dan kun je in je eigen buitenruimte een prachtige hoek met een mediterrane flair ontwerpen. Verf hiervoor de oude tuinbank blauw en versier de hoek met verschillende plantenpotten en bloeiende bloemen. Je kunt ook zelf een tuinbank bouwen en deze vervolgens schilderen en decoreren.

Rustieke houten bank

rustieke tuinbank zelf te bouwen hout materiaal

Je kunt zelf een rustieke tuinbank bouwen uit een groot stuk hout en de tuin een natuurlijk tintje geven. Hiervoor kan het bovenste deel van het stuk hout worden uitgesneden en vervolgens zoveel als nodig geschuurd, zodat er een comfortabele zit ontstaat.

Een andere variant voor een rustieke tuinbank

rustieke tuinbank bamboe privacyscherm tuin

Bank met opbergruimte

gezellige bank bekleding kruk ontwerp

De oude bank opnieuw schilderen

blauw smeedijzeren bankvorm ontwerp

Azuurblauwe tuinbank

Bouw zelf blauwe houten tuinbank

Tuinbank voor de ingang van het huis

Landelijke tuin rode ideeën bloembak

Smeedijzeren tuinbank met gezellige sierkussens

Smeedijzeren tuinbank ontwerp

Gezellige zithoek in de tuin

Tuin pergola haagplanten design bloemen struiken

Effen houten tuinbank

Houten bank tuin fruitboom

Teak tuinbank

eenvoudige tuinbank stenen muur rozen roze kleur

Stenen tuinbank

Stenen tuinbank rozen tuinontwerp lentebloemen

Tuinbank van natuursteen

Natuurstenen tuinbank ideeën voor tuinontwerp

Gezellige zithoek met een smeedijzeren tuinbank

Zithoek tuin organiseren struiken stenen platen vloeren

Metalen tuinbank

Metalen bankontwerpidee stenen platen

Houten tuinbanken – originele ideeën

kleine gezellige tuinbank hout natuursteen

Gezellige houten tuinbank

Tuinbank tuinterrassen rozen lentebloemen