doe-het-zelf

Cadeaus inpakken – instructies en originele ideeën voor elke gelegenheid

Ronde cadeaus zijn een mooie uitdaging voor iedereen die ze mooi wil inpakken voor een bepaalde gelegenheid. Zoals bij alles zijn er verschillende tips en trucs voor het inpakken van voorwerpen rond cadeaus waar je rekening mee moet houden voor een goed resultaat. In dit artikel vind je originele ideeën en instructies om het zelf te doen Ronde cadeaus inpakken en versier ze voor een specifieke gelegenheid.

Ronde cadeauverpakking kerstlint-grijs-glitter-kerstballen

Cadeaus inpakken – met de juiste materialen en technieken

Inpakpapier voor kinderen-kerstcadeaus-bijpassend inpakpapier

Als je een rond cadeau wilt inpakken voor Kerstmis, een verjaardag of een andere gelegenheid, moet je de juiste techniek hebben en een geschikt inpakpapier kiezen. Je moet altijd voorzichtig zijn met gewoon inpakpapier, omdat het gemakkelijk kan worden beschadigd door vouwen en uiteindelijk een ongewenst effect kan hebben. In plaats daarvan kun je gaan voor crêpepapier, dat gemakkelijker te vouwen is en er thuis enigszins gekreukt uitziet. Een ander leuk idee voor het materiaal is om stof te gebruiken.

Hoe pak je cadeaus in? – Instructies met inpakpapier

Cadeaupapier inpakken-doos-inpakpapier-wit-beige-plakband

Voordat u begint met inpakken, moet u geschikt inpakpapier kiezen en op maat snijden. Bij het inpakken van ronde geschenken moet de breedte van het papier meestal gelijk zijn aan de hoogte van het geschenk of de ronde doos plus de diameter. De lengte moet de doos of kan kunnen omlijsten en ongeveer 2 centimeter extra zijn. Dan moet je het cadeau met het papier oprollen, de beginrand direct op de doos plakken en het uiteinde van het papier afplakken met transparant plakband.

Cadeaus op een leuke manier inpakken – 9 DIY-instructies en nog veel meer ideeën!

Wijnflessen inpakken als kerstcadeau

Hoe je geweldige cadeaus kunt inpakken met en zonder inpakpapier

Verpak geschenken correct in een ronde vorm

Instructies voor het inpakken van cadeaus-inpakpapier-onderkant-design

Vervolgens moet je de bodem omwikkelen door het inpakpapier naar binnen te vouwen. Bij het ontwerpen van de onderkant hoeft het vouwen niet per se perfect te zijn, omdat het meestal onopgemerkt blijft. Als je echter een perfecte cadeauverpakking wilt, moet je zowel de boven- als onderkant zorgvuldig vouwen.

Maak de bovenkant van het cadeau mooi

Cadeautjes inpakken Instructies-op-boven-mooi-design-vouwlijm

Om de boven- en onderkant er mooi uit te laten zien, maakt u met één hand vouwen van dezelfde grootte en houdt u ze met de andere hand in het midden. Doe dit om de beurt totdat de rest van het papier is gevouwen. Plak vervolgens het papier terug met de transparante tape. Als de twee kanten klaar zijn, kun je beginnen met decoreren.

Wikkel ronde geschenken in en versier ze op de juiste manier

ronde-geschenken-verpakking-passende-decoreren-kerst-bruiloft-ideeën

Afhankelijk van de gelegenheid zijn verschillende strikken en decoraties geschikt voor cadeauverpakking. Om de plekken die je met de tape hebt geplakt te verbergen, kun je een bredere tape gebruiken. Je kunt het gebruiken om een ​​mooie geschenkstrik te strikken en te versieren zoals je wilt.

Video-tutorial: cadeaus inpakken door te vouwen

Wikkel ronde cadeaus in met crêpepapier

ronde-cadeauverpakking-crêpe-papier-cellofaan-cadeau-inpak-idee

Je kunt dezelfde methode gebruiken om zelf cadeauverpakkingen te maken voor ronde voorwerpen en blikjes van crêpepapier. Het is makkelijker om mee te werken dan gewoon inpakpapier en ziet er net zo goed uit. Crêpepapier met een patroon komt echter minder vaak voor en is daarom alleen geschikt voor cadeaus met een simpele verpakking.

Kies geschikt inpakpapier voor de gelegenheid

Ronde-cadeauverpakking-verjaardag-inpakpapier-patroon-wenskaart-decoratie

Voor een mooie cadeauverpakking stem je het inpakpapier en de decoratie af op de gelegenheid om een ​​goede indruk te maken. Voor kerstcadeaus kun je bijvoorbeeld het beste papier kiezen met een bijbehorend patroon. Voor verjaardagen en persoonlijke gelegenheden is de keuze groter en hangt af van de voorkeuren van de ontvanger.

Wikkel ronde cadeaus in met stof

ronde-cadeauverpakking-stof-strik-lint-ronde-doos-schaar-instructies

Wil je snel cadeautjes inpakken zonder lastig te vallen met inpakpapier, dan kun je het cadeau creatief inpakken met een mooie doek. U kunt dit het beste doen door bijvoorbeeld een rechthoekige stof te gebruiken die dekkend is en een mooi patroon heeft. Plaats het geschenk in het midden, knoop twee tegenover elkaar liggende hoeken vast en herhaal hetzelfde met de andere twee. Bind tot slot de hoeken vast met een mooi lint en de cadeauverpakking is klaar. Je kunt deze methode ook gebruiken voor geschenken in ongebruikelijke vormen.

Originele ideeën voor cadeauverpakking

ronde-geschenken-inpakstof-combinatie-twee-kleuren-originele-ideeën

Met stoffen handdoeken van katoen of zijde in verschillende kleuren kunt u uw cadeaus een persoonlijk tintje geven. Er zijn geen grenzen aan creativiteit en je kunt verschillende kleurencombinaties en technieken uitproberen. Bovendien kun je papier besparen met een cadeauverpakking van stof en het duurt maar een paar minuten.

Wikkel de bal met tule

ronde-cadeau-inpak-ideeën-net-lint-strik-satijn-grijs-cadeau-inpakken

Een leuk idee voor het inpakken van cadeautjes is het gebruik van tule. Wikkel het cadeau eerst in met een zijden sjaal of tissuepapier en gebruik de tule als tweede laag. Bind de resterende stof vast met een satijnen lint en creëer een elegante geschenkverpakking die perfect is voor cadeaus voor bruiloften, verjaardagen of Moederdag.

Ronde dingen inpakken

ronde-geschenken-verpakking-kerst-kerstversiering-ster-glitter

Bent u op zoek naar een eenvoudige techniek om ronde cadeaus in te pakken? Leg het cadeau in het midden van een heel vel inpakpapier, trek de hoeken van het papier omhoog en zet vast met een touwtje of een geschikt lint. Strik een strikje, versier met een kerstbal en je hebt de perfecte verpakking voor een rond kerstcadeau.

Verpak cilindrische geschenken

Inpakken-rond-geschenken-langwerpige-blikjes-zelf-inpakken-methode-instructies

Sommige ronde geschenken zijn langwerpig of in een langwerpige doos, zoals wereldkaarten. In plaats van het blik in een te grote cadeautas te doen, kun je zelf een mooie cadeauverpakking maken van elegant inpakpapier.

Langwerpige, ronde blikken verpakken – instructies

ronde-cadeauverpakking-instructies-langwerpige-tin-verpakking-inpakpapier-decoratie

Als je cadeaus in een blikje verpakt, kun je dezelfde techniek gebruiken als voor plattere cadeaus. Als er wat inpakpapier over is als je de bovenkant vouwt, kun je het uitknippen of opnieuw vouwen. Als u geen zichtbare stroken tape op de verpakking wilt hebben, kunt u in plaats daarvan dubbelzijdige tape gebruiken.

Verpak een cilindrisch geschenk als een snoepje

ronde-cadeaupapier-inpakpapier-wit-penseel-cadeau-snoep

Hier laten we zien hoe je goedkope materialen kunt gebruiken om cadeaus in te pakken en een vrolijke sfeer op het feest te creëren. Knip eerst een geschikt stuk wit inpakpapier uit en schilder er een willekeurig patroon of motief op. Wikkel vervolgens het papier om het blik en plak de buitenrand af met doorzichtige tape. Druk vervolgens voorzichtig de lege hoeken samen zoals op de afbeelding en leg bij elk een knoop met lint. Je kunt zelf cadeautjes inpakken als snoepjes.

Blikken inpakken als cadeau

Ronde-cadeauverpakking-fles-cadeaupapier-mini-pompon-lint

Heb je een ronde fles of blik als cadeau gekocht en wil je deze mooi inpakken, dan hebben wij een leuk idee voor je. Gebruik eenkleurige en gedessineerde stof (crêpepapier is ook goed) en een mooi decoratief lint, bijvoorbeeld met pompons in plaats van een strik. Zo kun je zowel kleine als grote cadeaus inpakken (bijvoorbeeld kaarsen, vazen, bloempotten, worstdoosjes etc.) Hoe je een cadeau in folie verpakt lees je hier.