doe-het-zelf

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels voor kinderen en volwassenen

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels slinger-tuindecoratie-maak-zelf-zwembadnoedels

Poolnoedels zijn flexibele buizen die veel worden gebruikt als zwemhulpmiddel in zwembaden en als turntoestel voor aquafitness. Dankzij de geweldige eigenschappen van het materiaal zijn de zwembadnoedels geschikt voor mooie decoraties en kinderspeelgoed. Lees verder om creatieve knutselideeën en om andere toepassingen voor zwemnoedels te vinden.

Zwemnoedels – perfect voor creatieve knutselideeën

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels geel-zwembad-diy-boot-kinderen

Zwembadnoedels zijn meestal gemaakt van schuim, zodat ze niet onder het oppervlak van het zwembad zinken. Je kunt verschillende soorten vinden, maar de holle poolnoedels (met holle kern) zijn beter voor handwerk omdat ze wat zachter en elastischer zijn. Een zwembadnoedel is gemakkelijk te snijden met een knutselmes en is geschikt voor het maken van verschillende vormen.

Creatieve handwerkideeën – maak zelf een deurkrans van een zwembadnoedel

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels herfstkrans-deurkrans-doe-het-zelf-zwemnoedel

Ons eerste idee met zwemnoedels is om een ​​krans voor de deur te maken. Hier presenteren we een herfstkrans, die u kunt herontwerpen met een passende decoratie voor een ander seizoen of voor een feestelijke gelegenheid. De tijd die nodig is om te knutselen is ongeveer 30 minuten en je kunt de materialen echt goedkoop vinden.

Benodigde materialen voor een herfstkrans

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels herfstkrans-zwembad noodle-garen-gedroogde bloemen-schaar-naald

De ronde vorm van de herfstkrans is gemaakt van een poolnoedel waarvan de eindstukken met plakband aan elkaar worden gelijmd. Je hebt ook een schaar, tweekleurige draad, kunstbloemen, op elkaar afgestemde tarwekleur en spelden nodig om de bloemen te bevestigen.

Maak een deurkrans van zwembadnoedels – instructies

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels diy-herfstkrans-zwemmende noodle-garen-instructies

Als je de vorm van de krans al hebt gemaakt, wikkel je het garen om de zwembadnoedel. Dit is de meer tijdrovende taak omdat het een zorgvuldige behandeling vereist om te voorkomen dat er onbedekte gebieden worden achtergelaten. De korenaren kunnen ofwel als een bundel worden vastgemaakt of afzonderlijk tussen het touw worden gestoken. Gebruik het overgebleven garen om een ​​hanger voor de krans te maken.

Maak een ijslolly slinger van zwembadnoedels

creatieve-tinker-ideeën-pool noodle-ijslolly-slinger-doe-het-zelf-materialen

Heb je creatieve knutselideeën nodig voor het volgende zomerfeest? Van kleurrijke zwemnoedels kun je zelf een grappige slinger maken, wat zeker voor een vrolijke sfeer zal zorgen. Holle zwemnoedels worden gesneden met een snijmes en op de ijslollystokjes gelijmd met een heet lijmpistool. Dan wordt er een touwtje met schilderstape aan de zwembadnoedels geplakt en wordt de muur versierd met de guirlande.

Trucs met zwembadnoedels

creatieve-tinker-ideeën-trucs-zwemmen noodle-diy-drank koeler-zwembad

De warme zomerdagen nodigen ons uit om meer tijd in het zwembad door te brengen om aan de hitte te ontsnappen. Met dit creatieve idee kun je een oude zwembadnoedel gebruiken om zelf een drijvende drankkoeler voor in het zwembad te maken. Zo kun je altijd ontspannen met een koud drankje in de hand zonder het zwembad te verlaten.

Creatieve knutselideeën van zwemnoedels voor de zomer

creatieve-tinker-ideeën-tip-drijvend-drank-container-touw-zwembad

De drankcontainer en koeler kunnen worden gemaakt van een plastic container, een zwembadnoedel en waterdicht touw. Eerst moet de zwembadnoedel in vier delen worden gesneden – twee langere en twee kortere, afhankelijk van de exacte vorm van de container. Daarna worden ze samengebonden met het touw en om de container gewikkeld. Je kunt ook wat touw vastbinden om een ​​grip te maken. Tot slot wordt de container gevuld met ijsblokjes en drankjes.

Creatieve knutselideeën voor kinderen

creatief-knutselen-ideeën-kinderspellen-tuin-auto-racen-zwemmen-noodle-knutselen

Kinderen spelen graag met auto’s, vooral als het om racen gaat. Samen met de kinderen maak je van een poolnoedel een autoracebaan voor speelgoedautootjes. Het kan zowel in de tuin als op de trap in huis worden ontworpen. Gebruik een zwemnoedel met een grote diameter voor de hellingen. Snijd ze doormidden met een gekarteld broodmes. Houd de twee helften bij elkaar met tandenstokers en knip de uiteinden van de tandenstokers uit met een tang.

Versier de autoracebaan met zwembadnoedels

creatieve-tinker-ideeën-diy-zwemmen-noodle-auto-racebaan-tandenstoker-vlag

Om de autoracebaan te versieren van zwemnoedels, kun je vlaggetjes maken van tandenstokers en bouwpapier voor de randen. Je hebt ook start- en eindborden nodig voor het bovenste en onderste deel van de racebaan, die gemakkelijk van houten spiesen kunnen worden gemaakt.

Creatieve knutselideeën voor het zwembad

creatief-knutselen-ideeën-kinderen-piratenboot-knutselen-blauw-zwembad noedels-zwembad

De meeste kinderen spelen graag in het water. Of het nu op het strand of in het zwembad is, een vlot gemaakt van poolnoedels zorgt voor leuke spelletjes. De afzonderlijke slangen kunnen aan elkaar worden gebonden met nylon touw en kleine plastic buisjes kunnen worden gebruikt om een ​​mast met een vlag te maken.

Zwembadplezier

creatieve-tinker-ideeën-gele-pool-noedels-zwembad-roei-spel-kinderen

Voor een groter zwembad of voor de zee kan een extra zwembadnoedel als roeispaan worden gebruikt tijdens het spelen. Houd er echter rekening mee dat het zwembadnoedelvlot alleen geschikt is voor kinderen, omdat het niet bestand is tegen het gewicht van een volwassene.

Creatieve knutselideeën voor kinderen – speelgoedbootjes gemaakt van zwembadnoedels

creatieve-tinker-ideeën-kids-pool noodle-speelgoed-boot-tinker-potlood

Creatieve knutselideeën met zwemnoedels zijn perfect voor een doe-het-zelfproject met kinderen. Deze kleine bootjes zijn gemaakt van potloden, lichtgewicht foamboard en gekleurd tape. Ze bieden veel speelmogelijkheden voor kinderen, zoals bootraces met vrienden.

Creatieve knutselideeën voor de kinderkamer

creatieve-tinker-ideeën-kinderkamer-zwemnoedels-maak-jezelf-zelf

Een leuk idee voor de oude zwembadnoedels dient zich aan voor de kinderkamer. Met een beetje pit kunnen ze worden gebruikt als kleurrijke decoraties voor deze kamer en zijn ze ook erg populair bij kinderen voor spelletjes.

Kinderspelen in de tuin – bowlen met minions

creatieve-handwerkideeën-minions-bowling-kegels-pool noodles-speeltuin

Het is altijd beter als de kinderen de warme dagen buiten doorbrengen in plaats van binnen. Een leuk idee voor kinderspel is buiten bowlen met de populaire minions. Je kunt de accessoires zelf maken van gele zwembadnoedels en blauw plakband.

Maak zelf Minions – creatieve knutselideeën van zwemnoedels

creatief-knutselen-ideeën-minions-knutselen-zwembaden-idee-buiten-bowling

Er zijn tal van creatieve knutselideeën voor minions, maar die gemaakt van zwembadnoedels zijn licht van gewicht, waardoor ze perfect zijn als kegelen voor bowlen. Voor de ogen kun je googly eyes op het gele gedeelte lijmen en voor het haar kunnen pijpenragers worden gebruikt.

Creëer een buitenspeeltuin met poolnoedels

creatieve-knutsel-ideeën-buiten-speeltuin-kinderen-design-zwemnoedels

Kinderen houden van de spellen waarin ze worden gevraagd om obstakels te overwinnen. De speeltuin in de tuin kan creatief worden ontworpen met zwembadnoedels en een heel avontuur kan worden voorbereid voor de kleintjes.

Creatieve knutselideeën van zwemnoedels – maak zelf meubels voor kinderen

creatieve-tinker-ideeën-zwemnoedels-diy-tafelkruk-kleuterschool

Dit leuke kindertuinmeubel is een ander geweldig idee voor de zwembadnoedel. Om een ​​tafel en kruk te maken, moet je stukken van dezelfde grootte snijden en aan elkaar lijmen in de gewenste vorm.

Decoratie-ideeën van zwemnoedels – een kerstkrans

creatieve-knutsel-ideeën-kerst-kerstkrans-knutselen-zwembad noedels

Je kunt ook zelf creatieve kerstversieringen maken van zwemnoedels. Een idee hiervoor zou zijn om een ​​enorme kerstkrans te maken. Dit vereist zwemnoedels, gaffatape, een heet lijmpistool en veel kerstballen.

Zwemnoedels in het huishouden

creatief-knutselen-ideeën-zwembad noodle-trick-doorstop-gemakkelijk knutselen

De zwembadnoedels doen het goed in het hele huis. Ze kunnen worden gebruikt als deurstoppers door ze in de lengte door te snijden en aan de deur te bevestigen. In de kinderkamer kun je hem gebruiken om het bedje van de kleine te beveiligen tegen vallen. De zwembadnoedels zijn aan de randen van de matras geplakt en bedekt met beddengoed.