doe-het-zelf

DIY-buitenspellen – 23 leuke tuinideeën

De zomer is de perfecte tijd om vrienden en familie uit te nodigen voor een barbecue in de tuin. Maar wat te doen na de heerlijke maaltijd? We hebben een aantal leuke voor je Doe-het-zelf buitenspellen samengesteld die garant staan ​​voor urenlang speelplezier. Met een paar middelen zoals kiezels, plastic flessen, papieren borden en picknickdekens kunnen er in de tuin meerdere kaart- en bordspellen worden getoverd. Laat je kinderen zien dat klassieke games zoals hemel-en-hel en boter-kaas-en-eieren veel leuker kunnen zijn dan moderne gameconsoles en de hele dag buiten kunnen doorbrengen!

Doe-het-zelf buitenspellen – verf de picknickdeken

diy-games-outside-picknick-deken-idee

Deze Doe-het-zelf buitenspellen kan kinderen en volwassenen lang vermaken. Verzamel natuurlijke materialen en huishoudelijke artikelen die kunnen worden hergebruikt. Een houten snijplank is perfect als plank voor het boter-kaas-en-eieren-spel, terwijl een picknickdeken beschilderd met stippen kan dienen als speelruimte voor het kaasdoosspel.

diy-games-outside-picknickdeken-kaesekaestchen-tandenstokers

12 leuke buitenspellen voor kinderen en volwassenen

Buitenspellen voor kinderen – ideeën voor creatieve en leuke buitenspellen

Buiten knutselen met kinderen – 18 creatieve ideeën voor vrije tijd

Zelfgemaakte buitenspellen – beschilderde stenen

diy-games-buiten-domino-kiezels

Stenen die gemakkelijk en snel kunnen worden geverfd, zoals dominostenen, lieveheersbeestjes en bijen, zijn ook perfect voor zelfgemaakte bordspellen. Voor een gewoon dominospel heb je in totaal 28 stenen met elk 0-6 ogen. De stenen hoeven niet per se rechthoekig te zijn.

Tic-Tac-Toe spel met stenen

diy-games-outside-tic-tac-toe-houten-snijplank

Als je de buitenspellen voor twee wilt spelen, zijn bijna alle spellen geschikt. Maar er zijn er ook die alleen in paren kunnen worden gespeeld, waaronder Tic Tac Toe. Dit spel kan zelfs spontaan worden gemaakt, omdat er een grote verscheidenheid aan materialen kan worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld plakband gebruiken om een ​​raster op een houten plank te maken zoals in de afbeelding hierboven.

Lieveheersbeestjes versus bijen

diy-games-outside-tic-tac-toe-beschilderde-kiezelstenen

Als speelfiguur zijn niet alleen zelfbeschilderde stenen geschikt, maar ook alle andere natuurlijke materialen die je in de tuin kunt vinden: de ene speler kan bijvoorbeeld stokken gebruiken en de andere stenen. Bladeren, niet-giftige bessen, bloemen en andere dingen zijn ook perfect. Het is alleen belangrijk dat de karakters van beide spelers van elkaar verschillen.

Spel op een deken

diy-games-outside-tic-tac-toe-play-plafond-x-o

Als je wat meer tijd hebt om je voor te bereiden, kun je ook de variant voor buitenspellen uit bovenstaande afbeelding kopiëren. Omdat dit lichte en gemakkelijk opbergbare dingen zijn, kan het Tic Tac Toe-spel ook gemakkelijk worden meegenomen op een picknickexcursie. Jij hebt nodig:

  • Een deken
  • Materiaal voor het raster, zoals breed plakband of textielstroken en textiellijm
  • Vilt, schuimrubber of een ander stevig materiaal voor cirkels en X-vormen
  • Wasbare textielstiften of krijt voor de markeringen

Spreid het plafond uit en meet het middelpunt (met behulp van twee diagonalen die twee tegenover elkaar liggende hoeken verbinden). Dit wordt ook het midden van het middelste vierkant, waarvan de hoeken het best op het plafond worden gemarkeerd. Gebruik de grootte van het middelste vierkant, meet de andere vierkanten en markeer ook de hoeken. Plak vervolgens het plakband of de stroken stof op het plafond langs deze markeringen.

Voor de X-symbolen en de cirkels knip je eerst een sjabloon uit een stuk papier, dat je vervolgens overbrengt op het vilt of het schuimrubber. Zo worden alle vormen hetzelfde. 5 stuks per personage zou genoeg moeten zijn om mee te spelen. Knip de vormen uit en het spel is klaar.

kan gamen

DIY buitenspellen inblikken-game-kunstgras-track

Ook dit spel vereist enige voorbereiding, want je hebt minimaal 6 blikjes van hetzelfde formaat nodig. Je kunt ze ook bedekken met gekleurd papier of zelfs stof om ze er mooier uit te laten zien. Plaats vervolgens de blikken als een piramide op elkaar en het spel kan beginnen! Als het alleen voor volwassenen is, kun je de blikken gedeeltelijk of volledig vullen met beton om ze zwaarder te maken.

Maak zelf Twister-spel – cirkels met spuitverf op het gazon

DIY buitenspellen twister-game-spray-paint-gazon

Bordspellen voor buiten zijn erg populair. Hetzelfde geldt voor twister. Dus combineer de twee en maak geweldige buitenspellen! Je kunt de cirkels op het gazon met verf spuiten, of je kunt een wit laken gebruiken dat je steeds opnieuw kunt gebruiken. In plaats van de draaischijf, die bepaalt welke arm of welk been welke kleur moet hebben, kun je gewoon op stukjes papier schrijven, deze in een bak doen en vervolgens de kaarten trekken. Dat is alles wat nodig is om leuke spelletjes voor volwassenen buiten te spelen.

Hemel en hel in de tuin

diy-games-outside-sky-hell-play-stepping-stones-tuin

Een zeer populair kinderspel waar ook volwassenen naar kunnen kijken. Zoek een hoekje in de tuin om uw kinderen te plezieren. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar straatstenen of betontegels, die je in felle kleuren schildert en labelt met nummers.

Kartonnen scrabble

diy-buitenspellen-scrabble-woordspeling-karton

Natuurlijk kun je Scrabble kant-en-klaar kopen als bordspel, maar wat is er zo speciaal aan? Maak in plaats daarvan de bouwstenen van karton, dat zo groot mogelijk moet zijn, en label ze met de letters. Op internet vindt u lijsten met het benodigde nummer voor alle letters. Het is vooral fijn dat het spel op deze manier over een groot gebied gespeeld wordt en dat je altijd in beweging blijft.

Geheugenspel met kaarten

DIY-games-buiten-maak-je-eigen-denkspel

Speel buitenspelletjes terwijl je tegelijkertijd van de zon en natuurlijk de frisse lucht geniet. Het geheugen is perfect. Laat je kinderen helpen met het maken van de geheugenkaarten. Je kunt elke afbeelding op karton schilderen, maar onthoud dat elke afbeelding twee keer moet verschijnen. Deze hoeven niet noodzakelijk identiek te zijn. Als u bijvoorbeeld twee palmbomen schildert, moeten alleen beide als zodanig herkenbaar zijn.

Hoefijzer werpspel

diy-games-outdoor-tuin-hoefijzer-werpspel

Een houten stok en een paar hoefijzers zijn alles wat je nodig hebt bij het maken van leuke buitenspellen. Deze kunnen ook worden geverfd om het spel nog interessanter te maken. Je steekt de stok in het gazon en probeert de hoefijzers op grotere afstand om de stok te gooien. Elke speler kan een gelijk aantal hoefijzers krijgen en wie de meeste raakt, wint.

Ring gooien

diy-games-buiten-tuin-glazen-fles-ringen-gooien

En nu we het toch hebben over behendigheidsspellen voor buiten, we willen je er nog een aanbieden die lijkt op hoefijzerwerpen. Een paar flessen in een doos en ringen van touw zijn voldoende. Voel je vrij om meerdere kleuren te gebruiken, waarbij elke kleur een ander aantal punten verdient. Dit spel is ook geschikt voor op het strand.

Bouw zelf een ringspel uit hout

diy-game-idee-party-game-throwing-rings-game

Iedereen met vakmanschap kan ook zo’n spel bouwen van een ronde houten plaat en een paar houten deuvels. De middelste balk levert hier het hoogste aantal punten op. Takken zijn geschikt als ringen waarvan je de uiteinden aan elkaar lijmt en vervolgens omwikkelt met plakband. Maar je kunt ook andere materialen gebruiken. Wees creatief!

Schaken en dammen als spelletjes voor in de tuin

diy-games-outside-lady-stepping-stones-gazon

Schaken en koninginnen zijn klassiekers onder spellen voor twee personen en zijn perfect voor de tuin, maar ze vereisen een zekere voorbereiding. De speelvelden kunnen zelfs omgetoverd worden tot originele tuindecoraties. Heel sfeervol is bijvoorbeeld de combinatie van gazon en betontegels. Maar zelfs een eenvoudig betonnen oppervlak, dat vervolgens is uitgerust met witte vierkanten, is geweldig voor de twee buitenspellen voor volwassenen en kinderen.

Schaakstukken gemaakt van papieren borden

diy-games-buiten-tegels-kleuren-papieren-borden-schaakfiguren

Als je geen echte schaakstukken in de juiste maat kunt vinden, improviseer dan! Teken de figuren op papieren borden in twee verschillende kleuren en speel ermee. Voor dame hoef je niet eens te tekenen, je kunt de borden gebruiken zoals ze zijn.

Grote schaakvelden in de tuin of op een kabelhaspel

diy-garden-games-free-chess-garden-houten-coil-tafel

Ook voor in de tuin is een grote kabelhaspel prima geschikt. Omdat het vaak als kleine tafel wordt gebruikt, is het ook perfect om te schaken. Teken het dambordpatroon erop en je bent klaar. Je kunt hiervoor ook de normale schaakstukken gebruiken.

Bowlen in de tuin

diy-games-buiten-tuin-bowling-pringles-blikjes-kegels

Snack je af en toe op Pringles of soortgelijke chips? Bewaar de blikken dan voortaan, want daar kun je kegels van maken om mee te bowlen. Vind buitenspellen voor kinderen en volwassenen die leuk zijn voor iedereen, met bowlen als onderdeel.

Kegels gemaakt van Pringles-blikjes

diy-game-garden-garden-bowling-pringles-cans

Teken een kegel op een stuk papier, knip het open, houd het tegen een blikje en trek de omtrek over. Herhaal dit ook voor de andere blikken. Dan kun je ze schilderen met acrylverf zoals je wilt.

Vul kleurrijke plastic flessen met zand

diy-kids-volwassenen-tuin-bowling-plastic-flessen-boze-vogels

Is dat te ingewikkeld voor je? Neem dan gewoon lege flessen mee! Je kunt deze ook met kleuren ontwerpen, maar dat hoeft niet. Omdat plastic flessen erg licht zijn, kun je ze gedeeltelijk vullen met zand. Elke fles moet echter hetzelfde bedrag krijgen.

Speelideeën voor buiten – maak kegels met flessen

diy-tuin-bowling-geverfde-plastic-fles-tennisbal

Ontwerp de flessen volgens uw ideeën en gebruik een bal die overeenkomt met het gewicht van de flessen. Lege flessen kunnen worden omgestoten met lichte en kleine ballen, terwijl grotere ballen moeten worden gebruikt voor zware plastic flessen gevuld met zand.