doe-het-zelf

DIY droogarrangementen voor de lente in vazen, glazen stolpen of als ballen – instructies & ideeën

Ja, arrangementen van verse bloemen zijn erg mooi om naar te kijken en een geweldige manier om je huis in elk seizoen te decoreren. Deze duren echter meestal niet erg lang en moeten steeds opnieuw worden gedaan. Het perfecte alternatief is het rangschikken van droogbloemen, omdat het eeuwig meegaat en niet minder aantrekkelijk is – ideaal als u op tijd voor de lente wilt decoreren met duurzame bloemen. U kunt hiervoor droogbloemen kopen, maar u kunt ook zelf bloemen drogen. We laten je zien hoe je droogbloemen kunt gebruiken om mooie droogarrangementen te maken voor de lente.

Leuk idee voor droge arrangementen voor de lente in een metalen schaal met takken

Gedroogde bloemstukken, maar ook kransen, worden vaak geassocieerd met de herfst. Om dit te voorkomen en om de droge arrangementen voor de lente echt bij de lente te laten passen, zijn niet alleen de juiste soorten bloemen belangrijk. Let ook op de kleurkeuze. Om een ​​goed gevuld arrangement te krijgen, gebruik je naast de bloemen ook andere soorten planten (bijvoorbeeld grassen, tarwe en andere). Het is het beste om ze gekleurd te kiezen in kleuren die bij de lente horen of ze wat spaarzamer te gebruiken. Na drie eenvoudige instructies voor voorbeeldarrangementen, vindt u een paar foto’s met droogbloemen als arrangementen, die als inspiratie moeten dienen.

Droge arrangementen voor de lente in felle kleuren

Maak je eigen droge arrangementen voor de lente in roze en geel

Ons eerste idee maakt vooral indruk met de sterke kleuren die ook typerend zijn voor de lente met al zijn diverse bloemen. Dus als je bijzonder kleurrijke droge arrangementen wilt voor de lente, die je gegarandeerd in een goed humeur brengen, kies dan voor dit idee.

  • Gedroogde planten en bloemen in felle kleuren (je kunt ze ook zelf verven met spuitbussen)
  • Planter/planter of een andere container
  • Steekschuim

Snijd het steekschuim zo dat het in de geselecteerde container past en plaats het er vervolgens in. En dan kun je beginnen met inpluggen. Hoe u de afzonderlijke delen precies moet rangschikken, hangt vooral af van hoe of waar de droge arrangementen voor de lente moeten worden weergegeven: als het later aan een muur is, moeten de hoogste elementen helemaal achteraan en de opstelling naar voren wordt kleiner.

Instructies voor een vaas met roze en gele droogbloemen voor de lente

Als het echter het middelpunt wordt (bijvoorbeeld als tafeldecoratie in het midden van de tafel), plaats dan rijen planten en droge bloemen in een cirkel: in het midden zijn de hoogste, rond en in een cirkel die je verdeel vervolgens de volgende hoogste enzovoort. Zo zorg je ervoor dat het arrangement van alle kanten te bekijken is en dat geen van de gebruikte plantendelen verstopt zit, maar goed tot hun recht kan komen..

Voor dit voorbeeld van kleurrijke droge arrangementen voor de lente, knip je eerst de hoge elementen uit. Plak ze in het schuim. Als u tevreden bent met de lay-out, gaat u verder met de volgende rij. U kunt op elk moment elementen verwijderen, verwisselen en/of vervangen.

Decoratie met droogbloemen in een stolp

Maak je eigen droogarrangementen voor de lente in een stolp

Glazen bellen zijn eenvoudig gemaakt om verschillende decoraties en arrangementen weer te geven. Ze zijn ook beschermd tegen stof onder het glas. Ideaal toch? Neem een ​​paar gedroogde bloemen, grassen en planten en maak het volgende idee voor droge arrangementen voor de lente. Kunstmos wordt ook gebruikt voor de decoratie van gedroogde bloemen in de stolp.

  • stolp
  • Kunstmatig mos
  • eventuele gedroogde bloemen en planten
  • Steekschuim
  • Lijm
  • karton

DIY-instructies voor een bloemstuk met kunstmos en droogbloemen voor een stolp

Knip uit het karton een cirkel die op de bodem van de stolp past. Snijd vervolgens het steekschuim op dezelfde manier. Dit moet iets kleiner zijn dan de kartonnen cirkel. Lijm het steekschuim op het karton en smeer het schuim daarna met lijm om het te bedekken met het kunstmos. Snijd tot slot de droogbloemen en planten op de gewenste maat en plak ze in een willekeurige opstelling in het schuim. Zorg ervoor dat de stukken niet te lang zijn om onder de stolp te passen.

Bolvormige droogarrangementen om de lente op te hangen

Kussenbal als origineel droogarrangement voor de lente

Dergelijke ballen staan ​​bekend als kusballen en sieren vaak appartementen, vooral in de kersttijd als vervanging voor maretak of krans, maar zijn ook erg populair voor bruiloften. Maar we vinden het idee ook perfect als je droge arrangementen wilt maken voor het voorjaar. Je kunt zo’n interessant lentedroogarrangement maken met behulp van een piepschuimbal, bolvormig steekschuim of kippengaas.

Arrangementen in de vorm van ballen om in het voorjaar op te hangen

Piepschuim is wat harder en meer geschikt voor stevigere takken. Wil je daarentegen dunne bloemstengels of andere tere plantdelen gebruiken, dan kun je beter het klassieke steekschuim gebruiken of een bol vormen van kippengaas, door het gaas waarvan je vervolgens de gedroogde bloemen.

Inspirerende ideeën

Droge arrangementen voor de lente - kleurrijke grassen en bloemen

Droge arrangementen voor de lente in de kleuren roze, wit en geel

Romantische kleuren voor droge arrangementen voor de lente - roze, roze, paars en geel

Verse rozen en gedroogde grassen met papieren versieringen

Combineer gedroogde bloemen en verse bloemen en decoreer met papier

Droogbloemen en verse rozen in het terrarium

Droogbloemen en rozen in romantische kleuren in een terrarium

Arrangement in subtiele beige en roze accenten in een vaas

Zet de grassen en droogbloemen in een vaas en schik ze

Gebruik gekleurde bloemen en planten voor lentearrangementen

Kleine droge arrangementen voor de lente in felle kleuren

Weelderige opstelling van gedroogde planten voor de stolp

Doe-het-zelf glazen stolpdecoratie met gedroogde planten

Idee in subtiele kleuren voor de lente – wit, crème en beige

Droge arrangementen voor de lente in simpele kleuren zoals wit, crème en beige

Combineer droogbloemen in het voorjaar met verse delen van de plant

Verse en gedroogde planten combineren voor een lentearrangement

Gedroogde roze bloemen onder een stolp

Versier met glazen stolpen en droogbloemen

Hangarrangement van gedroogde en gekleurde bladeren

Hangende droogarrangementen voor het voorjaar in subtiele kleuren, rijkelijk gearrangeerd

Droog lenteboeket in een vintage mok

Maak je eigen arrangement met kleurrijke droogbloemen in een vintage kopje

Ontwerp droge arrangementen op een moderne manier met slechts een paar elementen

Maak droge arrangementen modern en eenvoudig in een vaas met steekschuim