doe-het-zelf

DIY houten fotolijsten – een leuk idee voor hobbyfans

Fotolijsten gemaakt van houten takken

Fotolijsten worden niet alleen gebruikt om de foto’s te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals stof en vocht. Je moet ook de foto zelf versieren en een mooie decoratie voor aan de muur of, in de vorm van staande fotolijsten, de kamer als geheel decoreren. Natuurlijk kun je tegenwoordig in de winkel een grote verscheidenheid aan varianten in een grote verscheidenheid aan vormen, dessins en kleuren en gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen kopen. Maar de meest klassieke variant is en blijft de houten fotolijst. Wat dacht je van gewoon zelf een mooie fotolijst maken? Vandaag willen we dat je een geweldige gids hebt voor één DIY houten fotolijstje stel je voor dat dat heel gemakkelijk te imiteren is. Uiteindelijk krijg je een uniek montuur dat je met trots aan je vrienden kunt laten zien. Het is ook een goed cadeau. Dus als je iemand speciaal kunt maken, laat dan een vriend of familielid de foto van een geweldige herinnering ontwikkelen en weggeven samen met een zelfgemaakte fotolijst.

DIY houten fotolijsten – versier een lijst met houten schijven

maak-de-takken-fotolijstjes-zelf

Dit DIY houten fotolijstje ziet er niet alleen geweldig uit. Het doet ook denken aan het bos en de natuur. Het is heel gemakkelijk te imiteren. Je hebt alleen de volgende materialen nodig:

– een afgewerkte fotolijst. Het moet zo stabiel mogelijk zijn (bijvoorbeeld van hout) en breed.

– lijm voor hout

– een paar takken

– een zaag

– elke foto

En zo wordt de doe-het-zelf fotolijst gemaakt van hout

de-noodzakelijke-materialen-voor-de-fotolijst

De takken kunt u het beste zelf verzamelen, zo kunt u het knutselidee combineren met een wandelingetje met uw dierbaren, waarbij uw kinderen op hun beurt eikels en kastanjes kunnen verzamelen. Kies takken van verschillende groottes, evenals dikke takken. De laatste zal dienen om de gaten tussen de grotere schijven op te vullen.

DIY houten fotolijsten – zag de takken

Houten-lijst-voor-de-foto

Zodra je de takken bij elkaar hebt, kun je ze in plakjes gaan zagen met een zaag voor de doe-het-zelf houten fotolijst. Als je een vlak oppervlak aan het einde wilt, moeten de plakjes ongeveer dezelfde dikte hebben. Bij een andere dikte is er echter een interessant effect. Het hangt dus allemaal af van je smaak. Deze stap zal waarschijnlijk wat meer tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de fotolijst die je hebt gekozen en hoeveel panelen je nodig hebt. Maar geef niet op, want het is de moeite waard!

DIY houten fotolijsten – lijm op de houten schijven

de-afgewerkte-fotolijst-met-baby-foto

Nu komen we bij het lijmen van de houten schijven. Breng hiervoor een dikke laag houtlijm op het frame aan en begin met het rangschikken van de ruiten. Deze moeten iets over de rand van het frame uitsteken. Als je er zeker van wilt zijn dat de opstelling uiteindelijk bevalt, kun je de ruiten eerst rangschikken en ze vervolgens afzonderlijk op de fotolijst lijmen met de lijm.

DIY houten fotolijsten – voeg de foto toe

Hout-takken-voor-de-fotolijsten

Voeg ten slotte de geselecteerde foto toe. En de DIY houten fotolijst is klaar. Was dat niet moeilijk, toch? Als je ervan hebt genoten en Kerstmis staat voor de deur, kun je er nog een maken en weggeven als cadeau.

knip-de-hout-takken uit