doe-het-zelf

DIY terrarium met plant voor een tropisch gevoel in huis

plant terrarium diy glazen bol ontwerp decoratie idee appartement arrangement

Vandaag willen we je kennis laten maken met een interessant doe-het-zelf-project dat gevuld is met veel kleur en vrolijke tropische vibes! Als je ernaar streeft om een ​​dosis levendigheid toe te voegen aan je werk- of leefruimte, dan lees je het juiste artikel. Omdat we je hier laten zien hoe je een beetje kunt doen DIY terrarium met plant thuis kan creëren. Ten eerste is het niet moeilijk te implementeren en ten tweede is het zeer eenvoudig te onderhouden. Met de nodige accessoires en een beetje fantasie maak je ook in minder dan een uur met de hand een DIY-terrarium met een plant! Wil je wedden? Volg gewoon onze gids en ga aan de slag!

DIY terrarium met plant – veel ontwerpmogelijkheden

terrarium plant diy glazen bol schelp vakantiegevoel kiezel arrangement

En als je gewoon een mooi decoratief element voor je huis wilt creëren dat geen onderhoud en verzorging nodig heeft, laat dan de plant gewoon weg zoals hieronder weergegeven! Blijf lezen om alle benodigde details te vinden voor het doe-het-zelf terrarium met plant!

DIY-terrarium in tropische stijl – wat je nodig hebt:

plant terrarium diy glazen bol hang kiezels slakkenhuizen

– een glazen bol

– zand of grind

– Schelpdieren

– kleurrijke steentjes

– een luchtinstallatiesysteem

– een papieren paraplu / cocktailparaplu

DIY terrarium met plant – gebruik zand of kiezels als substraat

plant terrarium doe-het-ondergrond ideeën zandstenen kiezels rood

Tijdens mijn vakantie aan zee afgelopen zomer heb ik schelpen, steentjes en stukjes glas verzameld. Ik heb ook zeer interessante mosselschelpen van andere vakantiereizen die net zo ideaal zijn voor dit project!

Voor de doe-het-zelf terrariumschelpen, koralen of slakkenhuizen

terrarium plant diy instructie project materialen mossel slakken koraal stenen

En als je kleine stukjes marmeren tegel in huis hebt, kan ik me alleen maar voorstellen dat je zelfgemaakte plantenterrarium er geweldig uit zal zien! Omdat je deze kleine stukjes marmer nu heel goed zou kunnen gebruiken!

Combineer de plant in het terrarium met stukjes marmer of steen

diy terrarium met plant marmeren steen accessoire decoratie materiaal

Stel het doe-het-zelf terrarium samen met een plant

plant terrarium diy kiezel rood natuur mix bodem glazen bol

Ben je klaar om het project voor het doe-het-zelf terrarium met plant te starten?! Hieronder vindt u een paar eenvoudige stappen om uw eigen luchtplantterrarium in tropische stijl te maken! Voor het doe-het-zelf-terrarium met planten begint u met het strooien van een laag grind op de bodem van de glazen bol. Ik wilde een gekleurd effect bereiken en koos voor kiezelstenen in wit en roze. Ziet er interessant uit, denk het niet?

Idee voor het terrarium arrangement met zand

terrarium plant diy zand arrangement idee decoratie paraplu cocktail koraal

Nu kunt u veel experimenteren bij het inrichten van uw project. Zoek naar verschillende opties en arrangementen totdat je tevreden bent met het uiterlijk van je doe-het-zelf plantenterrarium. Hier kunt u de gekleurde stenen in het arrangement integreren! Zoals je kunt zien, heb ik veel kleine dingen in tropische stijl in dit project gestopt: gebruik je fantasie zodat je een visuele weergave kunt maken van je perfecte dag op het strand. Hier zijn nog een paar luchtige ideeën in tropische stijl:

DIY terrarium met plant – probeer verschillende varianten

diy terrarium met plantmateriaal kiezel rood glas koraal

Kies je definitieve ontwerp en creëer je doe-het-zelf plantenterrarium! We zijn bij het beste deel van dit project gekomen: het kan voortdurend worden ontwikkeld, omdat je kleine details kunt veranderen of iets anders kunt toevoegen dat je geschikt vindt voor je luchtplant-terrarium in de loop van de tijd. Als je een bepaalde look voor je terrarium met luchtplanten beu bent, verander dan meteen de look en geniet weer van je DIY-werk!

Cocktailparaplu voor exotische flair in het terrarium

diy terrarium met plant zand instructies ontwerp decoratie idee

planten terrarium doe-het-zelf paraplu groene rode stenen koraal instructies

diy terrarium met plant plant graeser marmeren stukken materialen

Vergeet niet om het doe-het-zelf-terrarium met planten dat speciale tropische tintje te geven door een schattige kleine cocktailparaplu toe te voegen!

plant terrarium diy idee arrangement inspiratie tropische vakantie

Je kunt je papieren paraplu bovenop de glazen bol plaatsen of aan de binnenkant toevoegen. Het is belangrijk dat je opstelling in het doe-het-zelf terrarium met planten niet verstoord wordt! Maar ik kan je verzekeren, in beide gevallen ziet het er geweldig uit met een cocktailparaplu!

diy terrarium met plantdecoratie idee cocktailparaplu

Zoals ik aan het begin van het artikel van vandaag al zei, is er eigenlijk geen regel die zegt dat je absoluut een plant in het terrarium moet hebben. Als je daar een grote schelp plaatst, is de luchtplant misschien overbodig! Je DIY-terrarium met plant zal je zeker nog lang doen denken aan je laatste strandvakantie of het turquoise water van de tropische zee. Soms zijn het de kleine dingen die ons helpen te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven, toch?! We wensen je creativiteit, verbeeldingskracht en vakmanschap bij het maken van je luchtplantterrarium!

terrarium plant diy aquarium kiezelsteen rood koraal graeser plantenparaplu

terrarium plant diy arrangement decoratie schelp koraal schelp kiezels

diy terrarium met plantaardig materiaal strandstijl zand cocktailparaplu