doe-het-zelf

DIY-upcyclingideeën van oude keukenartikelen: 31 creatieve projecten

DIY upcycling ideeën blikjes-schilderij-borden-kruidenpotten-kruidentuin-keuken

Zo nu en dan besluit iedereen om de keuken te renoveren, de oude keukenvoorwerpen te vervangen door nieuwe en de sfeer in de kamer op te frissen. Voordat je die oude keukenaccessoires weggooit, bekijk echter eerst dit artikel. We hebben veel creatieve mensen DIY upcycling-ideeën ingezameld voor de gebruikte keukenartikelen en gebruiksvoorwerpen, die kunnen worden gerecycled en tot een nieuw leven kunnen worden gebracht.

DIY upcycling-ideeën voor de oude blikjes

DIY upcycling-ideeën-zelf-oude-blikjes-kruiden-ophangende-bestek-houders-zelf maken

Blikjes zijn een populair item dat iedereen vaak in de keuken gebruikt. Blikken kunnen worden gerecycled door er een nieuwe bestemming voor te vinden. Ze kunnen worden gebruikt als een praktische container of als decoratie. De onaantrekkelijke buitenkant kan worden geverfd of geplakt met kleurrijke stukjes papier en folie en de oude doos kan worden omgebouwd tot bijvoorbeeld een mooie bestekhouder.

DIY upcycling-ideeën – maak zelf prachtige decoraties

DIY upcycling-ideeën-kruiden-versieren-oude-blikjes-zelf-je-eigen-bloemenvaas maken

Je kunt de blikken kruiden zoals je wilt en ze gebruiken als elegante bloemenvazen ​​of pennenhouders. Kies eerst een kleur die bij het interieur past en versier vervolgens de blikken met decoratie naar keuze. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit en je kunt de bloemenvazen ​​individueel ontwerpen als tafeldecoratie.

Recycling-ideeën voor het oude muffinblik

DIY upcycling-ideeën oude-muffin-tin-pot-kamerplanten-maak-zelf-materialen

Het oude muffinblik ziet er al bekrast of zelfs roestig uit? In plaats van ze weg te gooien, kun je ze gebruiken om een ​​stoere plantenpot voor vetplanten te maken en je huis of tuin te versieren. Houd er rekening mee dat de vetplanten niet groter mogen zijn dan de kopjes van de vorm.

Plant de muffinpan met vetplanten

DIY upcycling-ideeën muffinvorm-succulent-planting-creative-living-idee

Voordat je de muffinvorm plant, moet je de vorm draaien en een gat maken in elk kopje met een prikker of boor. Lijm vervolgens siliconen slipstoppers op de onderste hoeken van de mal voor een goede afwatering. Nu kun je de kopjes van de muffinpan planten en een creatieve plantenpot ontwerpen.

DIY upcycling-ideeën voor decoratie uit een muffinvorm

diy-upcycling-ideeën-muffinvorm-schilderij-decoreren-vintage-decoratie-doe-het-zelf

Je kunt ook een eenvoudige muffinvorm gebruiken om zelf vintage decoraties te maken en om een ​​muur of een bijzettafel mee te decoreren. Verf de muffinvorm eerst in een lichte pasteltint, plak dan decoratieve linten, kant, kleine bloemen en sieraden op en de zelfgemaakte decoratie is klaar.

Maak zelf schilderspalet voor kinderen

diy-upcycling-ideeën-muffin-tin-schilders-palet-kleuren-verbouwen-kinderen-idee

Je kunt ook een oude muffinvorm gebruiken om met kinderen te tekenen. Vul eenvoudig de afzonderlijke kopjes met de kleuren van uw keuze en u krijgt een creatief schilderspalet waarmee de kleintjes prachtige afbeeldingen kunnen schilderen.

DIY upcycling-ideeën voor taartvormen

diy-upcycling-ideeën-oude-gugelhupfform-kandelaar-maak-zelf-tafeldecoraties

Je kunt een oude bundtpan die niet meer geschikt is om te bakken ombouwen tot een elegante kandelaar en de tafel er creatief mee decoreren. Dit doe-het-zelf-upcyclingproject is heel eenvoudig, omdat de cakevormen al een gat in het midden hebben dat perfect is voor een kaars.

Ontwerp opbergruimte aan de muur

diy-upcycling-ideeën-oude-broodbakvormen-design-wand-opbergruimte

Je kunt thuis ook extra opbergruimte creëren met creatieve doe-het-zelf-upcycling-ideeën. De broodbakvormen zijn bijvoorbeeld diep en kunnen perfect worden gebruikt voor het bewaren van verschillende items.

Gebruik oude cakevormen in plaats van bloempotten voor kamerplanten

diy-upcycling-ideeën-verschillende-taartvormen-vetplanten planten

U kunt meestal elke oude cakevorm gebruiken voor het planten van vetplanten en kamerplanten. Rond, hoekig of golvend – de kleine plantjes passen in elke vorm. Je kunt niet alleen geld besparen op bloempotten, maar je kunt je huis ook creatief inrichten.

Ideeën voor het recyclen van oude taartvormen

diy-upcycling-ideeën-taartvorm-upcycling-schilderij-hangende-muurspiegel

Taartvormen in verschillende maten en vormen worden altijd gebruikt voor creatieve DIY-upcyclingideeën. Je kunt een ronde taartvorm beschilderen en decoreren zoals je wilt, er een bijpassende spiegel in bouwen en zelf een eenvoudige wandspiegel maken.

DIY-ideeën – maak de taart zelf

diy-upcycling-ideeën-vintage-flair-oude-taartvormen-etagere-zelf-maken

Uit drie ronde bakvormen in verschillende formaten maak je heel eenvoudig zelf een taartplateau voor taarten en koekjes. U kunt lege draadklossen of grote houten klossen gebruiken om de afzonderlijke cakevormen aan te sluiten. Je kunt de doe-het-zelf etagère schilderen en decoreren zoals je wilt.

DIY upcycling-ideeën voor onnodig bestek

diy-upcycling-ideeën-bestek-lepel-borden-labeling-tuinzaden

Van oud bestek dat niet meer in de keuken wordt gebruikt, kun je zelf mooie plantenlabels maken. Schrijf gewoon de namen van de verschillende planten op kleine stukjes papier en plak ze vervolgens op oude lepels of bestekmessen. Nu kunt u de afgewerkte plantenborden op de juiste plaatsen plaatsen en meer orde in de tuin creëren.

Zelf wandhaken maken van gebogen lepels

diy-upcycling-ideeën-bestek-gravure-muurhaak-hout-maak-zelf-namen

Nieuwe wandhaken nodig voor de gang? Maak er zelf wat door de handvatten van oude lepels te buigen en de lepels aan houten planken te bevestigen. U kunt uw entree een vintage flair geven met DIY haakrails.

Gebruik een oude vork als gordijnhouder

diy-upcycling-ideeën-bestek-gebogen-vork-gordijnhouder-keuken-draadmand

Als je op zoek bent naar coole doe-het-zelf-upcycling-ideeën voor je landelijke keuken, dan kun je oude vorken recyclen en ze omzetten in creatieve gordijnhouders. Combineer met een oude draadmand als opbergruimte voor een vintage sfeer.

Eenvoudige doe-het-zelf-upcycling-ideeën van keukengerei

DIY-upcycling-ideeën-kookgerei-garde-theelichtjes-hanglampen-maak-zelf

Een garde die je niet meer in de keuken gebruikt, kan je ombouwen tot elegante, hangende theelichthouders. Dit doe-het-zelf-upcycling-idee is snel en gemakkelijk te doen en ziet er echt stijlvol uit. Nu zul je de garde zeker in een ander licht zien.

Gebruik het wijnrek in de badkamer

diy-upcycling-ideeën-wijnrek-remodelleren-handdoekhouder-idee-badkamer

Met doe-het-zelf-upcycling-ideeën voor keukenartikelen zoals een wijnrek, kun je praktische meubels maken voor andere kamers in het appartement. Je kunt het wijnrek naar de badkamer verplaatsen en pronken als een geweldige handdoekplank.

Cool upcycling-idee voor een klein wijnrek

diy-upcycling-ideeën-wijnrek-schilderij-kleurrijke-linten-creatief-schikken

Met zo’n wijnrek voor twee wijnflessen kunt u uw decoratieve linten ordenen voor cadeauverpakking of voor handwerk. Je kunt de linten rangschikken op maat of kleur en altijd snel het juiste lint vinden.

Organiseer je garderobe met keukenrolhouders 

diy-upcycling-ideeën-keukenrolhouder-kledingkast-gebruik-sjaals-opgeruimd

Keukenrolhouders voor aan de muur zijn niet alleen handig in de keuken, ze kunnen ook worden gebruikt om de kledingkast te ordenen. Je kunt een keukenrolhouder aan de muur of in de kledingkast bevestigen en er sjaals of handtassen aan hangen.

DIY-upcycling-ideeën voor het opbergen van sieraden

diy-upcycling-ideeën-keukenrolhouder-hout-dressoir-sieraden-opslag

Veel gebruikte keukenartikelen kunnen worden omgezet in sieradenopslag. Een eenvoudige keukenrolhouder van hout kan bijvoorbeeld worden gebruikt als sieradenstandaard voor armbanden en vooral armbanden.

Bewaar sieraden in vintage theekopjes

diy-upcycling-ideeën-engelse-theedoosjes-vintage-sieraden-opbergketens

Andere doe-het-zelf-upcycling-ideeën voor keukenartikelen die geschikt zijn voor het opbergen van sieraden zijn de kleine vintage theekopjes.Je kunt er kettingen en armbanden in bewaren zonder dat ze door elkaar worden gehaald. Zet de theekopjes in een lade of kast om ze tegen stof te beschermen.

Verander oude kopjes in schattige kaarsen

diy-upcycling-ideeën-theekopje-kaars-doe-het-zelf-vintage-tafeldecoratie-idee

Van de vintage theekopjes kun je ook zelf mooie kaarsen maken met of zonder geur. De bekerkaarsen zijn perfect voor een elegante tafeldecoratie en je kunt er zoveel van maken als je wilt. Instructies zijn te vinden in de video.

Elegante doe-het-zelf-upcycling-ideeën met shabby chic servies

diy-upcycling-ideeën-etagere-porselein-doe-het-zelf-vintage-borden-bekers

Theekopjes en borden in pasteltinten met bloemmotieven passen goed bij een shabby chic interieur. Van vintage servies maak je zelf elegante porseleinen etagères en serveer je taarten, muffins en andere desserts op een elegante manier.

Ideeën voor het recyclen van een snijplank

diy-upcycling-ideeën-oude-snijplank-hout-schoolbord-tekenen-kinderen

We bieden je enkele DIY-upcycling-ideeën voor de oude snijplank die je niet meer in de keuken gebruikt. Onze eerste suggestie is om voor de kinderen een krijtbord te maken of zelf aantekeningen te maken. Dit doe je heel eenvoudig door het bord te verven met schoolbordverf en goed te laten drogen.

DIY iPad houder gemaakt van een oude snijplank

diy-upcycling-ideeën-snijplank-tablet-ipad-houder-keuken-recepten-lezen

Als je een tablethouder voor in de keuken nodig hebt, kun je er zelf een maken van een oude snijplank. Het enige wat je hoeft te doen is een geschikt stuk hout te vinden om de tablet vast te houden en een steun voor de rugleuning zodat de houder rechtop kan staan.

DIY upcycling-ideeën voor wanddecoratie

diy-upcycling-ideeën-snijplank-muurdecoratie-plantenpothouder-muur

De oude houten snijplanken zijn perfect als mooie wanddecoratie. Het keukenbord is eenvoudig aan de muur te bevestigen en naar wens te decoreren. Je kunt er ook een plank aan toevoegen en hem versieren met een plantenpot.

DIY hangende bloempot uit het oude pastavergiet

diy-upcycling-ideeën-pasta-zeef-schilderij-hangende-bloempot-ontwerp

De doe-het-zelf-upcycling-ideeën voor oude keukenartikelen kunnen ook in de tuin worden gebruikt. Deze oude noedelzeef is bijvoorbeeld omgebouwd tot hangpot en beplant met prachtige bloemen. Als de pastazeef al roestig is of niet zo mooi van kleur, kan deze eenvoudig worden verfraaid met een spuitbus naar keuze.

DIY upcycling-ideeën voor de pastazeef

diy-upcycling-ideeën-noodle zeef-schilderij-opslagruimte-wollen-ballen-winkel

Omdat de pastazeef ook diep is, kunnen er verschillende items in worden bewaard. Andere doe-het-zelf-upcycling-ideeën voor de pastazeef zijn onder meer het zelf maken van een hanglamp of het ontwerpen van hangende manden voor badkamerbenodigdheden.

Creatieve upcycling-ideeën voor de ijsblokjesvorm

diy-upcycling-ideeën-ijsblokjes-vorm-werkbank-lade-organiseren

Kunststof ijsblokjesvormen kunnen niet alleen ijs maken, maar ook kleine voorwerpen zoals knopen, paperclips, punaises, paperclips en vele andere bewaren. Zo organiseer je je werktafel of lades en vind je snel alles wat je nodig hebt.

Nog een idee voor het opbergen van sieraden

diy-upcycling-ideeën-ijsblokjesvorm-kleine-sieraden-opbergringen-armbanden

Niet alleen kleine kantoorbenodigdheden, maar ook kleine sieraden zoals ringen en oorbellen kunnen in een ijsblokjesbakje worden opgeborgen. Deze opbergdoos voor sieraden is ruimtebesparend en kan in elke lade of kast worden opgeborgen.

DIY upcycling-ideeën voor de keukenrasp

diy-upcycling-ideeën-keukenrasp-schilderij-sieraden-opberg-oorbellen-kettingen

De keukenrasp, die er op het eerste gezicht niet erg aantrekkelijk uitziet, kan worden omgebouwd tot een elegante sieradenstandaard. Het enige wat je hoeft te doen is een geschikte kleur kiezen en deze ermee verven om de metalen look te verwijderen.

Gebruik keukenrasp in de tuin

diy-upcycling-ideeën-oude-keukenrasp-muur-hek-tuin-bevestiging-kleurpotloden-winkel

Een ander upcycling-idee voor de keukenrasp is om de binnenkant met steekschuim te vullen en als pennenhouder te gebruiken. Je kunt de doe-het-zelf pennenhouder ook aan het tuinhek bevestigen en de kleurpotloden voor kinderen ordenen om buiten te schilderen.