doe-het-zelf

Doe het zelf decoratie voor in huis – 5 creatieve instructies voor beginners

doe het zelf deco ideeën-knutsel-instructies-easy-living

Als je je appartement mooi wilt inrichten, hoef je geen toevlucht te nemen tot dure decoratieve items om het gewenste effect te bereiken. Met zelfgemaakte decoraties bespaart u niet alleen geld, ze kunnen ook naar eigen smaak worden ontworpen en het appartement niet alleen mooier maken, maar u ook trots op uzelf maken. Voordat u het idee afwijst met de gedachte dat u toch geen talent Heb er talent voor, bekijk eerst de DIY-ideeën en probeer ze uit. Je zult zien dat ze niet zo moeilijk te imiteren zijn. Maar nu komen we bij de creatieve ideeën voor doe-het-zelf decoratie voor iedereen.

Minimalistische doe-het-zelf decoratie met bloemen

doe het zelf deco fotolijsten-glas-kleurrijke-bloemen-droogwand-design

Deze uiterst aantrekkelijke doe-het-zelf decoratie-ideeën zijn subtiele, ingelijste bloemen die je zelf kunt drogen. Ze worden dan eenvoudig ingelijst tussen twee ruiten en kunnen niet alleen de muur versieren, maar ook het raam of een ander gebied. Hier kun je een kleurrijke mix van bloemen samenstellen of zelf een nog eenvoudigere decoratie maken door één en dezelfde soort bloem in het glas te verdelen.

doe het zelf deco foto's-minimalistische-plant-bladeren-glas

Zelfs met groene bladeren ziet het knutselidee er ongelooflijk mooi uit. De motieven komen bijzonder goed tot hun recht op een witte muur. U bent ook van harte welkom om de kleurrijke bladeren in de herfst te gebruiken om afbeeldingen te ontwerpen als doe-het-zelf decoratie voor het leven. Het resultaat is een echte blikvanger en, zoals je kunt zien, heb je geen speciaal knutseltalent of ervaring nodig om het te maken.

Handwerk voor volwassenen – spiegels decoreren

doe het zelf deco moderne-elegante-spiegel-decorerende-woonideeën

Voor deze doe-het-zelfspiegel kun je een nieuwe krijgen in de vorm die je wilt of een oude in de vorm van een achthoek snijden. Hiervoor gebruik je een speciaal mes, een glassnijder. Voor de doe-het-zelfdecoratie heb je ook een metalen liniaal en markeerstift, handschoenen en een veiligheidsbril nodig, evenals schuurpapier en het schema in de volgende afbeelding om het patroon over te brengen. Je maakt het strepenpatroon met behulp van contactpapier, een X-Acto-mes en goudkleurige en transparante spuitverf.

doe-het-zelf-decoratie-instructies-spiegel-knippen-knutselen-ideeën

Gebruik voor het op maat snijden alle beschermende materialen zoals bril en handschoenen en stel de liniaal zo in dat je eerst een vierkant vormt (eventueel markeren met een stift). Maak een snede met de glassnijder. Het glas valt niet direct af. In plaats daarvan moet u de overtollige rand van het glas over de rand van de tafel leggen en naar beneden drukken. Het stuk breekt dan perfect af. Nadat je het vierkant hebt voltooid, knip je ook de andere hoeken af, totdat je een achthoek krijgt. Je kunt de scherpe randen schuren met schuurpapier.

doe-het-zelf-decoratie-spiegel-ontwerp-instructies-achthoek-goud-patroon

Reinig het oppervlak vervolgens met een normale glasreiniger. Je kunt de spiegel nu bedekken met contactpapier voor de doe-het-zelfdecoratie. Teken het patroon uit het schema op dit papier met de Edding. De lijnen moeten hier iets breder worden gemaakt. Knip ze vervolgens uit met het X-Acto mes en verwijder het papier waar de stroken zitten zodat de spiegel op die plekken naar buiten komt. Spuit nu het gehele oppervlak een paar keer in met de gouden verf. Vervolgens wordt er een heldere laag aangebracht om de verf af te dichten. Nu is het contactpapier afgepeld. Met behulp van het mes kun je de hoeken optillen en dan gewoon het papier eraf halen. De aantrekkelijke doe-het-zelfdecoratie is klaar!

Doe-het-zelf decoratie-ideeën – kwasten als wanddecoratie

doe-het-zelf-decoratie-muurdecoratie-idee-kwast-wol-maak-het-zelf

Of ze nu gemaakt zijn van wol, leer of een ander materiaal, kwasten zijn gewoon leuk en mooi om naar te kijken. Daarom zijn ze ook zeer geschikt als wanddecoratie. Als je deze decoratie zelf wilt maken, heb je kwastjes nodig die je zelf kunt maken of kant-en-klaar kunt kopen. Je hebt ook een koord nodig van wol, leer of een ander materiaal dat je ook voor de kwasten hebt gebruikt, evenals een houten stok en houten kralen en spuitverf in elke kleur (zwart in dit voorbeeld).

doe-het-zelf-decoratie-houten-kralen-instructies-gemakkelijk-beginners-zwart-kleur

Je steekt de houten balletjes op spiesjes en spuit ze samen met het houten stokje in de gekozen kleur. Het koord moet in dezelfde kleur worden gekozen, tenzij je zelf een kleurrijke decoratie wilt maken. Zodra de verf is opgedroogd, volgt u de instructies voor het binden van de kralen en kwasten en hangt u de voltooide doe-het-zelfdecoratie aan de muur, deur of raam.

Doe het zelf instructies voor decoratie – eenvoudige en creatieve knutselideeën

doe-het-zelf-decoratie-tray-confetti-mod-podge-decoratie-huis

Creatieve ideeën kunnen worden gesleuteld met een breed scala aan dingen. Geef een oud dienblad wat pit of maak een geheel nieuwe door een houten paneel in te lijsten en het vervolgens te decoreren met kleurrijke confetti. Het enige wat je nodig hebt is Mod Podge. Deze verdeel je met behulp van een kwastje op het tabletoppervlak. Leg er vervolgens een laag confetti op, die je voorzichtig met je handen aandrukt. Het geheel wordt vervolgens verzegeld met een andere Mod Podge, die je eenvoudig op het dienblad giet. De hoeveelheid Mod Podge die je nodig hebt voor deze doe-het-zelf decoratie hangt natuurlijk af van het formaat van het dienblad. Voor dit voorbeeld waren twee stukken nodig. Schud de vloeistof niet voor gebruik, omdat hierdoor lelijke luchtbellen ontstaan. Laat de lijm minimaal 24 uur uitharden.

Doe het zelf decoratie van papier – kunstmatige verticale tuin met vetplanten

doe-het-zelf-decoratie-verticale-tuin-kunstmatige-papier-frame-stimulatie

Voor iedereen die altijd al een verticale tuin wilde hebben, maar niet durft te planten, is deze doe-het-zelf kamerdecoratie precies wat je zoekt. Levende planten plant je niet in een lijst, maar maak je zelf vetplanten van gewoon papier of, als je wilt, van crêpepapier en gebruik ze om een ​​kamer prachtig mee te decoreren. Het idee is ook geweldig als doe-het-zelf decoratie voor de open haard, als wanddecoratie of als cadeau.

doe-het-zelf-decoratiepapier-vetplanten-doe-het-zelf-tinker-groen-knutselpapier

Je hebt knutselpapier nodig in verschillende tinten groen en een houten frame. Kadreer eerst een stuk papier en begin dan met het uitsnijden van de elementen voor de vetplanten en gebruik een heet lijmpistool om ze aan elkaar te lijmen. Een link naar enkele handleidingen voor verschillende modellen vetplanten vindt u onderaan het artikel. Ten slotte worden de afgewerkte papierplanten alleen op het ingelijste papier geplakt. Je kunt het frame gedeeltelijk afdekken, zodat de mooie decoratie er natuurlijker uitziet.

Instructies voor papieren vetplanten hier.