doe-het-zelf

Doe-het-zelf-ideeën met noppenfolie – de verpakkingsfolie biedt vele toepassingen in het huishouden

ideeën met noppenfolie sjabloon stempel bij kinderen

Niet alleen verpakkingsmateriaal – de noppenfolie blijkt een echte allrounder en wordt zowel in de tuin als in het huishouden gebruikt. Of het nu gaat om thermische isolatie voor de kas, als vorstbescherming voor de autoruiten of als vervanging voor de gebruikelijke kniebeschermers – de ideeën met noppenfolie voor de buitenruimte zijn uiterst veelzijdig. Het wordt ook steeds weer in huis gebruikt – bijvoorbeeld als isolatie voor de zelfgemaakte koelbox. En nog iets – in het artikel leert u hoe u uw kleding kreukvrij kunt ophangen, hoe u het gevoel van druk bij het werken met tuingereedschap (schaar, bezem) kunt vermijden en dus de vervelende luchtbellen kunt vermijden, maak een grappige stempel met de kinderen en versier zelfs een chocoladetaart met noppenfolie.

Ideeën met noppenfolie – knutselen met de kinderen

ideeën met noppenfolie knutselideeën voor kinderen

In plaats van dat de kinderen zich vervelen bij slecht weer, kunt u samen een gezellig uurtje knutselen. Maak een stempel van noppenfolie! Voor het knutselproject heb je de volgende materialen nodig: noppenfolie, aquarellen, kleurmaterialen, diverse kleurplaten indien gewenst. Maak eerst een sjabloon (liefst in een cirkel) en snijd 3-4 cirkels uit de noppenfolie met behulp van de sjabloon.

ideeën met noppenfolie kinder appel sjabloon stempel

Laat de kinderen vervolgens met een kwast verf op de bubbels in de folie aanbrengen. Druk vervolgens de op deze manier gemaakte stempel op de kleurplaat. Verwijder voorzichtig de stempel en laat de aquarellen drogen. Je kunt deze stempel en acrylverf ook gebruiken om oude dekens, kussenslopen, etc. op te fleuren..

ideeën met noppenfolie kinderen vrije tijd werkgelegenheid hamer oefenen

Een ander idee (in ieder geval voor kinderen vanaf zes jaar) is om spelenderwijs te oefenen met een hamer. Plak noppenfolie op de tuintafel of terras met tape en geef het kind een hamer. Teken met een pen meerdere doelen op de folie en controleer bij de kleine of hij klopt. Laat het kind nooit zonder toezicht achter, anders bestaat er gevaar voor letsel. Daarnaast moet je veel lawaai verwachten.

knutselideeën met noppenfolie kalender cadeau-idee

Plant u een familiefeest? Maak samen met de kleintjes een leuk cadeautje. Voorzie een kalender van noppenfolie – door op de luchtbellen te drukken kun je de verstreken dagen markeren. Dit zou een kalmerend effect hebben en je dagelijkse stress verlichten. Een cool cadeau-idee uit de VS – er zijn zoveel fans van dit veelzijdige verpakkingsmateriaal dat ze zelfs fanclubs hebben opgericht. Vanzelfsprekend heeft de film daar zelfs een speciale dag (eind januari) Creatieve bedrijven in Japan hebben nu zelfs speelgoed op de markt gebracht dat het persen van luchtbellen succesvol nabootst.

Ideeën met noppenfolie – de vele toepassingsmogelijkheden in de keuken

maak zelf ideeën met noppenfolieglazen verzegelen thermische mok

Ook in de keuken wordt de noppenfolie keer op keer gebruikt. Bijvoorbeeld als isolatie – als je de folie op glazen of kopjes plakt, blijven de dranken langer warm/koel. Daarnaast biedt het glazen oppervlak veel grip, vergelijkbaar met een thermische mok. Verrassend genoeg ziet de bril er erg mooi uit. Het enige nadeel – het ontwerp is niet vaatwasmachinebestendig. Onze tip – je kunt de rand van het glas afdichten met een speciale lijm voor glas.

Maak zelf ideeën met pannenlappen van noppenfolie

Creatieve ontwerpers achter de oceaan hebben zelfs ovenwanten gemaakt van noppenfolie. Je hebt de folie in ieder geval voorzien van een extra beschermlaag. Gewone noppenfolie uit de supermarkt is hier dus minder geschikt voor en er is kans op brandwonden.

wrap ideeën met noppenfolie taarten cookies

Plan je een uitstapje met de kinderen, of wil je de ouders heerlijke koekjes cadeau doen? Dan komt de noppenfolie te hulp – wikkel elk koekje zorgvuldig in – dit houdt ze koel en het glazuur smelt niet onderweg. U kunt de folie ook gebruiken om ander voedsel te vervoeren – vooral groenten, kaas en fruit blijven langer vers.

Pak ideeën in met koelbox voor voedsel in noppenfolie

Een koelbox is vooral handig bij het plannen van een picknick. Maar je hoeft er niet veel geld aan uit te geven – en je kunt zelf een koelbox maken van een kartonnen doos en noppenfolie, de rollen inpakken en erin vervoeren.

Ideeën met noppenfolie – gebruik als stempel

ideeën met noppenfolie cake bakken glazuur chocolade versieren

Wil je een jarig kind verrassen en de taart zelf bakken en liefdevol decoreren voor een speciale gelegenheid? Maak eerst de cake, laat het deeg afkoelen en smelt ondertussen de chocolade in een waterbad. Bedek de cake met het hete glazuur en druk vervolgens noppenfolie op de chocolade. Wacht tot het glazuur is uitgehard en verwijder dan voorzichtig de folie. compleet!

ideeën met noppenfolie pot van klei versier ideeën

Net als bij de cake, kun je de patronen ook toevoegen aan kleipotten. Koop klei, maak het gewenste vat en druk het oppervlak aan met de noppenfolie. Verwijder voorzichtig de folie en volg de instructies van de fabrikant om de pot te voltooien – afhankelijk van het type klei, moet je het vat verbranden of gewoon laten drogen. Je kunt dan de afgewerkte pot schilderen.

Meer praktische ideeën met noppenfolie voor het huishouden

vorm ideeën met noppenfoliezakken

Om ervoor te zorgen dat uw favoriete handtas zijn vorm niet verliest, moet deze goed worden opgeborgen, vooral wanneer deze niet in gebruik is. Vul het zakje met noppenfolie en stop het in een zakje.

maak zelf ideeën bubble film boot brancard

Als hoge laarzen zijn gevuld met noppenfolie, vervormen ze ook niet snel en kunnen ze gemakkelijk in de schoenenkast worden opgeborgen. Bijzonder belangrijk bij leer zodat er geen onaangename kreukels ontstaan.

ideeën met noppenfolie kleding kreukvrij ophangen

Iedereen die graag een broek draagt ​​naar het werk kent het probleem – bij het ophangen ontstaan ​​vaak rimpels. Om ‘s ochtends niet altijd te hoeven strijken, wikkel je de stang van de kleerhanger in met noppenfolie (zie foto hierboven). U kunt zich dus verheugen op kreukvrije kledingstukken en uzelf de moeite besparen.

Ideeën inpakken met noppenfolie sieraden

Wanneer halskettingen onderweg worden verpakt, worden ze in het juwelendoosje vaak tot een bol geknoopt. Deze ontwarren is geen gemakkelijke taak – bespaar tijd en zenuwen door de kettingen netjes en veilig in te pakken. Bevestig de kettingen eenvoudig met plakband aan de noppenfolie op een afstand van minimaal 3 cm en rol vervolgens de noppenfolie op. compleet!

fleur ideeën op met oude meubels in noppenfolie

Heeft u een oude ladekast met afgebladderde verf die echt opgeknapt moet worden? Het meubel kan gekruid worden met een stempel van luchtkussenfolie en houtverf. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een vrolijk geheel met meerdere kleuren. Ook een heel leuk idee voor de babykamer.

Ideeën met noppenfolie in de tuin

maak zelf ideeën met noppenfolie kniebeschermers

Tuinieren legt veel druk op de knieën – hobbytuiniers moeten ze daarom niet overbelasten en zich knievriendelijk gedragen. Doe elke 20 minuten rekoefeningen in de tuin, train de spieren met dagelijkse wandelingen en fietstochten. Met kniebeschermers kunt u ook voorkomen dat de knieën onterecht worden belast. De pop-film is bij uitstek geschikt als materiaal voor kniebeschermers – de luchtbellen garanderen uw comfort.

ideeën met noppenfolie broeikasafdichtingsraam

Luchtfolie als thermische isolatie voor de kas: Veel exotische planten kunnen niet tegen vorst en moeten in de kas worden overwinterd. Hobbytuinders bedekken de ramen met maskeerfolie en sluiten op deze manier af. Zaailingen, vorstgevoelige groenten en kruiden, cactussen, vetplanten, varens, enz. kunnen het koude seizoen gemakkelijk overleven.

Maak zelf ideeën met noppenfolie thermische isolatie van kassen

Zo ziet de kas eruit als deze volledig is afgeschermd met de folie – vooral praktisch als de ramen lekken. Dit bespaart elektriciteitskosten voor verwarming.

ideeën met noppenfolie vorstbeschermingsplanten

Compost goed – in de winter wordt de composthoop blootgesteld aan sneeuw, regen en wind. Als de toplaag niet goed wordt beschermd tegen stormen, droogt de toplaag volledig uit of ontstaat er rot. Daarnaast vertragen de processen door de lage temperaturen. De experts adviseren daarom om de composthoop in noppenfolie te wikkelen en vervolgens af te dekken met stro.

ideeën met noppenfolie antivries autotips

De klaproosfolie zorgt niet alleen voor warmte-isolatie in de tuin – bijvoorbeeld de autoruit kan door het materiaal tegen vorst worden beschermd. En als je gestrest achter het stuur zit, kun je gewoon op de luchtbellen drukken in plaats van naar je smartphone te kijken. Heeft naar verluidt een zeer kalmerend effect, vooral wanneer de auto in een file staat.

verdrijf ideeën met hertentuin in noppenfolie

Verdrijf herten uit de buitenruimte – Op zoek naar voedsel komen de wilde dieren steeds de tuinen binnen en vernietigen daarbij struiken, fruitbomen en bloemen. Er zijn al talloze huismiddeltjes geprobeerd, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze werken maar in beperkte mate en dan wennen de dieren eraan. De hobbytuinier moet daarom verschillende maatregelen combineren en afwisselen. In de Verenigde Staten plaatsen veel mensen noppenfolie op het gazon. Naar verluidt maakt hij harde geluiden als de dieren erop gaan staan. Dat zou de herten moeten schrikken.