doe-het-zelf

Een patchwork quilt naaien – eenvoudige instructies voor beginners

Naai een patchwork deken -beginner-doe-het-zelf-picknickdeken

Patchwork is een populaire textieltechniek die altijd wordt gecombineerd met vakkundig handwerk. Er ontstaan ​​prachtige, speelse patronen die er altijd heel individueel en bijzonder uitzien. In principe worden stukken van dezelfde grootte gemaakt van verschillende stoffen, vooral stukjes stof, aan elkaar genaaid. Oud textiel, waaronder beddengoed en tafelkleden, kan worden hergebruikt of gerecycled. Verschillende patronen en ingewikkelde motieven kunnen worden gemaakt volgens het moduleprincipe, maar voor beginners zou het een goed begin zijn als ze een gemakkelijke hebben Naai een patchwork deken.

Naai een patchwork deken – als sprei of voor kinderkamers

Een patchwork deken naaien - beginners-doe-het-zelf-kinderen-patroon

Een patchwork deken is uitstekend geschikt als sprei of bankdeken, maar is ook erg populair in de kinderkamer. De gedessineerde stoffen waaruit een deken van dit type bestaat, passen prachtig in de kinderwereld en verrukken met hun bonte vorm. Als u kunt naaien en een naaimachine hebt, ga dan aan het werk en maak een gewatteerde quilt met behulp van de twee gemakkelijk te volgen handleidingen die we voor u hebben geselecteerd.

Een patchwork quilt naaien – eenvoudige instructies

Een patchwork quilt naaien -instructies-beginners-stof-cutouts-vierkant

Ten eerste heb je geschikte stoffen of stukjes stof nodig voor het patchwork. Houd rekening met het type vezel en natuurlijk de kleurstelling. Alle materialen die kunnen worden gebruikt, moeten dezelfde structuur hebben, kleurrijk zijn, maar tegelijkertijd met elkaar te combineren zijn. Let op de inhoud van de stof – verschillende stoffen produceren verschillende eigenschappen, sommige krimpen bij het wassen.

Een omslag van een U-boekje naaien – eenvoudige instructies en geweldige doe-het-zelfideeën

Kimono naaien – het trendy kledingstuk in 30 minuten

Maak zelf beschermengelen – 6 doe-het-zelfideeën om weg te geven met instructies

Naai een patchwork deken – kies de juiste stoffen

Een patchwork quilt naaien -instructies-beginners-patroon-stoffen-roze-vierkanten

U bepaalt zelf hoe fleurig en kleurrijk uw patchworkdekentje wordt en waar u het later gaat gebruiken. Het vinden van de juiste stoffen kan even duren, maar zorg ervoor dat je van elk dezelfde hoeveelheid hebt om het eindresultaat mooi in balans te laten lijken.

Naai een patchwork quilt – naai de vierkanten aan elkaar

patchwork-deken-bijna-instructies-beginnerpatroon-stof-turkoois-roze

Verdeel de geselecteerde stoffen in geometrische figuren van dezelfde grootte. Voor beginners is het aan te raden om te kiezen voor vierkanten. De grootte van het hele plafond is eenvoudig te berekenen en zal uw werk gemakkelijker maken. Maak een plan van hoe het geheel eruit moet zien en waar je welke stof gaat plaatsen. Rangschik de elementen op een gevarieerde manier – elke rij moet dezelfde vierkanten bevatten, maar anders gerangschikt en gepositioneerd.

Naai een patchwork quilt – rand en veiligheidsnaad

patchwork-quilt-naai-instructies-beginner-edge-veiligheids-naad-overlock

Als u alle vierkanten als één geheel aan elkaar hebt genaaid, vergeet dan de veiligheidsnaad niet. Het beste zou zijn als je een lockmachine hebt. Dit voorkomt dat de stukken stof gaan rafelen.

Naai een patchwork deken – dekbedovertrek

patchwork-deken-bijna-instructies-beginner-drukknoppen-sprei-roze-gekleurde-stof

Als je de patchwork quilt wilt laten functioneren als een dekbedovertrek, dan moet je hem als een soort tas ontwerpen. De patchworkzijde blijft bovenop en er wordt een onderste deel van bedlinnen op genaaid. Om een ​​deken in te doen, is er een opening in het onderste gedeelte en de gemakkelijkste manier is om deze indien nodig met drukknopen te sluiten.

Verbind de twee kanten en naai de patchwork quilt aan elkaar

patchwork-deken-bijna-instructies-beginner-sprei-roze-blauw-patroon-stof

Bij het naaien van een patchwork quilt kan het handig zijn om op de hoogte te zijn van de standaard maten bedlinnen en overtrekken. Op deze manier kunt u berekenen hoe groot de afzonderlijke elementen moeten zijn. Bijvoorbeeld: bij een totale afmeting van 200 x 200 cm zijn 400 stuks 10 x 10 cm, 20 stuks per zijde nodig. Houd er ook rekening mee dat er nog enkele centimeters nodig zijn voor de naden. In ons voorbeeld is het raadzaam om de elementen 11 x 11 cm te snijden of in plaats van 20 x 20 stukken aan elke kant van het plafond, ze uit te breiden met een andere (21 x 21 vierkanten van elk 10 x 10 cm).

Zelf dekbedovertrek naaien met patchworkpatroon

patchwork-quilt-bijna-instructies-beginner-sprei-kinderbeddengoed

Als je alles goed hebt doorgerekend en gepland, dan is het geslaagde eindresultaat verzekerd. Als je een succesvolle eerste patchwork-quilt hebt, kun je upgraden naar een quilt die uit verschillende of verschillende geometrische figuren bestaat.

Een patchwork quilt naaien – instructies voor beginners

patchwork-quilt-bijna-instructies-beginner-vierkanten-stof-binding

Hier bieden we een gedetailleerder overzicht van hoe het naaien van patchworkquilts in detail werkt. De eerste keer dat u het probeert, begint u met iets kleiners, zodat u gewend raakt aan de specifieke naaitechniek.

Een patchwork quilt naaien – vierkante elementen met elkaar verbinden

patchwork-quilt-bijna-instructies-beginner-vierkanten-verbind-stof

U kunt de vierkanten eerst vlak in rijen aan elkaar naaien. Probeer de vooraf geplande rand (ca. 5 mm) te behouden zodat de elementen uiteindelijk even groot zijn. Het kan handig zijn als je de stukken stof van tevoren strijkt.

Naai een patchworkdeken – kies gekleurde, vrolijke patroonstoffen

patchwork-deken-bijna-instructies-beginner-

Voeg vervolgens de rijen samen in een heel patchworkproduct. U kunt de rand omringen met een veiligheidsnaad of, als deze functie niet beschikbaar is, deze eenvoudig omsluiten met tape. Hiervoor zijn textieltapes van hetzelfde materiaal of speciale tapes die rafelen onderdrukken geschikt.

Naai een patchwork deken – vergeet de veiligheidsnaad niet

patchwork-quilt-naai-instructies-beginner-edge-veiligheids-naad-overlock

Als je een patchworkdeken wilt naaien die niet als dekbedovertrek wordt gebruikt, heb je katoenfleece van elke dikte nodig. Dit wordt aan de onderkant van het patchwork genaaid – Decoratieve naden over de elementen dragen bij aan het decoratieve uiterlijk.

Naai lopers of kleine patchwork dekens

patchwork-quilt-bijna-instructies-beginner-runner-edge-make-yourself

De onderkant wordt tenslotte bekleed met een geschikte stof en aan de randen decoratief afgewerkt. Probeer eerst kleinere producten te maken met behulp van de patchwork-techniek, zodat je je vaardigheden kunt oefenen met een echte patchwork-quilt.

* Instructies voor dekbedovertrek met patchwork patroon van De doe-het-zelf-mama

* Instructies voor kleine patchwork lopers van Mama lacht