doe-het-zelf

Ideeën voor privacy-tuinen – doe-het-zelf-omheining gemaakt van oude deuren of luiken

Als je meer privacy in de tuin nodig hebt of op zoek bent naar ideeën voor privacyschermen in de tuin, kun je gebruikte items hergebruiken. Oude deuren die bijvoorbeeld na een verbouwing overblijven, kunnen buiten een nieuwe plek krijgen. Bovendien zijn er verschillende ongebruikelijke manieren om een ​​doe-het-zelf-privacyscherm uit oude deuren te bouwen. Ook hiervoor en natuurlijk voor andere doeleinden zijn kozijnen geschikt. Een daarvan is om een ​​​​ongewoon hek te maken dat een echte decoratie van de site kan worden. Daarom hebben we in dit bericht enkele inspirerende ideeën en praktische handleidingen voor je op een rijtje gezet. Maak dus de klusjesman in jezelf wakker en creëer iets bijzonders voor je tuin of binnenplaats tijdens de coronacrisis.

Creatieve tuinideeën voor privacybescherming

vintage design tuin in wit met oude openslaande deuren en bank met salontafel van ijzer

Zoals we allemaal weten, kan het heerlijk voelen om een ​​mooi terras of tuin in de achtertuin te hebben. Hier kunt u veel tijd doorbrengen met uw familie en vrienden. Maar hoe graag je je indrukwekkende tuin ook aan de wereld wilt laten zien, je hebt tegelijkertijd ook de nodige privacy in je eigen huis nodig..

Privacyhek van oude deuren in de vintage tuin

Daarom is het hebben van een privacyhek voor buiten zeker een briljant idee. Ongeacht de grootte van uw huis kunt u alleen op bepaalde plaatsen privacyschermen van oude luiken of deuren plaatsen zoals in de achtertuin, op het buitenterras, in de buitenkeuken of naast het zwembad.

Bouw je eigen schutting of scherm van oude deuren of luiken

De eenvoudigste manier om een ​​oude deur te gebruiken, is door hem tegen een hek of muur te leunen. Dit kan met een glazen deur of met een massieve deur. Vaak worden er plantenbakken aan de deur gehangen om de tuin een extra vleugje bloeiende frisheid te geven.

hangmat tussen twee bomen als doe-het-zelf project

Een van de meest creatieve manieren om oude deuren opnieuw te gebruiken, is ze in een privacyscherm te veranderen en ze in het tuinhek zelf te bouwen. Je kunt oude deuren ook gebruiken om meubels te maken zoals een hangende schommel, een hangmat of een rustieke eettafel. Leg er gewoon een glasplaat bovenop en je kunt de gerecyclede deur eronder zien.

Privacybescherming van oude deuren

kleurrijke oude deuren naast elkaar opgesteld als tuinhek

Door bijvoorbeeld meerdere oude deuren naast elkaar te plaatsen en deze in felle kleuren te schilderen, creëer je eenvoudig een uniek hekwerk dat niet zonder aandacht zal gaan. Dit kan leiden tot leuke situaties waarin een gast die voor het eerst zo’n hek ziet, probeert te bepalen welke van de deuren eigenlijk een poort naar de tuin is. Daarnaast doet het maken van zo’n hekwerk ook wel een beetje denken aan een mozaïek en hoe je de details kiest zodat het eindresultaat perfect is. Je hoeft dus niet per se dezelfde elementen toe te passen in een schutting van deuren. Het zal ook heel moeilijk zijn om zoveel identieke deuren te vinden.

hergebruik van oude deuren als beschermend scherm voor gasten en familie

De hekken kunnen hoog en laag zijn, maar ook smal en breed. Dergelijke deuren creëren een echt unieke compositie als u op zoek bent naar tuinideeën voor privacybescherming die uw tuin volledig kunnen veranderen. Om de deuren te kleuren, kunt u zowel dezelfde kleur als meerkleurige tinten gebruiken. Als u wilt, kunt u de deuren ook ongewijzigd laten. Dit betekent dat uw privacyscherm kan doen denken aan een portaal naar het verleden. Het kan heel interessant zijn om te onthouden naar welke kamer de bijbehorende deur leidde.

Privacyscherm van oude deuren met hangende bloempotten in retrostijl

Je kunt het scherm eenvoudig op het gazon plaatsen of als decoratie aan andere tuinmeubelen toevoegen. We raden u echter aan om geverfde items eerst buiten te verzegelen en vervolgens zorgvuldig te overwegen om ze te plaatsen. Je moet ervoor zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaan. Probeer ook meubels en andere tuinelementen uit de buurt van de sproeier te houden of af te dekken. In de winter kun je zo’n privacyscherm en alle andere decoraties buiten in je garage of kelder houden.

Privacy tuinideeën met oude luiken

Verschillende kleuren oude luiken gebouwd als schutting in de tuin

Dit kan ook een heel creatief idee zijn voor een doe-het-zelf-project buitenshuis. Zo creëer je met vier oude, meer gedetailleerde luiken een bijzonder privacyscherm voor je terras. En het is een stuk makkelijker dan je denkt. U kunt shutters ook gebruiken om privacyschermen in verschillende maten en kleuren te maken. Combineer deze om de gewenste structuur en stijl te krijgen. Aarzel niet om te improviseren en je fantasie te gebruiken.

witte luiken als beschermend scherm op de binnenplaats naast een houten tafel en een oude ladekast

Als u of uw buren een draadomheining hebben en huisdieren zoals honden, kan dit soms voor problemen zorgen. Elke keer dat de dieren elkaar zien door het gaashekwerk, kunnen ze naar elkaar blaffen en de rust verstoren. Je hebt dus iets nodig dat je zicht blokkeert zonder dat je het hek hoeft te vervangen – een privacyscherm. Dus oude luiken kunnen perfect worden omgevormd tot privacyschermen en het hele project kan erg goedkoop zijn. Dergelijke materialen zijn te vinden op de vuilstortplaats of op een rommelmarkt, tenzij je er zelf een hebt. Deze kunnen zelfs al in paren worden aangesloten, wat uw taak nog eenvoudiger maakt.

Bouw zelf een diy privacyscherm en gebruik een oude deur om het er modern of rustiek uit te laten zien met een tuinpad

Vaak vind je rolluiken die alleen op de stoeprand zitten. De meeste mensen gooien deze na een verbouwing in de prullenbak. U kunt echter ook goedkope luiken vinden bij een plaatselijke ijzerhandel als uw voorkeur uitgaat naar nieuwe materialen. Als je een omheining hebt, kun je gewoon langs de omheiningslijn graven om de luiken in te bedden en ze dan tegen het hek leunen. In wezen kun je de oude ramen gewoon aan elkaar schroeven om er een brede muur mee te creëren. Kleinere luiken kunnen worden geverfd om een ​​vleugje kleur toe te voegen aan de donkere. Gebruik binnen en buiten spuitverf en primer. Als de verf droog is, kun je de kleinere luiken op de grotere luiken schroeven.

Privacyscherm voor de tuin van oude felgekleurde deuren