doe-het-zelf

Instructies voor een doe-het-zelf bedhoofdeinde uit gebruikte boeken

diy-hoofdeinde-bed-geopende-boeken-decoratieve-verlichte-hanglamp

Heeft uw slaapkamer dringend een frisse neus nodig? Met een beetje vakmanschap en voor weinig geld tovert u een mooi doe-het-zelf bedhoofdbord uit gebruikte boeken. Snuffel door je oude boekendozen die in de kelder rondslingeren en verzamel stof en haal de boeken eruit die je hebt gelezen en niet meer nodig hebt. Als dit niet genoeg is, ga dan naar de boekhandel met gebruikte boeken en koop er nog een paar goedkoper. De keuze kan echter lastig zijn – zoek naar boeken met harde kaft in hetzelfde formaat – hoe meer, hoe beter. Tussen de 20 en 30 boeken zou voldoende moeten zijn voor een standaard bedformaat.

DIY bed hoofdeinde voor boekenliefhebbers

gebruikte-boeken-upcycling-ideeën-voor-decoratieve-bed-hoofdeinden

Het boekenhoofdbord wordt niet direct aan de muur bevestigd, maar op een triplex of spaanplaat. Deze vind je in de bouwmarkt. Meet hiervoor eerst de breedte van het bed en de gewenste hoogte van de boekenkast. Als je alle materialen hebt, kun je als volgt beginnen:

– Leun het bord tegen de muur en plaats het zoals het er aan het einde uit moet zien. Markeer het bovenste uiteinde van de matras met een viltstift – de boeken worden vanaf hier naar boven bevestigd.

– Plaats het bord nu op een plek waar voor u voldoende bewegingsvrijheid is. De volgende stap is het ordenen van de boeken. Probeer eerst verschillende indelingsvarianten totdat de perfecte is gevonden, zodat er geen gaten meer zijn. Het is het beste om open boeken van hetzelfde formaat in een rij te leggen, andere boekformaten kunnen fantasierijk worden ontworpen zodat ze als een puzzel in elkaar passen. Het is prima dat de boeken over de randen van het triplexblad uitsteken. Maar ze hoeven er ook niet allemaal hetzelfde uit te zien.

Interessant idee voor het ontwerp van het hoofdeinde

Spaanplaat-multiplex-plaat-voor-bevestigingsboeken

Zodra de volgorde is vastgesteld, nummert u alle boeken om ervoor te zorgen dat er geen plaats per ongeluk wordt gewijzigd. Speld vervolgens de boeken precies vast met kleine spijkers, waarbij u de 2-3 van de middelste pagina’s loslaat. Later worden deze ook op de rest gelijmd zodat de nagels niet meer te zien zijn. Ten slotte wordt het stuk triplex met de boeken eraan bevestigd met schroeven aan de muur achter het bed.

U kunt nu al genieten van een bedhoofdborddesign voor een charmante slaapkamer. De textuur geeft een gevoel van warmte en gezelligheid, zelfs in lege kamers.

via: elke dag ontwerpen

goedkope-boeken-in-de-boekhandel-vind-diy-bed-hoofdeinde

Snuffelen in boekwinkels

bed-hoofdeinde-doe-het-zelf-spaanplaat-instructies-foto's

Gebruik multiplex om de boeken op hun plaats te houden

matrashoogte-maatmerk-met-vilt-tip-doe-het-hoofdeinde

Meet de matrashoogte:

Open-boeken-organiseer-naar jouw wensen-hoofdbord-doe-het-zelf

Probeer verschillende lay-outvarianten

Sla-spijkers-in-de-houten-plaat-met-een-hamer-diy-bed-hoofdeinde

Sla spijkers met een hamer

decoratieve-bed-hoofdeinde-doe-het-zelf-gebruikte-boeken-muur

Prachtig doe-het-zelf hoofdeinde voor een slaapkamer met een hoge feelgoodfactor