doe-het-zelf

Kerstmandala voor kinderen en volwassenen om gratis af te drukken

kleuren kerstmandala kerstbal motief

De kersttijd wordt beschouwd als de mooiste tijd van het jaar waarin de familie tijd voor elkaar neemt. Of je nu samen het appartement inricht, kerstkoekjes bakt of creatieve cadeaus maakt, de tijd samen is leuk voor iedereen. De mandala’s zijn een populaire hobby geworden voor jong en oud en zijn perfect voor de adventstijd. Je kunt kerstmandala’s samen met je kinderen inkleuren met elk motief en er een originele kerstversiering van maken. Omdat Kerstmis een tijd van vrede en harmonie is, kunnen volwassenen deze kleurplaten gebruiken om stress te bestrijden en in de stemming te komen voor de feestdagen. In dit bericht vind je een verscheidenheid aan gratis kerstmandala-sjablonen die het hele gezin in een feestelijke stemming brengen.

Mandala voor Kerst: leuk voor jong en oud

activiteiten kerstmandala's kerstmotieven inkleuren

Mandala’s zijn prachtige kleurplaten die bestaan ​​uit verschillende symmetrisch gerangschikte motieven en patronen. Deze dienen ingekleurd te worden met kleurpotloden zodat er mooie kleurencombinaties ontstaan. Op deze manier wordt de creativiteit van kinderen gestimuleerd en de fantasie gestimuleerd. Volwassenen daarentegen kunnen tijdens het kleuren ontspannen en zich zo bevrijden van stress. Een mandala voor Kerstmis bevat populaire kerstmotieven die met succes worden gecombineerd en een prachtig beeld creëren.

Mandala voor Kerstmis kleurpotloden afdrukken

Als je een mooie kerstmandala wilt ontwerpen, let dan op de juiste kleurkeuze. Kleuren als rood, groen, geel en blauw passen wonderwel bij Kerstmis, omdat ze typerend zijn voor de bekendste symbolen van het festival. Zo associeer je groen met dennenbomen, rood met de kerstman, geel met kerstboomsterren en blauw met sneeuw. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken om creatieve kleurencombinaties te maken.

kinderen mandala's kerst kleuterschool gekleurd

In tegenstelling tot de afbeeldingen voor volwassenen bestaan ​​kerstmandala’s voor kinderen meestal uit grotere motieven die de kleintjes gemakkelijk zelf kunnen inkleuren. Deze technologie wordt ook steeds populairder op de kleuterschool of op school. Op deze manier worden de motoriek van de kinderen en het juiste kleurgebruik getraind. Last but not least, de kleurplaten zijn erg leuk en populair bij kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.

De mandala voor kerst als decoratie

Kerst mandala's kleuren versieren

De kerstmandala is niet alleen leuk, maar ook perfect als aanvulling op kerstversieringen. Hiervoor dient de afbeelding eerst ingekleurd en eventueel uitgeknipt te worden. Je kunt bijvoorbeeld samen met de kinderen een mooie kerstkaart maken door de mandala die je voor kerst hebt ingekleurd uit te knippen en erop te plakken. Een ander geweldig idee is om de kerstmandala’s te ontwerpen als originele cadeaulabels. Zo zien de cadeaus er nog mooier uit en komen ze persoonlijker over.

De muren en ramen in het appartement kunnen creatief worden versierd met kleurrijke mandala’s. De gekleurde afbeeldingen zijn bijzonder geschikt voor raamdecoratie. Als het licht ‘s avonds naar buiten schijnt, wordt de mandala verlicht voor Kerstmis en ontstaat er een prachtig effect.

Kerstmandala’s om af te drukken

mandala kleurboek knutselen kerstmandala cadeau

U kunt onze sjablonen voor mandala voor Kerstmis gratis downloaden en afdrukken. We hebben prachtige motieven verzameld die, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. De kleurpagina’s bevatten de meest populaire kerstthema’s, zoals de kerstman, sneeuwmannen, sneeuwvlokken, dennenbomen, kerstballen, geschenken en nog veel meer.

Als je een vriend hebt die de kleurplaten leuk vindt, dan kun je van de kerstmandala’s een geweldig kerstcadeau maken. Print de geselecteerde sjablonen uit en maak er een heel kleurboek van. Kinderen en volwassenen zouden zeker uitkijken naar zo’n kerstcadeau.

We wensen je veel plezier met de mandala’s voor de kerst!

Nicholas mandala-sjablonen

nicholas mandala kerst kinderen gratis afdrukken

mandala nicholas motief kerst gratis

kerstmandala kerstman slee sneeuwvlokken

Santa’s vrienden als motieven

rendier mandala kerst print gratis

kerstmandala rendiermotief kleuren

Kerstmandala kinderelfen cadeaus gratis printen

wintermandala kinderprint sneeuwpoppen

Kerstmandala’s van dennenbomen

eenvoudige mandala kerstprint sparren sterren

print gratis prachtige mandala-kerstmotieven

print kerstbomen mandala gratis

mandala kerst sparren sterren gratis

mandala kerst sparren geometrisch abstract

Mandala’s om te bedrukken met kerstballen en decoraties

print de kerstbal mandala gratis uit

mandala kerst print gratis kerstballen

kinderen mandala kerstmotieven boomversieringen

kerst mandala kleurplaat kinderen volwassen kerstballen

kerstmandala kinder kousen met sneeuwvlokprint

boomversieringen kerstmandala ster loops

mandala kerstmotieven kransafdruk gratis

Kindermandala met cadeautjes

geschenken mandala kerstmis kinderen gratis

kerst mandala motieven poinsettia geschenken rendier lolly

Mandala met engelen om af te drukken

mandala engel kerst kleurplaat kids

mandala engel motief kerst print gratis

Sneeuwvlokken en sterren

mandala winter sneeuwvlokken kleurplaat gratis

mandala kerst vogels kerstmutsen sneeuwvlok

kerst mandala klokken ster gratis

Mandala’s met populaire kerstmotieven

mandala kleurplaten kerstmotieven kerstsok ballen

kleurplaat mandala kinderen notenkraker kerst

kinderen printen kerstmandala populaire motieven inkleuren

mandala kerstmis volwassen kerstmotieven