doe-het-zelf

Kinderschommel voor de tuin – geweldige ideeën met instructies om zelf te maken

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids doe-het-zelf project maak je eigen buitenruimte kinderen

Een buitenspeelruimte hebben is waarschijnlijk de droom van elk kind, en als u uw kleintjes blij wilt houden met een kinderschommel om te tuinieren, bent u hier aan het juiste adres. Zodat u niet elke dag met uw kroost naar het park hoeft te rijden, kunt u dankzij onze gids spel in huis halen. Met deze praktische doe-het-zelf projecten vol inspiratie en leuke ideeën laten we zien hoe je zelf een kinderschommel voor in de tuin kunt maken.

Tegenwoordig zijn kinderen behoorlijk druk met al die elektronische gadgets als het gaat om spelen, en dat verwaarloost helaas buitenactiviteiten. Bovendien kan een mooie kinderschommel voor in de tuin niet alleen een vleugje speeltijd toevoegen aan uw buitenruimte, maar ook zorgen voor een goede mentale en fysieke ontwikkeling van uw kinderen door ze een gezonde pauze in de buitenlucht te geven. Dus wat is er mooier dan een kinderschommel voor in de tuin te bouwen en deze zo aan te passen dat de kleintjes precies krijgen waar ze van houden. Laat u door de volgende voorbeelden inspireren om veel plezier in uw tuin te brengen.

Creëer een speelse sfeer met de kinderschommel voor in de tuin

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids doe-het-zelf project maak jezelf buiten meisjes vreugde

We herinneren ons allemaal het plezier van het schommelen in de tuin van onze grootouders toen we klein waren. Dus wat is er mooier dan zelf een kinderschommel voor in de tuin te maken om deze nostalgische momenten opnieuw te beleven? Nadat ze zich bij u thuis hebben gevestigd, zullen uw kleintjes zeker het grootste deel van hun tijd in het uitgaansgebied willen doorbrengen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een kinderschommel voor in de tuin niet alleen geschikt voor huiseigenaren die een grote buitenruimte hebben. Ook als je niet genoeg ruimte in je tuin hebt, kun je met onze tips en trucs zorgen voor de funfactor die je nodig hebt in de tuin.

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buitenruimte meisje geel

Zoals we al hebben aangegeven, is het algemene idee van ons artikel om u de basisstappen te laten zien die nodig zijn om een ​​​​tuinschommel voor kinderen te bouwen. Daarna kunt u deze installeren waar u maar wilt en ze naar eigen inzicht aanpassen. Een tuinschommel van hout zal ook een geschikt decoratief element zijn voor uw groene omgeving, modern en chic. Als een echte trend en tegelijkertijd een klassieker in de doe-het-zelfwereld, is de kinderschommel voor in de tuin gemaakt van hout inderdaad heel eenvoudig te bouwen en hier hebben we een praktische gids met het nodige gereedschap ervoor.

Kinderschommel voor in de tuin van hout

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buitenruimte kinderen vreugde plezier spelen

De benodigde materialen voor deze variant zijn de volgende:

 • 1 houten plank, ca. 20 x 60 x 3 cm (lengte, breedte, dikte), bij voorkeur van eikenhout
 • Accuboormachine of elektrische schroevendraaier
 • 1 houtboor 16 cm
 • een legpuzzel
 • Schuurpapier
 • 2 touwen van 10 meter gemaakt van polypropyleen
 • 1 duimstok en 1 potlood
 • 2 plafondhaken (optioneel)
 • Houtkleur (optioneel)
 • Band (optioneel)

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids diy project doe het zelf houtboor voor buiten

Als de houten plank die u kiest langer is dan nodig is, snijdt u deze af met de decoupeerzaag en schuurt u de sneden. Boor aan de 4 uiteinden van het stuk hout (3 cm van de rand) eerst 4 gaten met de elektrische boor en de houtboor.

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buiten hout

Zoals u waarschijnlijk al begrijpt, is de tuinschommel voor kinderen een aanpasbaar decoratief element. Aarzel dus niet om het een boost te geven door het een lichte kleur te geven. In dit opzicht is het nog beter als u een klein plakband gebruikt om de te schilderen gebieden af ​​te bakenen.

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids doe-het-zelf project maak jezelf buiten hout ophangen

Wat betreft de ophanging van de tuinschommel van uw kinderen, dit hangt grotendeels af van de gekozen locatie. Als je je tuin wilt decoreren met een mooi houten zitje, moet je wat plafondhaken voor hangmatten kopen.

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids diy project doe het zelf verf buitenhout

Om de touwen gemakkelijker in de 4 gaten van het bord te kunnen steken, kunt u ze het beste terug op de masking tape plaatsen. Pas vervolgens de lengte van het touw aan zodat uw schommel 50/60 cm van de grond is. Maak vervolgens 4 eenvoudige knopen zoals in ons voorbeeld hierboven. Knip indien nodig het overtollige touw af. De constrictorknoop is het beste voor buitenschommels. Nu hoef je alleen nog maar met je kleintjes te genieten van de kinderschommel voor in de tuin.

Zelf bandenschommel bouwen

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buitenruimte kinderen band schommel horizontaal wit

Deze beroemde en zeer populaire versie van de kindertuinschommel heeft een industriële essentie die zeer geschikt is voor een dergelijk project. De grappige bandenschommel zorgt voor onvergetelijk plezier in de tuin dankzij de bewegingsopties in meerdere richtingen. Deze tijdloze klassieker wordt gekenmerkt door een band die horizontaal wordt ondersteund door 3 bevestigingspunten en een draaipunt aan de bovenkant van de metalen ketting.

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buitenruimte kinderen band schommel horizontaal kever

Niets herinnert ons meer aan luie zomerdagen dan een ouderwetse bandenschommel die aan een boom hangt. Breng een middag door met het in elkaar zetten van een kinderschommel voor in de tuin en vermaak de kinderen er jarenlang mee. Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:

 • Primer verf
 • 1 borstel
 • draagbare boormachine met boren
 • krijt
 • 1 autoband
 • 3 oogbouten met schroefdraad
 • 6 ringen
 • 3 zelfborgende moeren
 • Drie borgringen en moeren
 • toets
 • 6 snelkoppelingen
 • 3 schakelkettingen van gelast staal, 1,2 meter lang
 • 1 draairing
 • Trapladder

Let op: Alle hardwarecomponenten inclusief de kettingen moeten minimaal 230 kg kunnen dragen. De metalen elementen moeten een diameter hebben van minimaal 2 cm.

Verf de band

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buitenruimte kinderen band schommel verticaal

Een oude band kan verslechteren en kleine stukjes rubber loslaten tijdens het slingeren. Om deze reden is het noodzakelijk om een ​​laag grondverf op het oppervlak aan te brengen, zodat u de toekomstige schommel tegen de elementen kunt beschermen. Een goede latex buitenverf zorgt voor een mooie, glanzende coating, al kan hiervoor ook spuitverf gebruikt worden. Laat de band na het wassen volledig drogen en breng vervolgens de primer aan.

boorgaten

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project kinderen band schommel horizontale boorgaten

Kies de mooiste kant en draai de band zodat deze naar beneden wijst. Boor de gaten aan de minder mooie kant ongeveer 15 centimeter uit elkaar. Hierdoor kan de band zichzelf uit het regenwater afvoeren.

Ontwerp en boor gaten voor de oogbouten

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project planning kinderen band schommel horizontaal

Meet de buitenomtrek en deel het getal door drie. U gebruikt deze maat om de gaten van de oogbouten gelijkmatig te verdelen. Draai de band rechtop en teken met krijt op de zijkanten en op drie punten in de bandenwand volgens het door u berekende aantal. Boor op deze plekken in het midden van de muur gaten van 1 cm dik.

Installeer de oogbouten:

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project kinderen band schommel horizontale oogbout

Draai een moer op een oogbout helemaal naar boven. Rijg er een ring op en duw de schroef door een van de gaten in de bandwand. Plaats nog een ring aan de binnenkant, gevolgd door een borgring en tot slot de borgmoer. Gebruik een sleutel om de moeren zo strak mogelijk aan te draaien. Herhaal het proces voor de resterende twee boorgaten.

Sluit de ketting aan en monteer de draaikrans

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project kinderen band schommel horizontale oogbout snelkoppeling

Bevestig elke schakelketting aan een oogbout met een snelkoppeling. Open hiervoor de snelkoppelingen volledig om ze op hun plaats te brengen. Verbind eerst de tegenovergestelde uiteinden van de drie metalen kettingen met een snelkoppeling en bevestig deze vervolgens aan het andere uiteinde van de wartelring en aan de kettinglengte. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed vast zitten.

De kinderschommel ophangen voor in de tuin

kinderen schommel voor tuin ideeën tips instructies gids diy project kinderen bandenschommel snelkoppeling bevestigen ketting aansluiten aansluiten

Idealiter zou de bandenschommel ongeveer 3 meter van de kofferbak moeten hangen. De onderkant van de band moet minstens 30 cm boven de grond zijn, afhankelijk van de grootte van het kind. Zijn voeten mogen de grond niet raken tijdens het zwaaien. Het gebied rond de hangende muur moet vrij blijven. Gebruik een trapladder of trapladder om de geselecteerde tak te bereiken. Lus de lange ketting over de tak en zet hem weer vast met een snelkoppeling om de gewenste hoogte vast te zetten. Voor permanente installatie, bescherm de boomtak door een oud tapijt onder de ketting te leggen om beschadiging van de tak te voorkomen. Deze kinderschommel voor in de tuin kan ook onder een vlonder of pergola worden gehangen.

Bouw een doe-het-zelf kinderschommel voor de tuin van een oude stoel

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buiten hout oude stoel kleur

Breng een nieuwe verflaag aan op de oude stoel die je anders zou willen weggooien en maak er een kinderschommel van voor in de tuin. U kunt de poten verwijderen en contrastkleurige touwen in de gaten in de stoel steken. Zo creëer je een schommelstoel die voorzien is van een comfortabele rugleuning.

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buiten hout oude stoel boorgaten

Als je een onbruikbare stoel in huis hebt en deze weer tot leven wilt brengen, dan is dit het idee voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is een paar touwen vastmaken en de schommel met borgbouten aan een boom hangen. De kinderen zullen deze variant zeker geweldig vinden.

materialen

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids diy project doe het zelf buiten hout oude stoel touw polypropyleen

 • Oude stoel
 • Polypropyleen touw
 • 2 stuks oogbouten
 • Hoogwaardige schijven
 • 2 borgringen
 • Spuitverf
 • vernis
 • Trapladder

hulpmiddel

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids doe-het-zelf project maak jezelf buiten hout oude stoel boorgaten

 • oefening
 • kwast

Blader door de foto’s om stap voor stap vertrouwd te raken met het bouwproces.

kinderschommel voor tuinideeën tips instructies gids doe-het-zelf project maak je eigen buitenruimte bevestigingsbouten bevestig oogbouten boom