doe-het-zelf

Knutselen met PET-flessen: 16 geweldige ideeën om te imiteren

Knutselen met PET-flessen melt-flower-edge

Plastic flessen zijn perfect voor goedkope knutselprojecten voor volwassenen. Bij de Knutselen met PET-flessen Er worden etageren, oorbellen, sieradenstandaards, lantaarns, bloempotten en andere decoraties gemaakt die op bijna alle gebieden van het leven kunnen worden gebruikt. Bekijk onze geweldige ideeën!

Knutselen met PET-flessen – Etagere

Knutselen met PET-flessen etagère-snoep-snoep

Deze prachtige etagère is heel eenvoudig te maken uit basisdelen van 9 plastic flessen, een staafje en een plaat. Nadat de basisconstructie is gemaakt, wordt deze gespoten met roze verf en versierd met kleine versieringen.

Knutselen met PET-flessen – verpakkingen voor kleine geschenken

Knutselen met PET-flessen verpakking-kinderfeest-souvenirs

Een interessant idee voor het inpakken van cadeaus. Snijd de PET-fles eenvoudig in het midden, spuit het onderste deel in met spuitverf en laat het drogen. Maak inkepingen in de groeven zodat er kleine plastic zeilen ontstaan ​​die vervolgens een voor een naar beneden kunnen worden geklapt.

decoratieve theelichthouder

tinker-pet-flessen-theelichthouder-gestippeld

Bij het sleutelen aan PET-flessen wordt meestal het onderste deel van de fles gebruikt. Deze theelichthouder ziet er bijzonder delicaat uit dankzij de kleine gaatjes. Plastic kan gemakkelijk worden gesmolten met een verwarmd voorwerp. Bijvoorbeeld met de punt van een heet lijmpistool, een breinaald, een paling, etc..

Mini-serveerbellen voor muffins

tinker-pet-flessen-serveerbel-decoratieve-muffins

Muffins zien eruit als waardevolle voorwerpen onder een glazen stolp. De stolp is gemaakt van kunststof. Maak een handvat van vilt in de gewenste kleur. Deze mini-serveerbellen zijn ook perfect als decoratie voor een babyshower, omdat ze een beetje op babyflesjes lijken.

decoratieve lampenkap

tinker-pet-flessen-hanger-lichtgroen-bladeren

Dit project is eenvoudig maar tijdrovend. Je moet veel bladeren uit plastic flessen in verschillende kleuren knippen en ze vervolgens met draad aan de lampenkap bevestigen. De bottom line is fascinerend.

Schelp oorbellen

tinker-pet-flessen-oorbellen-plastic-fles-bloemen-melt

Kunststof smelt gemakkelijk en kan op verschillende manieren worden vormgegeven onder een kaars of aanstekervlam. Met een kleine parel in het midden zien deze oorbellen eruit als schelpen.

Cadeau-idee voor beste vriend

tinker-pet-fles-oorbellen-plastic-bloemen

Voor meer effect kun je meerdere plastic bloemen op elkaar stapelen. In het midden zit een glaskraal verstopt.

Hangoorbellen in blauw

tinker-pet-flessen-hang-oorbellen-blauw-transparant

Heb je gemerkt? Deze hangende oorbellen bestaan ​​uit meerdere kunststof strips van verschillende lengtes. Elke strook wordt in tweeën gevouwen en aan een ring gebonden.

Armband van plastic fles

tinker-pet-fles-armband-stof-luipaardpatroon

Wie had gedacht dat deze stijlvolle armband gemaakt was van een PET-fles? Het plastic zat verstopt onder de stof.

Vintage look armband

tinker-pet-fles-armband-stof-vermomd

Een geweldige manier om restjes stof en plastic flessen creatief te gebruiken. Het accent wordt gezet door een strook kant.

Sieradenstandaard

Knutselen met PET-flessen sieraden stand-do-it-yourself

Een goed knutselproject voor modefans die ook de upcycling-trend willen volgen. Een sieradenstand waar je direct de juiste sieraden kunt ontdekken voor de outfit van vandaag.

schattige bloempotten voor parelhyacinten

Knutselen met PET-flessen katten-bloempotten-parelhyacinten

Maak een plantenbak van petflessen voor je vroege bloeiers en laat ze ontwaken uit hun winterslaap. Als je de fles in tweeën snijdt, zorg er dan voor dat deze slapende katten ook puntige oren hebben.

Uil bloempot

tinker-pet-flessen-planter-uil-verf

Uilen zijn ook een populair onderwerp en zijn gemakkelijk te tekenen. Teken twee grote ronde ogen, een spitse snavel en een paar veren op de borst.

Mobiel voor kinderkamers

Knutselen met PET-flessen mobiel-kinderkamer-gekleurde-bloemen

Van de bovenkant van de fles kun je ook prachtige bloemen maken, die je vervolgens kunt gebruiken voor een kleurrijke mobiel voor de babykamer. Wikkel de kroonkurken in met aluminiumfolie.

zelfgemaakte vogelvoerstation

Knutselen met PET-flessen vogelvoederstation-tuin-hout-lepel

Het bouwen van een vogelvoederstation voor de tuin is niet moeilijk. Doe gewoon twee houten lepels door een plastic fles en vul deze met verschillende zaden. De opening op de kom moet iets groter zijn zodat de korrels eruit kunnen vallen.

Volledige instructies voor de sieradenstandaard zijn te vinden hier

Verpakkingsinstructies – hier