doe-het-zelf

Knutselen of naaien van babycadeaus voor de geboorte – 12 doe-het-zelfideeën en instructies

Babycadeaus voor de geboorte tinker-luiers-kleding-diy-idee

Je bent uitgenodigd voor een babyshower maar denkt nog aan het cadeau? Iets zelfgemaakts is altijd een goed idee voor goede vrienden of familieleden. In plaats van de gebruikelijke luiertaarten geven we in dit artikel enkele ideeën en instructies hiervoor Babycadeaus voor de geboorte die praktisch zijn voor ouders en er tegelijkertijd heel schattig uitzien.

Babycadeaus voor de geboorte – benodigde materialen voor washandje cupcakes

Babycadeaus voor de geboorte materialen-babysokjes-washandje-taartjes

Als je beste vriendin, zus of collega op het punt staat te bevallen, kun je zelf passende cadeaus voor de newborn maken. De cadeaus voor een pasgeborene worden meestal geassocieerd met de eerste babyspullen, zoals fopspenen en speenkettingen, luiers, flessen en slabbetjes. Het komt echter vaak voor dat de nieuwe moeder er te veel van krijgt, of de eerste apparatuur al zelf heeft gekocht. Het is daarom raadzaam om voor het maken van een keuze eerst met haar en eventueel de andere gasten op de babyshower te overleggen. Er is dus geen verdubbeling.

Het is algemeen aanvaard dat hoe mooier een cadeau is ingepakt, hoe meer de ontvanger ernaar uitkijkt. Daarom willen we je graag enkele ideeën voorleggen voor creatief vormgegeven geboortecadeaus, die bestaan ​​uit simpele dingen maar zeer aantrekkelijk verpakt zijn. Ons eerste DIY-idee is voor kleine taarten gemaakt van opgerolde washandjes en babysokjes. Ze zijn gemakkelijk te maken en ook geschikt voor mensen met een beperkt budget, aangezien de benodigde materialen helemaal niet duur zijn. Je hebt babywashandjes, babysokjes, individuele siliconen muffinvormpjes, een doosje, papieren versieringen en een strik nodig. Het is raadzaam om pastelkleuren te kiezen en niet alleen te focussen op blauw of roze.

Geboortecadeaus maken – instructies

Babycadeaus voor de geboorte washandje-babysokjes-cupcakes-instructies

De instructies laten je precies zien hoe de washandjes en sokken worden opgerold en gevormd tot kleine cupcakes. Rol het washandje eerst diagonaal op, leg dan de sokken aan één kant en rol het geheel weer in de lengte op. Keer de bovenkant van de sokken binnenstebuiten en plaats het kleine bundeltje in een siliconen muffinvorm. Als decoratie aan de bovenkant kun je stickers van papier of zelfs kleine kleurrijke snoepjes voor mama plakken. Ten slotte kunnen de schattige babycadeaus in een muffindoos worden gedaan die als cadeau met de strik wordt omwikkeld. Het zou net zo leuk zijn om de hele doos te versieren met stickers en eventuele versiering om een ​​echt leuk cadeau voor de geboorte te maken.

Een omslag van een U-boekje naaien – eenvoudige instructies en geweldige doe-het-zelfideeën

Een patchwork quilt naaien – eenvoudige instructies voor beginners

Kimono naaien – het trendy kledingstuk in 30 minuten

Naai zelf een praktisch speenzakje

Babycadeaus voor de geboorte van het speenzakje-naai-jezelf

Fopspenen zijn klein en kunnen gemakkelijk verloren gaan. Elke moeder weet hoe moeilijk het is om hem te vinden als hij op de bodem van de tas ligt met de baby huilend in haar armen. Hierdoor kan een speenzakje een praktisch cadeau zijn voor een pasgeborene. Als je thuis een naaimachine hebt, kun je het speenzakje zelf naaien en aan je vriend(in) geven op de babyshower. U vindt stapsgewijze instructies aan het einde van het artikel.

Bevestig het fopspeenzakje aan de tas

Babycadeaus voor de geboorte luiertas-fopspeentas-handig

Iets heel leuks aan dit speenzakje is de drager waarmee het aan het babyzakje kan worden gehangen. Zo is de fopspeen altijd bij de hand. Het kan ook aan de kinderwagen of het autostoeltje worden bevestigd, zodat de moeder de fopspeen altijd kan vinden wanneer ze hem nodig heeft. U kunt elke stof voor dit project gebruiken. Er worden kleurrijke patronen aanbevolen, die sfeervol zijn en snel opvallen.

Gehaakte muts met dierenmotief voor baby

babycadeaus-geboorte-konijntjesmuts-haak-oren-ogen

Een gehaakt mutsje staat altijd mooi op het hoofdje van de baby. Dierlijke motieven zoals oren, ogen of snorharen zijn al heel gewoon en populair. Kleine dieren zoals konijnen, schapen, kuikens of kikkers zijn erg populair. Kun je haken of wil je het leren, dan kun je met een beetje garen zelfs zelf mutsjes, sokken, sjaals en andere babycadeaus maken. Om dit te doen, heb je de exacte maat van de baby nodig om een ​​geschikt haakstuk te breien.

Zie de video hieronder voor instructies over het haken van dierenhoeden:

Babynaam en geboortedatum in een fotolijstje 

baby-cadeaus-geboorte-tinker-diy-fotolijst-baby-naam-geboortedatum

Nu brengen we je een leuk idee voor babycadeaus voor de geboorte dat volledig gepersonaliseerd is en perfect is voor de baby van je goede vrienden of familieleden. Wat hier bedoeld wordt is een fotolijstje met de geboortedatum en naam van de baby erop. Dit is een leuk decoratie-idee voor de babykamer en kan gemakkelijk aan de muur worden bevestigd.

Instructies voor gepersonaliseerde babycadeaus voor de geboorte

baby-cadeaus-geboorte-knutselen-naaimaterialen-instructies

Voor dit doe-het-zelf-project heb je knutselvilt nodig in drie tot vijf kleuren, een middelgrote fotolijst, kleine letters en cijfers, bijvoorbeeld van hout, een naald, draad in de juiste kleur en lint. Het ene vilt dient als basis waarop van het andere ambachtelijke vilt kleine figuurtjes zoals sterren en ballonnen worden genaaid. Het is het beste om de kleuren af ​​te stemmen op zowel het geslacht van het kind als de kleuren van de kinderkamer, als je ze al kent.

Versier knutselvilt voor babycadeau

babycadeaus-geboorte-handwerk-naam-geboortedatum-linten

De linten worden tot lussen gevormd en aan de bovenkant van het vilt genaaid of gelijmd. De letters worden gebruikt om de naam te schrijven en de cijfers worden gebruikt om de datum te schrijven. Hete lijm is het beste voor het lijmen op vilt. Maak de foto compleet met decoratie naar keuze, plaats deze in de fotolijst en je hebt een origineel cadeau dat prachtig zal staan ​​in de babykamer en zeker in de smaak zal vallen bij ouders.

Tinker luierkrans – cadeau voor de baby

baby-cadeaus-geboorte-luier-krans-tinker-baby-artikelen-naam-instructies

Een alternatief voor de luiertaart is de luierkrans. Het is een geschikt cadeau voor de babyshower die niet alleen luiers combineert, maar ook fopspenen, drinkflessen, bijtringen en andere babyartikelen. Om zelf een luierkrans te maken heb je een kransvorm van draad nodig, luiers, de kleine kraamcadeautjes en lint. Je kunt de krans ook versieren met de naam van de baby en de kleur van de strik kiezen op basis van geslacht. Dit geboortecadeau kan ook dienen als decoratie bij de babyshower.

Naai een knus dekentje voor newborns

baby-cadeautjes-geboortedeken-baby-naai-harten-bedje

Het naaien van knusse dekens is een ander geweldig idee voor babycadeaus. Hierbij moet worden opgemerkt dat de stof zacht en gezellig moet zijn. Met de naaimachine kunt u een hele set beddengoed naaien en decoreren met applicaties. Focus vooral op kindermotieven, zoals dieren, sterren, harten, enz..

Babycadeaus voor de geboorte – een bundel dekens

kraamcadeaus-geboortedekens-bundels-verschillende-kleuren

De beddengoedset of de verschillende dekens kunnen in een bundel worden vastgebonden in plaats van verpakt. Hiervoor kunnen deze eerst worden opgerold, vervolgens naast elkaar worden gerangschikt en tenslotte worden vastgebonden met een stuk van de gebruikte stof. Een wenskaart voor de geboorte kan ook aan de bundel worden toegevoegd.

Cadeau-idee voor baby – naai een slabbetje

babycadeaus-geboorte-slabbetjes-mini-schort-kleuren

Een ander idee voor doe-het-zelf-geboortecadeaus is om mooie slabbetjes te naaien op basis van een patroon. Met stof met verschillende patronen kun je een hele set naaien, zodat mama genoeg slabbetjes heeft om te verschonen. Slabbetjes met mouwen zijn bijzonder praktisch omdat ze strak op de rug van de baby kunnen worden vastgemaakt. Aangezien de slabbetjes echter deel uitmaken van de eerste kit, moet u de ouders van tevoren vragen of u er meer nodig heeft.

Tinker Baby Mobile zelf – een geweldig idee voor pasgeborenen

babycadeaus-geboorte-baby-mobiel-vilt-zon-wolken-piggy-diy

De mobiel is een geschikt cadeau voor de babykamer. Kleine figuurtjes hangen over het bedje en hebben een rustgevend effect. Je kunt zo’n mobiel zelf maken met wat knutselvilt, een borduurraam, wat wol en draad. Het kleine speelgoed dat boven het babybedje zweeft, kan je gemakkelijk naaien van vilt en wol. Je hebt hier geen naaimachine voor nodig, maar je kunt er wel sneller mee werken. Ten slotte wordt het genaaide speelgoed aan elkaar genaaid met witte draad en vervolgens vastgemaakt aan het borduurraam.

Babymutsjes gemaakt van elastische T-shirts

kraamcadeautjes-geboortehoed-baby-t-shirt-knopen-doe-het-zelf

Dit cadeau-idee is eenvoudig, maar toch mooi. Katoenen babymutsjes zijn altijd handig voor pasgeborenen. De mutsjes als kraamcadeautjes passen het beste bij baby’s die in de herfst of winter geboren zijn. Omdat het in deze tijd van het jaar kouder is, kan een muts de baby warm op het hoofd houden. Voor dit doe-het-zelf-project kun je katoenen T-shirts uit je kast gebruiken die wat elastisch zijn om het hoofdje van de baby vast te houden. Was de T-shirts vooraf met babywasmiddel want pasgeborenen hebben een zeer gevoelige huid.

Babymutsjes naaien – instructies

baby-cadeaus-geboorte-muts-naai-applicatie-instructies

Het benodigde gereedschap is een naaimachine, een schaar, dubbelzijdig plakband voor textiel, een babymutsje als sjabloon en een strijkijzer. Volg de instructies om prachtige zelfgemaakte hoeden te naaien. Verschillende stoftoepassingen kunnen als decoratie op de hoeden worden genaaid of met het strijkijzer worden gelijmd.

Comfortabele muts met applicatie voor baby’s

baby-cadeaus-geboorte-baby-muts-applique-naai-jezelf

De afgewerkte babymutsjes zijn elastisch en comfortabel en daarom niet alleen geschikt voor pasgeborenen, maar ook voor baby’s tot twee jaar. De knoop aan de bovenkant van de hoed is meestal aan één kant en ziet er prachtig uit. Na het naaien van de mutsen is het raadzaam om ze opnieuw te wassen met een geschikt wasmiddel.

Tinker babycadeaus voor de geboorte – mobiele ijshoorntjes voor de babykamer

baby-cadeaus-geboorte-mobiel-ijs-ijshoorntjes-babykamer

De babymobiel is een van de mooiste cadeaus voor de geboorte omdat hij door ouders en baby tegelijk wordt gebruikt. Het siert de kamer op een mooie manier en helpt de kleine sneller in slaap te vallen. Hier presenteren we nog een doe-het-zelf-project voor Baby Mobile. Dit zijn ijshoorntjes die over het bedje hangen en die je zelf kunt maken. Deze kunnen worden gesleuteld in delicate pasteltinten en staan ​​erg leuk in de babykamer. De benodigde materialen hiervoor zijn piepschuimballen, lichtgewicht katoenen stof, polyester vulling en constructiepapier. De volledige instructies vindt u onderaan de pagina.

Babycadeaus voor de geboorte – een zacht stuk speelgoed

babycadeaus-geboorte-kleurrijk-babyspeelgoed-naaien

Als je speelgoed kiest als babycadeau voor de geboorte, moet je weten dat het cadeau waarschijnlijk de eerste 3 maanden niet zal worden gebruikt omdat de baby nog te klein is. Maar dat moet je niet erg vinden, want de tijd gaat erg snel en het geschenk zal vroeg of laat zijn toepassing vinden. Knuffels hebben de voorkeur voor baby’s omdat ze niet gevaarlijk voor hen zijn. Daarom zijn knuffels het beste voor de allerkleinsten.

* Volledige instructies voor de fopspeenzak zijn te vinden hier.

* Instructies voor IJshoorntjes Babymobiel hier.