doe-het-zelf

Maak je eigen balkondecoratie – geef je buitenruimte snel en eenvoudig meer pit!

Als u nog niet bent begonnen met het voorbereiden van uw balkon op de zomer, moet u dat snel doen. Want de warme zomerdagen komen eraan en waar kun je beter genieten van de mooie avonduren dan buiten? Maar om de buitenruimte echt gezellig en verleidelijk te maken, is niet alleen het juiste balkonmeubilair belangrijk, maar ook de kleine details eromheen – decoratie voor het balkon geeft het de finishing touch! Als je het balkon wilt decoreren, vind je natuurlijk een oneindige keuze aan mogelijkheden in de winkels. Maar wilt u liever iets unieks en houdt u ook van knutselen en werken, dan kunt u ook zelf uw balkondecoratie maken. En we gaan je vandaag een aantal geweldige ideeën geven!

Balkondecoratie met licht

Maak zelf romantische balkondecoraties - lichtketting met kleine flesjes voor verlichting

Als je tegelijkertijd het balkon met je decoratie wilt verlichten, raden we je zeker aan om niet alleen kaarsen in lantaarns (een idee vind je hieronder) maar ook kerstverlichting te gebruiken. De makkelijkste optie is natuurlijk om een ​​lichtketting voor de balkondecoratie te kopen en deze eenvoudig te bevestigen. Maar iedereen kan er een hebben. In plaats daarvan bieden we u dit idee voor balkondecoratie. Koop gewoon een simpele lichtsnoer en glazen flessen met kurken als sluiting. Prik de kurken door met een houweel of een ander puntig voorwerp en steek de gloeilampen door het gat totdat je het aan de andere kant (in de fles) kunt zien. Op deze manier kunt u zelf een grote verscheidenheid aan kerstverlichting als balkondecoratie maken. Naast flessen zijn ook veel andere items geschikt.

Balkondecoratie voor aan de muur met hoelahoep

Maak je eigen balkondecoratie met een hoelahoep en bloemen voor aan de muur

Een eenvoudige hoelahoep is een prachtige basis voor decoratie-ideeën om zelf te maken voor op het balkon. Het kan dan aan de muur worden gehangen, maar kan ook vrij in de lucht hangen op een geschikte plaats of tegen een muur leunen. Het enige wat u hoeft te doen is de band in elke gewenste kleur te schilderen met behulp van spuitverf. Dan kun je het naar eigen inzicht ontwerpen. Vooral kunstbloemen die om de hoepel worden gewikkeld, zijn hiervoor populair. Maar je kunt ook mooie stroken stof op één plek laten hangen of het interieur opfleuren met macramé.

Versier met een zelfgemaakte spiegel

Zelf balkondecoratie maken - design spiegels als wanddecoratie voor buiten

Een spiegel maakt elke ruimte huiselijker. En als je het zelf ontwerpt, krijg je een unieke balkondecoratie. In het voorbeeld zijn takken gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere dingen bedenken (bijvoorbeeld metalen buisjes, steentjes voor mozaïek of zeeglas, schelpen, kunstbloemen, etc.).

  • karton
  • spiegels
  • Decoraties
  • Lijm
  • Kom / bord met een grotere diameter dan de spiegel (voor een ronde versie), liniaal voor vierkante spiegels
  • Potlood en schaar of snijder
  • eventueel kleuren om in te schilderen als je stokjes gebruikt
  • lijn
  • perforator

Maak een decoratie met een spiegel van karton en versier deze met takken

Als je de spiegel zelf wilt maken als balkondecoratie, hoef je geen vakman te zijn. Leg het karton gewoon voor je neer en teken er een cirkel op met de schaal of teken dezelfde vorm van de spiegel, alleen groter. Knip vervolgens deze vorm uit en pons op twee plaatsen gaatjes in de rand zodat je de spiegel later kunt ophangen (als de spiegel al een ketting heeft om hem op te hangen, zoals in het voorbeeld, plak deze dan af met de lijm).

De balkonmuur versieren met spiegels - eenvoudige handwerkinstructies

Breng in het middengedeelte, waar de spiegel moet komen, lijm aan en bevestig de spiegel. Vervolgens kun je de uitstekende kartonnen rand naar wens vormgeven door simpelweg de geselecteerde decoraties erop te plakken.

Handwerk met natuurlijke materialen voor balkondecoratie - verf takken en gebruik ze als spiegellijst

Vintage mand als plantenbak voor planten

Zelf balkondecoratie maken - versierde mand als plantenbak voor bloemen en planten

Balkondecoratie met planten is bij uitstek geschikt om de natuur in deze kleine buitenruimte te brengen. En met de juiste potten of plantenbakken zien de planten er nog beter uit. Een vleugje romantiek krijg je als je mooie, gevlochten manden gebruikt. Deze kun je ook decoreren met mooie stoffen, zoals in dit voorbeeld, als je ze zelf maakt als balkondecoratie. Een brede strook linnen, daaroverheen een kanten lint en eventueel garen, die je aan elkaar lijmt en het sieraad is klaar. Zet de pot erin of gebruik steekschuim om een ​​heel arrangement van mos en andere decoraties te maken.

Eenvoudige lantaarns

Maak zelf eenvoudige lantaarns als balkondecoratie met glazen, draad en bloemen

We hebben al gezegd dat lantaarns prachtige balkondecoratie-ideeën zijn. We willen je graag kennis laten maken met een echt heel eenvoudige variant die je spontaan steeds weer opnieuw kunt ontwerpen. U kunt eenvoudige transparante glazen gebruiken, die u ook met acrylverf kunt ontwerpen. Je kunt touw of draad om de bril binden en vervolgens verse weidebloemen van een wandeling tussen het glas en touw plakken. Zodra deze zijn verwelkt, vervangt u ze gewoon door nieuwe. Als je wilt dat deze decoratie langer meegaat, gebruik dan gewoon kunstbloemen. Deze lantaarns zien er nog mooier uit als je wat zand op de vloer strooit – echt of gekleurd decoratief zand.

Steigers om decoraties op te hangen

Eenvoudig decoratie-idee met lattenbodem om decoraties op te hangen

Heb je leuke ideeën voor het ophangen van balkondecoraties, maar wil je niet te veel gaten in de muur boren? Gebruik dan een steiger! Pallets zijn erg populair voor dit doel, maar ze kunnen behoorlijk zwaar zijn. Een praktisch alternatief is zo’n lattenbodem voor bedden. Omdat de muren op het balkon meestal niet te groot zijn, is een rooster het meest geschikt voor kinderbedden. Hang hem eenvoudig op de gewenste hoogte aan de muur en je kunt alle decoraties zoals planten, hangers en zelfs planken gemakkelijk ophangen en op elk moment gemakkelijk verwisselen of toevoegen. Een heel eenvoudig idee dat je zelf als balkondecoratie kunt maken zonder technisch begaafd te zijn.

Zelfgemaakte ezel

Maak je eigen balkondecoratie van hout - decoratieve ladder of ezel voor bloemen en kerstverlichting

Koop een paar houten strips bij de bouwmarkt (je kunt ze ook ter plaatse op maat laten knippen) en gebruik ze om een ​​houten ezel of ladder te bouwen waaraan je bloempotten en andere dingen kunt hangen. Je kunt de houten stroken ook schilderen zoals je wilt, passend bij de rest van de balkondecoratie. Zo’n balkondecoratie van hout zorgt voor een bijzondere gezelligheid. U bent van harte welkom om andere balkondecoraties te maken en deze vervolgens op de ezel weer te geven.

Bloemenhangmand als balkondecoratie DIY

Zelf balkondecoratie maken - Bluenamepel met panelen van multiplex

Is het balkon te klein om alle geliefde planten op de grond te zetten of aan de reling te bevestigen, dan zijn hangende varianten precies de juiste optie. U kunt een hangende mand met meerdere niveaus maken met behulp van uitsparingen in multiplex. Het voorbeeld is een vierkant met een rond gat, maar je kunt ook ringen gebruiken. Verder moet het gat iets smaller zijn dan de bovenomtrek van de geselecteerde potten zodat deze slechts tot een bepaald punt door het gat passen. Deze taak is het gemakkelijkst als u eerst de plantenbakken haalt en vervolgens de panelen op maat zaagt bij de bouwmarkt en ze op de vier hoeken laat doorboren (of op vier gelijke plaatsen in het geval van een ring). Dan kun je de balkondecoratie direct zelf maken.

Handwerkinstructies voor het ophangen van manden met multiplexplaten en touw

Verf de panelen in de gewenste kleur. Nadat de verf is opgedroogd, kunt u het touwtje vastbinden. Bereid vier lange stukken voor (liever te lang, je kunt ze achteraf inkorten). Steek ze door de vier gaten en leg knopen onder de plaat. Leg vervolgens knopen op enige afstand van de eerste plaat, waarna u de volgende plaat rijgt. Blijf dit doen totdat je alle panelen hebt samengevoegd. Bind vervolgens de vier koorden aan de bovenkant aan elkaar. compleet!

Gebruik afvalhout voor plantenbakken

Bouw plantenbakken voor buiten van houten strips

Of je nu oud hout gebruikt of nieuwe stroken koopt, zulke plantenbakken zijn echte eyecatchers op je balkon! De ombre-look is hier bijzonder charmant, die je natuurlijk niet alleen in blauw, maar in elke kleurvariant kunt implementeren. Het is het beste om de strips bij de bouwmarkt op de gewenste lengte te laten knippen. Thuis hoef je ze alleen maar aan elkaar te lijmen en te schilderen.

Verfraai wat er al is

Versier de balkonlamp met pompons en de tafel met gekleurd draad

Heb je een balkonlamp met een nogal saaie lampenkap, dan hoef je niet meteen een nieuwe lamp te kopen. In plaats daarvan kun je zelf een lampenkap maken of je kunt de bestaande een beetje opfleuren. Bobbels zoals in het voorbeeld zijn hiervoor ideaal, maar zeker niet de enige optie. Textiel- of acrylverf, strass-steentjes en vele andere elementen kunnen worden gebruikt als u zelf zo’n balkondecoratie maakt. Of misschien wilt u uw oude meubelen een beetje opknappen? Gebruik acrylverf of eenvoudig, felgekleurd touw om interessante accenten toe te voegen!

Zelf balkondecoratie maken – windgong

Maak prachtige windgong van verschillende materialen voor buiten

Windgong is een van de meest populaire decoraties voor buiten en het balkon is daarop geen uitzondering. Bovendien kun je deze gemakkelijk zelf maken, omdat je een grote verscheidenheid aan materialen kunt gebruiken – parels, houten elementen, zeeglas, schelpen en, en, en … Afhankelijk van of en wat voor soort geluid het moet maken in de wind, het kan materiaal kiezen en bellen of andere sonore dingen toevoegen. Je kunt zelfs zelf een balkondecoratie maken met oud bestek!

Windgong van zeeglas en oud bestek voor aangename geluiden in de open lucht

Als je het liever stil hebt of als je je buren niet wilt storen, gebruik dan gewoon geruisloze voorwerpen! Bobbels, plastic kralen, stoffen en dergelijke. Of wat dacht je van zelf een dromenvanger als balkondecoratie maken? Het past bij elke stijl, maar vooral bij een boho-decoratie op het balkon.

Maak je eigen vogelvoeder als balkondecoratie

Verf vogelhuisdummies fel met acrylverf voor een mooie balkondecoratie

Degenen die bedreven zijn in hun vak, kunnen een vogelhuisje helemaal zelf bouwen of hiervoor een bouwpakket gebruiken. Als je jezelf deze stap wilt besparen, koop dan een eenvoudig houten huis en ontwerp het vervolgens in de gewenste kleuren, met elk patroon en, als je wilt, met extra decoraties. Zo kun je zelf een mooie balkondecoratie maken, wat ook nog eens handig is. Want met een beetje geluk nestelen er zich vogels in! Maar het huis kan natuurlijk ook nep zijn en het gat kan alleen worden geverfd.

Of wat dacht je van een eenvoudig voerstation? Een geverfde doos met lint of touw om het op te hangen en een stok om de vogels op te laten landen is alles wat je nodig hebt. Maar er zijn natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden. En welke granen het meest geschikt zijn, lees je in dit artikel.

Zelf balkondecoratie maken - knutselen, opfleuren en bouwen