doe-het-zelf

Maak je eigen decoratie van groene planten in het voorjaar

idee lentedecoratie van groene planten vazen ​​glas gipskruid

Iedereen verlangt nu naar de warme zon, naar meer kleuren en vreugde in het dagelijks leven. En met het begin van de lente kun je je huis dienovereenkomstig inrichten! Met behulp van enkele voorbeelden van een mooie Decoratie van groene planten we laten je graag zien hoe je deze geweldige tijd van het jaar kunt verwelkomen! Je hebt echt niet veel nodig om een ​​nieuwe sfeer in huis te halen. De voorsmaak van de lente komt nu met groene bladeren, mooi gerangschikt in een helder glazen vat. Gebruik voor een eenvoudige maar eigentijdse look individuele bladeren in een vaas, kan of glas.

Decoratie van groene planten – je hebt nodig:

slager palm areka palm helix gipskruid maïs doorn deco bladeren

Als je geen eigen selectie groene bladeren hebt om je tuin met groene planten te versieren, dan kun je naar de dichtstbijzijnde bloemist gaan. Je vindt er zeker een ruim aanbod. Zoek naar verschillende bladvormen, texturen en maten. Voor deze instructies zijn bladeren van de slagerspalm (aspidistra), areca palmbladeren (areca), slagersbezem (Ruscus aculeatus) en gypsophila (paniculata) geselecteerd. Schenk helder water in de opgestelde vaten, plaats de vazen ​​in een gezellige groep en geniet van het uitzicht! Het is lente!

Decoratie van groene planten – glazen vazen ​​in verschillende vormen

ontwerpen vazen ​​moderne glasvormen houten kist

Heb je al alle vazen ​​die je nodig hebt voor het decoreren van groene planten? Zo niet, verzamel dan mooie flessen, lege lantaarns en helderglazen kannen. Ze zijn ook goed voor uw doe-het-zelf-project. Was alle vazen ​​grondig om er zeker van te zijn dat ze kristalhelder zijn.

Decoratie gemaakt van groene planten – een los boeket van areka palm en palm spiralen

glazen vaas moderne schaar areka palm palm spiraal bladeren idee deco

Maar verwijder de beschadigde en gerimpelde bladeren van de palmbladeren met een kleine schaar. Dan kun je vier vellen in een losse waaiervorm rangschikken.

Schik de palmbladeren voor de bladdecoratie

blaetter areka palm palm spiraal strauss schik lente

Decoratie gemaakt van groene planten met slagerspalm

Slager palm bloemstuk idee bladeren decoratie ronde vaas

De stelen die te lang zijn, moeten natuurlijk worden afgesneden, zodat de bladeren passen bij de maat van de vaas, om een ​​stabielere opstelling te krijgen.

Kort de stelen van de bladeren in voor decoratie

schik decoratie van groene planten slager palm schaar fles

Delicate gipskruid als decoratie van groene planten

bloemen witte gipskruid decoratie diy lente

Het enige wat je nodig hebt is een bos gipskruid. De delicate, witte bloemen vullen prachtig een korte, bredere container en zijn daarom perfect voor het decoreren van groene planten. Snijd gewoon de twijgen en plaats de bloemen in een pot om deze volledig te vullen.

Scheid de bloemen voor decoratie …

gipskruid schikken boeket bladeren schaar witte bloemen

… en vul de decoratieve vaas ermee

glas gipskruid boeket van groene planten

Eenvoudige decoratie gemaakt van groene planten

decoratie gemaakt van groene bladeren vaas modern glas

Alles wat je nodig hebt voor deze decoratie van groene planten is misschien gewoon een blad van de slagerspalm of een takje slagersbezem (Ruscus aculeatus). Ze zien er echt prachtig uit, vooral in een slanke vaas. Als de steel te dun of te zacht is, kan een heel simpel trucje helpen: wikkel een dunne draad om de steel. Zo blijft hij rechtop in de vaas.

Decoratie van groene planten – idee voor een zeer lage vaas

mausedorn schaar metalen vaas vierkant glas deco lente

De kleinste glazen pot is ook iets waard. Verzamel wat slagersbezembladeren (Ruscus aculeatus) en schik ze in een kleine, vierkante pot die mogelijk als lantaarn heeft gediend.

Vergeet niet om de decoratie van groene planten water te geven!

decoratie gemaakt van groene bladeren gieter zwarte glazen vazen