doe-het-zelf

Maak zelf een kraskaart voor verschillende gelegenheden – 2 instructies & ideeën voor gebruik

Maak zelf krasloten voor kaarten, tickets en meer - instructies voor het knutselen

Zelfgemaakte krasloten zijn tegenwoordig een rage en kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt. Als u denkt dat het maken van een kraslot absoluut een ingewikkeld iets is, heeft u het mis. Dat is niet alleen in een paar stappen gedaan. Er zijn zelfs verschillende manieren die u kunt proberen. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan acrylverf, gebruiken anderen nagellak, die elke dame waarschijnlijk in huis heeft. Hieronder laten we je zien welke materialen je nog meer nodig hebt als je zelf een kraskaart wilt maken, instructies en wat ideeën over hoe je deze geknutselde doe-het-zelfkaarten kunt gebruiken..

Zelf een kraskaart maken – ideeën voor gebruik

Ideeën voor krasloten en kaarten voor bruiloften, bruidsjonkers, bruidsmeisjes en als huwelijksaanzoek

 • Tinker los: Iedereen kent krasloten in de vorm van kaartjes. Tickets zijn dan ook precies de juiste reden voor een feestje als je absoluut zelf een kraslot wilt maken. Of het nu voor een leuk zomerfeestje, een grappig kinderfeestje, voor Halloween, voor Mardi Gras of voor een verjaardag is, als je zelf zulke kaartjes maakt, kun je veel verschillende partygames spelen die gegarandeerd leuk zijn voor iedereen. En iedereen zal meer dan blij zijn met de prijzen. Maar vergeet niet om een ​​paar klinknagels te maken als je elke kraskaart zelf maakt.
 • Krasloten voor bruiloften: De trouwkraskaart is vooral populair wanneer er een “aanzoek” gedaan moet worden aan de getuige of het bruidsmeisje. Dus als je je broer, beste vriend of iemand anders op een speciale manier om deze eer wilt vragen, kun je een kraskaart maken voor de beste man. Maar ook het eigenlijke huwelijksaanzoek tussen twee geliefden kan op deze manier worden uitgevoerd. Verzin gewoon een goede reden waarom je vriendin de kaart zou moeten krassen en de verrassing erachter is de vraag “Wil je met me trouwen?”.

  Verdere ideeën: trouwmenu voor alle gasten om af te krabben; Bedankkaarten voor feestartikelen; Save the date kaarten

Maak zelf een wereldkaart als kraskaart als cadeau voor reisliefhebbers

 • Zwangerschap kraskaart: Velen organiseren tegenwoordig een feest om het geslacht bekend te maken, maar zelfs (en vooral) de aanstaande ouders weten het nog niet. U kunt dus ook voor deze gelegenheid zelf een kraskaart maken. Maar ook bij een klassieke babyshower zijn ze welkom. Want daar kunnen weer spelletjes worden georganiseerd, waarvoor je zelf krasloten kunt maken.
 • Wenskaart: Maak een mooie valentijnskaart en voeg eventueel een boodschap toe die eraf moet worden gekrast of maak een kerstkaart, paaskaart, wenskaart voor een verjaardag, een kaart voor doopsel, diploma-uitreiking, schoolinschrijving, jubileum, enz..
 • Wereldkaart voor reisliefhebbers: Een kaart van de wereld om alle bezochte landen of elk land met bezienswaardigheden om af te krassen
 • Tinker uitnodigingskaarten: De belangrijke informatie op de zelfgemaakte uitnodiging, zoals datum, tijd en plaats, kan worden verborgen achter een kraslaagje. Dit idee, waarvoor je zelf een kraskaart kunt maken, is geschikt voor elk soort feest.

Zelf krasloten maken zonder acryl en met nagellak

Zelf kraskaart maken - instructies voor een hartje met nagellak en wax

 • Eventuele kaarten om te ontwerpen (bijvoorbeeld voor een aanvraag of voor kavels)
 • schaar
 • een kaars (was) of wit krijt
 • Nagellak in zilver, goud, koper of een andere metallic tint (bij voorkeur mat)

Maak eerst een kaart klaar om te worden omgezet in een kraskaart of ticket. Als u zelf een kraskaart wilt maken, kunt u deze uitprinten of zelf ontwerpen. Neem nu de kaars of het krijt en wrijf het hele gebied in met de was die je wilt bedekken en die je later wilt afwrijven. Doe dit zorgvuldig en mis geen enkel onderdeel. Verf tot slot hetzelfde gebied ook met de nagellak.

Wax en gouden nagellak voor het maken van een krasveld op een kaart

Gebruik een goed dekkende nagellak, want je moet alleen een dunne laag aanbrengen en er nooit meteen een tweede keer overheen schilderen, omdat het resultaat, in tegenstelling tot nagellak op vingernagels, niet meer dekkend is, maar klonterig en ongelijkmatig. Een tweede en misschien zelfs een derde laag verf zal hoogstwaarschijnlijk nog nodig zijn. Zorg er in dit geval voor dat u de eerste laag goed laat drogen voordat u de tweede aanbrengt.

TIP: Nadat je de kraskaart zelf hebt gemaakt, plak je een stuk van 1 cent op een willekeurig punt op de voltooide kaart met plakband, zodat deze direct na het weggeven kan worden weggewreven.

Zelf krasloten maken met acrylverf en afwasmiddel

Zelf krasloten maken voor verschillende gelegenheden - wenskaart met gouden hart

 • Acrylverf in elke kleur (bijv. goud, zilver, koper)
 • Afwasmiddel
 • doorzichtige zelfklevende film of brede, doorzichtige plakband
 • Borstel (bij voorkeur een schuimborstel om strepen te voorkomen)
 • Belettering / bericht op papier

Bereid de boodschap (of kaart) voor voordat u zelf de kraskaart maakt. Dit kan naar wens met de hand worden opgeschreven of uitgeprint. Plak vervolgens de transparante folie op het gebied dat later moet worden afgeveegd. Meng in een geschikte container het afwasmiddel met de acrylverf in een verhouding van 1: 2. Terwijl je beide door elkaar roert, pas op dat er geen of in ieder geval zo min mogelijk luchtbellen ontstaan.

Tinker krasloten met acrylverf en afwasmiddel voor het feest

Net als bij nagellak zijn er meerdere lagen nodig. Maar laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt. Zodra uw bericht is verdwenen, bent u klaar. Laat de kaart daarna weer enkele uren drogen. Op deze manier kunt u nu zelf zoveel krasloten maken als u wilt.

Zelfgemaakte wenskaarten om weg te geven met een grappig krasveld

Print ballonnen of andere motieven en verander ze in een doe-het-zelf kraskaart of kraskaart