doe-het-zelf

Maak zelf een tochtstopper – DIY windstopper voor je deur of raam thuis

zelf tochtstopper maken doe-het-zelf windstopper deur raam thuis knutselen gekleurde kleurrijke strepen isoleren winter energiezuinig besparen stookkosten

Krijg je het koud als je langs de ramen of deuren in je appartement loopt? Als dat zo is, dan lekt uw deur of raam, wat een reëel probleem kan zijn. De ijskoude lucht die van binnenuit naar binnen komt, is iets waar uw kachel mee te maken heeft. Dit kan niet alleen schadelijk zijn voor uw gezondheid, het kan ook leiden tot hoge stookkosten. Je hebt waarschijnlijk ook het gevoel dat je er niets aan kunt doen. Het is niet zo dat je verhuurder je de ramen laat vervangen, maar als je zelf een tochtstopper maakt kan het allemaal snel veranderen. Zo kunt u uw voordeur en de ramen in uw woning voordelig en vooral naar wens isoleren.

Maak zelf een tochtstopper – praktische en stijlvolle ideeën

maak zelf tochtstopper diy windstopper deur raam thuis handwerk cactussen bloempotten parketvloer kat

De tochtstopper wordt ook wel de deurwachtrij of raamwachtrij genoemd en u kunt er zelf thuis een naaien. Het zijn gewoon buizen van stof die je kunt vullen met verschillende isolatiematerialen. Het is eigenlijk een buisvormig kussen dat je onderaan je raam of deur kunt plaatsen, waar het meeste energieverlies optreedt. Je eigen ontwerp maken is een leuk, gemakkelijk doe-het-zelf-project dat je niet veel moeite of tijd kost.

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis knutselen stof stof knopen creatief combineren

Als u zelf een tochtstopper maakt, helpen uw ontwerpen u warm te blijven in de winter en geld te besparen. Er zijn ook zoveel verschillende stijlen en ontwerpen dat je er zeker een paar kunt aanpassen aan je interieur.

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis knutselen bekleding pluizig sportief blauw rood wit

Van een rustieke tot een houtachtige look of zelfs nepbont – je kunt je fantasie de vrije loop laten. Laat de creatieve sappen stromen en doe iets dat je huis tegelijkertijd geïsoleerd en mooi houdt.

Zelf tochtstopper maken – patchwork

maak zelf tochtstopper diy windstopper door window home tinker fabric fabric fabric black and white window snake

Deze tochtstopper kan tijdens de winterdagen een kleurrijk tintje aan je huis geven. Mix en match kleuren en patronen naar keuze voor het optimale resultaat. Naai de stoffen vervolgens eenvoudig aan elkaar om de vorm te creëren en vul deze met bijvoorbeeld gemalen walnotenschillen. Personaliseer je eigen werk of pas het aan aan je bestaande inrichting zodat de wintertijd niet zo somber lijkt.

Maak een eenvoudige raamslang van stof

maak zelf tochtstopper diy windstopper deur raam thuis handwerk rijst schaar naald materialen

Ook deze variant maak je eenvoudig van elke stofkleur of van een patroon dat bij jouw kamer past. Vul het met rijst, maïskorrels of een kussenvulling die zwaar genoeg is om de koude lucht uit de kamer te houden.

Gebruik oude sokken

maak zelf tochtstopper diy windstopper deur raam home tinker oude sokken gebruik vaas bloem

Maak van gedragen of gepaarde sokken iets bruikbaars door zelf zo’n tochtstopper te maken. Maak eenvoudige buizen van stof, die je vervolgens kunt vullen met verschillende vullingen of korrels. Wikkel de sokken vervolgens in een praktische windstopper voor deuren of ramen.

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis handwerk knuffelige konijnen haak gebreide wintersokken

Neem gewoon pluizige oude wintersokken en verander ze in een perfecte zachte windstopper. Gebruik popcorn en vulling om het te vullen en zet het naast de tochtige deur om je energierekening te verlagen.

Zelf dubbelzijdige tochtstopper maken

maak zelf tochtstopper diy windstopper deur raam thuis tinker puddelnudel dubbel gekleurd bloemenpatroon

Deze fantasierijke versie kan bijvoorbeeld worden gemaakt van een zwembadnoedel die doormidden is gesneden en vervolgens in een kussen of opgevouwen laken wordt gestoken. Het is het beste om een ​​veiligheidsspeld te gebruiken om de noedel aan de stof te bevestigen en te voorkomen dat deze onder de deur uit glijdt.

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis knutselen boomtak imiteren houtlook tapijt

Poolnoedels zijn zo flexibel en kunnen voor zoveel verschillende doeleinden worden gebruikt. Voor deze trekstop snijdt u eenvoudig de zwembadnoedel om onder uw deur te passen en gebruikt u vervolgens een kussensloop of kussen om er een mooie hoes voor te maken.

Leuke huizenrij voor een gezellige sfeer

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis knutselen stoffering huizenrij blauw wit houten vloer

Een tochtstopper die er zo schattig uitziet en gemaakt kan worden van upcycling-materialen. Deze ziet eruit als een kleine rij huizen en als je iets echt decoratiefs wilt om de tocht te stoppen, is dit een perfecte optie. Het geheel is vrij eenvoudig te doen, en het is een geweldig project als je de overgebleven stof van andere projecten wilt gebruiken.

Zelf trek teckels naaien

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis handwerk tocht teckel worst hond naaien koude vermijden

Meet de breedte van de deur of het raam waar uw tochtstopper zal leven, zodat u weet hoe lang uw worsthond zal worden gemaakt. Kies het gewenste patroon en knip het uit papier of stof zodat je de oren, het hoofd en eventueel beide hondjes kunt vormen. Naai vervolgens het gevulde deel samen met de rest om een ​​worstenhond te maken voor je deur of raam.

zelf tochtstopper maken diy windstopper deur raam thuis knutselen bekleding schapen rij

Het is moeilijk om fout te gaan door zelf een tochtstopper te maken. Een verscheidenheid aan gezichtsmaterialen en binnenvullingen doen het werk, zodat u inventief kunt worden en goed gebruik kunt maken van het materiaal dat u al heeft. En het beste van alles: u verlaagt de stookkosten en verfraait uw huis.