doe-het-zelf

Maak zelf mosgraffiti en versier muren met deze ideeën

mos graffiti urban-shabby-facade-design-doe-het-zelf

Wie van klassieke graffiti houdt, zal zeker het natuurvriendelijke alternatief dat we u vandaag willen voorstellen zeer aantrekkelijk vinden. Het is de zogenaamde Mosgraffiti, die de tegenstanders van graffiti zeker veel beter zou vinden. De eco graffiti gemaakt van mos is milieuvriendelijk en een mooie variant voor in een verticale tuin. In dit artikel willen we je laten zien waar graffiti voor staat en hoe je graffiti-afbeeldingen kunt maken.

Mosgraffiti voor gevelontwerp

mos graffiti gevel-design-effectief-motief

Maar wat is mosgraffiti precies? Met een zelfgemaakte vloeistof, waarin je ook het mos toevoegt, kunnen eventuele motieven of belettering op de muur worden getekend. Na verloop van tijd beginnen de mossen op de muur te groeien en ontstaat de natuurlijke muurschildering. Maar er zijn ook andere varianten voor het ontwerp van dergelijke graffiti. Kunstmos kan ook worden gebruikt.

Zelf mosgraffiti maken

mos graffiti hartvorm-design-natuurlijke-materialen-ingrediënten

U kunt de mosgraffiti zelf schilderen aan de hand van de onderstaande instructies. Er zijn verschillende meningen en ervaringen op internet. Sommigen zeggen dat dit soort graffiti onpraktisch is, terwijl anderen werken. Probeer het. Het hangt zeker van verschillende dingen af, zoals het weer en de locatie van de graffiti. Het is ook het beste om de lente te kiezen om de graffiti te ontwerpen, wanneer het nog niet zo heet is.

Kies locatie

mos-graffiti-muurontwerp-originele-milieuvriendelijke-bakstenen muur

Mos groeit voornamelijk in het bos en we weten allemaal dat het daar vochtig en aangenaam koel is. Hieruit kan worden geconcludeerd dat je een locatie moet zoeken die zo veel mogelijk op de mosgraffiti lijkt. Noordmuren of andere muren die grotendeels in de schaduw staan ​​zijn zeer geschikt. Dit is vooral belangrijk tijdens het eerste groeiseizoen. Daarnaast moet het mos regelmatig met water worden besproeid om vocht te garanderen.

Welk mos voor graffiti

mos graffiti deco-letters-belettering-natuurlijke-look

Het is het beste om mos te gebruiken, dat ook typisch is voor uw regio. Op deze manier weet je zeker dat het ook comfortabel aanvoelt en groeit in je omgeving. Je kunt gemakkelijk mos verzamelen. Je hebt maar een relatief kleine hoeveelheid nodig. Het hangt natuurlijk af van de grootte van je foto. In deze graffiti is niet alleen het mos een biologische component. Ook de overige mosgraffiti-ingrediënten zijn milieuvriendelijk en ecologisch.

Hoe snel groeit mosgraffiti en hoe lang gaat het mee??

mos graffiti organisch-design-doe-het-zelf

Vraagt ​​u zich af hoe lang het duurt voordat mosgraffiti groeit? Zoals bij alle planten is de duur van de groei natuurlijk afhankelijk van het ras. Meestal zou u echter binnen een paar weken succes moeten zien. Met de juiste mosgraffitiverzorging gaat het mos lang mee. Het is echter moeilijk om de grillen van moeder natuur te beïnvloeden, dus het is moeilijk te zeggen hoe lang het mos uiteindelijk zal blijven.

Instructies voor mosgraffiti

mos-graffiti-herten-idee-tinker-idee-nature

Voor de mosgraffiti heb je wat materialen nodig die je snel kunt krijgen en vaak zelfs in huis hebt. Zoals eerder vermeld kun je het mos zelf verzamelen of kopen.

– 3 kopjes mos

– 2 kopjes melk, karnemelk of yoghurt

– 2 kopjes water of bier

– 1/2 theelepel suiker

– mixer

De afgewerkte vloeistof

Moss-graffiti-vloeistof-recept-idee-diy-decoratie

Allereerst moet u het mos voorbereiden door het onder stromend water af te spoelen en daarbij de grond te verwijderen. Doe het dan in de blender en voeg het water toe. Je kunt het recept voor mosgraffiti doen met bier dat het water vervangt. Voeg dan de overige ingrediënten toe, waarna je alles goed mixt.

Verf graffiti

Mos-graffiti-instructies-ingrediënten-melk-bier-schilderij

Er ontstaat een mengsel, dat u vervolgens met behulp van een kwast op de geselecteerde ondergrond (bijv. de muur) aanbrengt. Hoe koeler en vochtiger het weer op dit moment, hoe minder vaak je de mosgraffiti hoeft te bevochtigen. Toch dient u uw werk regelmatig te controleren. Aangezien het mos nu ook kan groeien, is het belangrijk dat het niet uitdroogt.

Schilderen met mos en zelf organische graffiti maken

mos-graffiti-doe-het-zelf-gewoon-muurdecoratie

Op deze manier kunt u een grote verscheidenheid aan belettering en afbeeldingen ontwerpen. Als je er zeker van wilt zijn dat de mosgraffiti perfect is, kun je ook een stencil gebruiken of het ontwerp schetsen. Deze kun je kopen of zelf maken. Laat de vloeistof een beetje drogen voordat u het sjabloon verwijdert.

Mosgraffiti op hout

mos-graffiti-tuin-decoratie-terras-g-verticale-vergroening

Het mosgraffiti oppervlak kan uit verschillende materialen bestaan. Ruwe oppervlakken waar het mos zich aan kan hechten zijn het beste. Als u de decoratie echter niet permanent op de huismuur of muur wilt hebben, kunt u in plaats daarvan graffiti op hout maken. Hierdoor krijg je een sfeervolle wanddecoratie in de vorm van een mural. Multiplex is perfect voor dit doel.

Mosfoto’s met een andere techniek

mos-graffiti-houten-frame-buiten-deco-kunstmos

Er zijn andere manieren om aantrekkelijke mosgraffiti te maken. Je gebruikt hele stukken mos, die je naar wens in elkaar zet op een ligvlak. Het mos is eenvoudig op maat te knippen met een schaar of een tapijtmes. Nadat u uw afbeelding hebt ontworpen, moet het mos regelmatig worden bevochtigd totdat het stevig aan het oppervlak hecht. Alleen dan kun je je foto ophangen.

Gebruik kunstmos

Mos-graffiti-kunstmatige-mos-tapijt-letter

Natuurlijk is het bijzonder eenvoudig om met kunstmos te werken. Er zijn modellen die op geen enkele manier onderdoen voor echt mos. Lijm de uitsparingen op het oppervlak met een heet lijmpistool of met secondelijm. Het kunstmos moet ook worden beschermd tegen de zon als u van plan bent om het buiten te gebruiken. Anders zal het vervagen. Hiervoor kunt u het beitsen met een weerbestendige beits voor hout. Als je de mosgraffiti in de kamer wilt ophangen is dit niet nodig.

Mosgraffiti op canvas

mos-graffiti-snijden-schilderij-inspiratie-ideeën-schaar

Omdat het binnenshuis niet wordt blootgesteld aan de weersveranderingen, de zon en de regen, kan de mosgraffiti ook op een canvas worden ontworpen. Een mooie lijst geeft de foto ook een huiselijke uitstraling en maakt het ontwerp tot een unieke decoratie. Gebruik hier weer kunstmos. Omdat het echte mos bevochtigd moet worden, zal het na verloop van tijd het canvas verpesten.

Onderhoud het mos

mos-graffiti-care-watering-trim-schaduwmuur

Naast regelmatig bevochtigen heeft de mosgraffiti ook op andere manieren verzorging nodig. Om ervoor te zorgen dat uw foto zijn vorm behoudt, is af en toe een nieuwe snede nodig. Hiervoor is een schaar voldoende. Trim de randen en trim eventueel mos in de lengte om je ontwerp er fris en als nieuw uit te laten zien.

Graffiti verwijderen

mos-graffiti-verticale-tuin-stier-motief-multiplex

De mosgraffiti is een stuk makkelijker te verwijderen dan de klassieke graffiti uit een blikje. Terwijl daar speciale chemicaliën nodig zijn, die ook veel geld kosten, kan het mos eenvoudig met water worden verwijderd. Gebruik een slang en spuit de muur. Eventuele resten kunt u eenvoudig wegschrapen. Dit is een ander punt dat pleit voor graffiti gemaakt van mos.

Stedelijk ontwerp

mos-graffiti-minimalistische-stijl-planten-deco-city-groen

En hoewel de mosgraffiti zo gemakkelijk te verwijderen is, zien wij persoonlijk geen reden om het te doen. In steeds meer steden wordt deze aantrekkelijke kunst gebruikt om grijze muren, muren en gevels te ontwerpen. Aangezien groen vaak een tekort is, vooral in grote steden, is dit echt een geweldige manier om voor meer natuur en groen te zorgen.

Een eenvoudig DIY-idee

Mos-graffiti-interieur-deur-hout-n-letter

Of je nu kiest voor echt of kunstmos, de vormgevingsmogelijkheden blijven divers. Er zijn geen grenzen. Of het nu gaat om belettering en letters voor berichten of andere motieven, dit type wanddecoratie is en blijft een uniek idee dat niet alleen snel een blikvanger wordt, maar ook elke ruimte verandert in een oase van welzijn. Probeer het!