doe-het-zelf

Maak zelf succesvol een raamdecoratie met krijtstift met deze tips & templates

Raamdecoratie met krijtstift in groen voor planten uit een raam

Een nieuwe trend verspreidt zich in de huizen van velen en wordt steeds besmettelijker. De krijtstiften, die nu steeds populairder worden en worden gebruikt om de ruiten te versieren, zijn erg praktisch. Als je ze tot nu toe alleen voor schoolborden hebt gebruikt of als je al prachtige raamafbeeldingen hebt gezien en er enthousiast over bent, wordt het tijd dat je je waagt aan deze originele kunst- en kamerdecoratie en je fantasie en talent de vrije loop laat. Niet artistiek en bang dat je raamschilderingen er belachelijk uitzien? Maak je daar geen zorgen over! Want aan de ene kant hoef je niets ingewikkelds te schilderen en aan de andere kant hebben we een paar tips voor je waarmee je gegarandeerd een raamdecoratie maakt met krijtstift waar je trots op zult zijn. Er zijn ook tal van sjablonen voor krijtstiften voor verschillende gelegenheden die u kunt gebruiken om u te helpen door ze eenvoudig af te drukken. We hebben een paar leuke varianten voor je samengesteld.

Krijtstiften zijn er in verschillende kleuren

Je hebt trouwens verschillende kleuren om uit te kiezen, zodat je niet alleen klassieke witte afbeeldingen op de ruit kunt tekenen, maar ook kleurrijke motieven. Elke raamafbeelding kan worden ontworpen om bij het seizoen te passen: sterke kleuren zoals roze, rood, groen, paars of geel voor lentemotieven of zomerse afbeeldingen, warme nuances zoals oranje, geel, rood, bordeaux en dergelijke voor raamafbeeldingen die passen bij de herfst en blauw of wit voor de winter zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Praktische sets voor krijtstiften met verschillende kleuren zijn verkrijgbaar in de winkel.

Zelf raamdecoratie tekenen met krijtstift – handige tips

Een romantische raamdecoratie met krijtstift voor wintertuinen of entrees

Als je een raamdecoratie uit de vrije hand wilt tekenen met een krijtstift, doe het dan rustig aan en neem voldoende tijd. Dit geldt natuurlijk vooral als je normaal nooit tekent of schildert. Omdat schilderen op glas veel interessanter lijkt dan op klassiek papier, is het geen wonder dat iedereen het wil proberen. Bovendien kunnen fouten eenvoudig weer worden weggeveegd, wat nog motiverender is. Hier zijn een paar handige tips die het veel gemakkelijker maken om mooie raamdecoraties met krijtstiften te krijgen:

Raamdecoratie met krijtstiften voor kinderen en volwassenen heel veel plezier

1. Kies het onderwerp

Tekenen op het raam is echt leuk. Het kan gebeuren dat u zich laat meeslepen. Het is beter om een ​​thema of een ontwerp te kiezen en je daaraan te houden. Op die manier wordt het uiteindelijke beeld niet te rommelig. Het helpt als je vooraf iets op papier schetst en dan bij die foto blijft.

2. Maak het niet te ingewikkeld

U heeft vast al diverse zeer ingewikkelde afbeeldingen gezien als raamdecoratie met krijtstiften of op internet gebladerd. En je bent zeker verliefd geworden op de een of de ander en je wilt het echt doen. Als u echter nog niet bekend bent met tekenen, wilt u misschien moeilijke afbeeldingen vermijden. Uiteindelijk zul je het ermee eens zijn dat een mooie eenvoudige vensterafbeelding veel beter is dan een mislukte gecompliceerde afbeelding.

Zelfs beginners kunnen prachtige raamafbeeldingen tekenen met krijtstiften

3. Maak een stoere foto

Sommige mensen tekenen de raamafbeeldingen liever aan de buitenkant van het raam, wat op zich natuurlijk geen probleem is. Maar hoe weerbestendig krijtstiften ook zijn, ze gaan niet lang mee tegen regen en vocht. Om deze reden is de binnenkant van het venster het betere “canvas”. Bij eenvoudige tekeningen is dit ook qua richting geen probleem. Het wordt alleen maar ingewikkelder als je letters wilt toevoegen en het moet van buitenaf leesbaar zijn. Dan moet je ze andersom schrijven. Als de belettering in plaats daarvan voor jou bedoeld is, schrijf er dan zoals gewoonlijk op.

4e. Schrijf achteruit

Laten we terugkomen op de belettering. Deze worden wat moeilijker gemaakt, zeker als je geen sjablonen voor krijtstiften gebruikt. Om constant wissen en herschrijven te voorkomen, kunt u uzelf een plezier doen en eenvoudig zelf een sjabloon maken door de belettering normaal op een vel papier te schrijven en te ontwerpen en vervolgens het vel te gebruiken om te helpen. Hoe dat precies zit, lees je hieronder:.

de raamdecoratie met krijtstift is eenvoudig met water te verwijderen

5. Check het kunstwerk regelmatig

We zeiden al dat je snel meegesleept wordt door deze aangename bezigheid. Zorg er daarom ook voor dat u regelmatig pauzeert voor controles. Hiermee bedoelen we dat je met bepaalde tussenpozen altijd van de andere kant van het raam naar je werk kijkt, want wat je perfect staat, blijkt aan de andere kant misschien niet zo mooi te zijn. En het zou vervelend zijn als je met krijtstiften veel tijd in je raamdecoratie steekt om er uiteindelijk achter te komen dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Gebruik zentangle-sjablonen voor raamdecoratie met krijtstiften

6e. Houd water en een doek bij de hand

Deze twee dingen zijn je “gommen”. Als je een fout hebt gemaakt, bevochtig dan gewoon een hoek van de doek en veeg het gebied op het raam gewoon weer droog met een droge hoek. U hoeft zich trouwens geen zorgen te maken dat de doek daarbij onherroepelijk gekleurd wordt. Omdat de krijtstiften op waterbasis zijn, kunnen ze gemakkelijk worden uitgewassen en zijn ze niet schadelijk voor de wasmachine.

7e. Oefen, oefen, oefen

Oefening schept meesters! Dus wanhoop niet als het de eerste keer niet gaat zoals je wilt. Soms is het gewoon even nodig dat je gewend raakt aan het gebruikte gereedschap, in dit geval de krijtstiften. Begin met kleinere motieven totdat je het onder de knie hebt en durf geleidelijk aan meer gecompliceerde motieven voor raamdecoratie te werken met krijtstiften.

Gebruik krijtmarkeersjablonen voor vensters

Russische raamdecoratie met krijtstift met matryoshka in felle kleuren

Sjablonen zijn natuurlijk de perfecte variant voor wie geen verstand heeft van kunstwerken en ingewikkelde tekeningen. Handig is dat je met de krijtstift eenvoudig een sjabloonmap voor de raamdecoratie kunt kopen. Een andere mogelijkheid is om uit alle sjablonen voor de raamdecoratie je eigen portfolio samen te stellen met krijtstiften die je in de loop van de tijd uitprint. Je kunt er natuurlijk ook je eigen sjablonen en schetsen in kwijt. Sjablonen voor krijtstiften zijn beschikbaar voor een breed scala aan onderwerpen en motieven en kunnen daarom voor elke gelegenheid worden gebruikt. Eenvoudige zwart-witfoto’s die worden gebruikt om in te kleuren, zijn ook geweldig. Dus het is niet zo moeilijk om iets te vinden dat bij je past.

Teken cactussen en andere planten op de ramen

Hoe de sjablonen te gebruiken?

Als je een sjabloon hebt gevonden en deze hebt uitgeprint of zelf hebt gemaakt, hoef je deze alleen nog maar met plakband op het raam te plakken (als je de raamdecoratie aan de binnenkant met een krijtstift tekent, wordt de afbeelding op de de buitenkant van het raam). Trek nu gewoon de lijnen en je hebt een snelle en gemakkelijke vensterafbeelding. Het is ook praktisch dat je het vel papier ook gespiegeld kunt bevestigen, wat vooral handig is voor belettering en het werk een stuk eenvoudiger maakt.

Raamafbeeldingen met krijtstiften zijn ook populair in winkels en winkels

Tips en trucs voor raamdecoratie met krijtstiften

Idee voor een raamdecoratie met krijtstift - gebouw voor een stad

Laat je fantasie de vrije loop voor krijtraamfoto's

Raamdecoratie met krijtstift – gratis sjablonen uitprinten

Een raamdecoratie met krijtstift kan zelfs dienen als privacyscherm

Om je zoektocht wat makkelijker te maken hebben we een paar leuke sjablonen voor raamdecoratie met krijtstiften samengesteld waaruit je jouw favorieten kunt kiezen. Zo kun je direct beginnen met het decoreren van de ruiten. Print de foto’s maar uit! Als je geen printer hebt, kun je ook een truc gebruiken: open de afbeelding en houd een vel papier vast of bevestig het aan de monitor. Nu kun je het motief gemakkelijk matchen. Pas op dat u niet te veel druk uitoefent om schade aan het scherm te voorkomen. Vermijd ook pennen die bloeden om het scherm niet uit te vegen.

Mandala-sjablonen voor een prachtig raamontwerp met krijtstiften

Idee voor de lente of Valentijnsdag - sjabloon met boom, wortels en geliefden

Mooie bloemenkrans als sjabloon voor het raam in de lente, zomer en herfst

Uitgebreide en mooie foto voor het raam om over te schilderen

Ideeën, sjablonen en tips - sterren in verschillende vormen

Gebruik deze sjabloon om veren als raamdecoratie te kiezen uit verschillende ideeën

Hart om op het raam te plakken of om in te kleuren

Eenvoudige ideeën voor raamdecoratie met krijtstift - zon en wolk

Schilder een vlinder op het raam

Een kale boom als sjabloon voor het personaliseren van de kroon met een krijtstift

Een eenvoudige lelie als sjabloon voor beginners

Verwissel eenvoudig de vogelsjabloon op de schijf

Een klein eiland met palmbomen zorgt voor een vakantiestemming

Gebruik een vaas met een boeket bloemen als raamfoto voor de lente of zomer

Sjabloon voor een originele kat om in te tekenen met een krijtstift

romantisch hart van rozen als sjabloon voor de raamdecoratie met krijtstift