doe-het-zelf

Moderne keuken achterwand en alternatieven voor de betegelde spiegel

Moderne keuken achterwanden-alternatieven-tegel-spiegel-roestvrij staal

De keukenachterwand kan mooie accenten aan uw keuken geven en zowel mooi als functioneel zijn. Je kunt ze gemakkelijk aankleden met materialen zoals keramische tegels of roestvrij staal, die enkele van de meest populaire zijn Alternatieven voor de tegelspiegel zijn. Als je de look van de keuken wilt opfrissen, kun je de oude tegelspiegel eenvoudig zelf verwijderen.

Alternatieven voor de betegelde spiegel – moderne keuken achterwand

Alternatieven-voor-de-tegel-spiegel-zwarte-keuken achterwand

Bij het kiezen tussen de Alternatieven voor de tegelspiegel het is belangrijk dat het keukenachterwand in stijl en kleur past bij het totaalbeeld. De meest gebruikte materialen voor de moderne keuken achterwand zijn tegels van porselein of keramiek, marmer en graniet, glas, metaal en mooie stickers, schilderijen of behang erop.

Materialen om te overwegen

Alternatieven-voor-de-tegel-spiegel-keuken-achterwand-zwart

Als u uw keukenachterwand opnieuw wilt ontwerpen, overweeg dan de volgende materialen:

  • Keramische of porseleinen tegels
  • Natuursteen platen
  • Glas
  • metaal
  • Schilderen of permanent behang
  • roestvrij staal

Alternatieven voor de betegelde spiegel – keukenachterwand met tegels

Alternatieven-voor-tegel-spiegel-keramiek

Het voordeel van de tegels is dat ze in verschillende kleuren, vormen en designs verkrijgbaar zijn. Zelfs tegels op maat zijn beschikbaar en kunnen worden aangepast aan elk interieurontwerp. De tegels zijn gemakkelijk te leggen en schoon te maken. Veel experts adviseren dat het leuk is om het ontwerp eenvoudig te houden en de kleur van de tegelspiegel te combineren met de vloertegels.

Natuursteen tegels

Alternatieven-voor-de-tegel-spiegel-natuursteen

De meest populaire natuursteensoorten zijn marmer en graniet. Het marmer is zachter dan het graniet en is geschikter dan Alternatieven voor de tegelspiegel.

Alternatieven voor de tegelspiegel – metaal

Alternatieven-tegel-spiegel-aluminium

Deze versie is beter voor keukens in landelijke stijl. De tegels of platen kunnen overal op de achterwand worden geïnstalleerd, van het aanrecht tot de keukenkasten. Aluminium is een goede keuze voor moderne of retro ontwerpen. Het type metaal moet overeenkomen met de kleur van de lampen en armaturen.

Glas

Alternatieven-voor-tegel-spiegel-rood-glas

Glas is een nieuwe designtrend onder de alternatieven voor de betegelde spiegel. Tussen de kasten en werkbladen worden meestal reliëfachtige glasplaten geplaatst. Glas als materiaal is onderhoudsvriendelijk en krasvast.

Tegelspiegel verfraaid met behang

Alternatieven-voor-tegel-spiegel-wallpapers

Deze optie kan de keuken mooi en met weinig moeite aankleden. Je zou merken dat het voor een klein gebied als dit gemakkelijk en in minder tijd zou worden gecreëerd. Maar zorg ervoor dat het behang afwasbaar is zodat het niet bederft door het water. Als alternatief kunt u het behang beschermen met een glas.

Alternatieven-voor-tegel-spiegel-glas-tegels

Keuken achterwand met RVS bekleding

Keukenachterwanden met RVS zijn weer helemaal in, want ze zorgen voor een moderne, glamoureuze look in je keuken. Deze Alternatieven voor de tegelspiegel harmoniseren met de keukenapparatuur en accessoires van roestvrij staal zoals fornuis, koelkast en vaatwasser. Andere voordelen van de roestvrij staal Tegelspiegels omarmen hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

mozaïek-

Alternatieven-voor-tegel-spiegel-mozaïek

Retro-look

Alternatieven-voor-tegel-spiegel-achtergrond-achterwand

Houten kasten en beige Tegels

Alternatieven-voor-de-tegel-spiegel-franse-stijl

witte keukenkasten

   Alternatieven-voor-de-tegel-spiegel-mozaïek-klein

vel  Alternatieven-voor-tegel-spiegel-metaal

grillige vormen

Alternatieven-tegel-spiegel-mozaïek-blauw

zwart, wit en zilver

Alternatieven-tegel-spiegeltegels-zwart-zilver

Nog 100 ideeën voor de keuken