doe-het-zelf

Naaien met tafelzeil – 15 doe-het-zelfideeën, tips en alternatieven

Naaien met wasdoekrollen-winkel-verschillende-kleuren-motieven-patronen

Het tafelzeil is een met olieverf beklede stof die waterdicht is en voor vele doeleinden geschikt. Het is te vinden in alle mogelijke kleuren en kan worden aangepast aan elk interieur. In dit artikel presenteren we een paar ideeën over hoe u: Naaien met tafelzeil voor, evenals enkele tips voor de juiste toepassing van de stof. Verder worden enkele DIY-ideeën getoond zonder te naaien, die gemakkelijk zelf te maken zijn.

Naaien met tafelzeil – eigenaardigheden van de stof

Naaien met tafelzeil dubbelzijdig-placemat-geruite rand

Tafelzeil is een vinyl materiaal met een katoenen achterkant. De mooiste eigenschap is de waterbestendigheid, waardoor de stof perfect is voor placemats en placemats, omdat deze gemakkelijk kan worden afgeveegd. Om het op te bergen voordat u gaat naaien, is het belangrijk om de stof tot een rol te vormen en plat te laten liggen, anders bestaat het risico op kreuken. Bovendien moet u voorzichtig zijn bij het naaien met een naaimachine, omdat het materiaal vinyl is en de kracht van beide handen vereist.

Er is een alternatief voor tafelzeil, namelijk gecoat katoen, dat duurder en minder duurzaam is.

Rond tafelkleed – naai met tafelzeil

Naaien met tafelzeil eettafel-rond-tafelkleed-waterdicht-geruit-perziken

Zoals reeds vermeld is het tafelzeil ideaal voor tafelkleden, vooral voor de eettafel in de tuin of op het terras. Om dit mooie ronde ontwerp te maken, moet je eerst de tafel opmeten en een perfecte cirkel uitsnijden. Knip vervolgens een rand voor het tafelkleed uit met een ander tafelzeil en naai beide delen aan elkaar met de machine.

Herbruikbaar deksel voor kom naaien

Naaien met tafelzeil kom-deksel-koekjes-pistache-popcorn

Deze deksels van tafelzeil voor schalen en schalen zijn een handige toevoeging aan je huishouden. Ze zijn perfect voor het bewaren van etensresten, kookingrediënten, noten en nog veel meer. Ze zijn waterdicht en dus ook geschikt voor in de koelkast. De benodigde materialen voor het naaien van komdeksels zijn: tafelzeil, elastische band, biaisband, een liniaal, schaar, naald, draad en een meetlint.

Een handtas naaien met tafelzeil – perfect voor de zomer

Naaien met tafelzeil strandtas-make-up-tassen-bloemmotieven

Met tafelzeil kun je zelf bijpassende make-uptassen en handtassen naaien. De stof is ideaal voor op het strand dankzij de waterbestendigheid. Voor het naaien van tassen met tafelzeil, kun je een patroon zoeken en het gekozen ontwerp thuis proberen te naaien.

Kleurrijke placemats van tafelzeil naaien

naai-wax-doek-moderne-placemats-bloemmotief-geruite-edge-kom

Als je je tafel mooier en kleurrijker wilt maken voor de zomer, probeer dan deze felgekleurde placemats. Ze kunnen aan beide kanten worden genaaid en zijn gemakkelijk af te vegen.

Naaien met tafelzeil – maak je eigen rechthoekige onderzetters

naai-waxdoek-waterdichte-onderzetters-glazen-cocktail-kersen

Je kunt deze onderzetters naaien voor thuis of als cadeau voor vrienden. Ze zijn gemakkelijk te maken en verkrijgbaar in elke kleurkeuze. De benodigde materialen zijn een tafelzeil, een schaar en een naaimachine.

Vierkante onderzetters naaien met tafelzeil – korte instructies

naai-wax-doek-rechthoekige-vierkante-onderzetters-set

Knip eerst vierkanten uit het tafelzeil. Voor een achtbaan zijn twee vierkanten nodig. Lijn de vierkanten uit met de bovenkanten van de stof en naai langs drie zijden. Laat de vierde zijde open. Als u klaar bent met naaien, gebruikt u een schaar om de hoeken bij te knippen. Draai de onderzetter al snel ondersteboven, vouw de open kant op en houd hem vast met multifunctionele klemmen. Naai tot slot een steek met de machine rond de hele onderzetter door ook de open kant te sluiten.

Geruit tuinschort van tafelzeil

naai-wax-doek-tuin-schort-tassen-tuin-pot

Werk je veel in de tuin? Dan heb je zeker een tuinschort nodig met veel zakken voor gereedschap. Er blijven geen vlekken achter op een schort van tafelzeil en u kunt de grootte van de zakken naaien volgens uw behoeften.

Naaien met tafelzeil – maak zelf stoffen tassen

naai-wax-doek-tassen-verschillende-maten-kleuren

Stoffen tassen zijn handig en hebben veel toepassingen. Ze zijn perfect voor make-up of potloden. Het naaien van stoffen tassen met ritsen met tafelzeil kost wat meer tijd, maar het resultaat zal je zeker bevallen. Bekijk de volgende video voor de volledige instructies:

Tafelzeil als decoratie en sieraden

naai-wax-doek-lijm-cachepots-succulent-armbanden-leer

Er zijn veel manieren om met tafelzeil te naaien. Je kunt je eigen armbanden maken met een interessant ontwerp of ze aan vrienden geven. Verder kunnen er mooie plantenbakken voor vetplanten gemaakt worden van gerecyclede blikken en gekleurd tafelzeil. Zo gooi je de blikken niet weg en verspil je geen geld aan plantenbakken. Zeker een win-win-strategie!

Naai slinger voor feestjes met tafelzeil

Naai-wax-doek-kleurrijke-slinger-feest-terras-decoratie

Een slinger van tafelzeil is de perfecte handgemaakte decoratie voor kinderverjaardagen of tuinfeesten. Je hoeft je geen zorgen te maken als het regent, want de stof blijft altijd droog. Knip prachtige vormen uit en gebruik je fantasie om creatieve slingers te naaien.

Kleurrijk etui met Tafelzeil zonder naaien

waxdoek-zonder-naaien-gekleurde-pen-pocket-klittenband-pennen

Een alternatief voor naaien met tafelzeil is lijmen en klittenband gebruiken. U kunt bijvoorbeeld zelf pennenzakjes maken zonder naaimachine en met een geweldige uitstraling. De benodigde gereedschappen zijn slechts een textiellijm, potlood, liniaal en schaar, en de materialen – stof, tafelzeil en klittenbandsluitingen.

Doe-het-zelf tas – lijmen in plaats van naaien

wax-pen-zak-zonder-naai-mobiele-portemonnee

Dit kleine gelijmde tasje kan worden gebruikt voor de smartphone, notebooks, pennen of gewoon als make-uptasje. En het mooiste is dat de kleur en motieven door jou worden gekozen.

Naai bloemrijke onderzetters met tafelzeil

naai-wax-doek-onderzetters-verschillende-vormen-cocktails-zomer

Tafelzeil bloemenonderzetters zijn perfect voor een zomers tuinfeest. Hiervoor heb je tafelzeil met bloemmotieven, een schaar, een naald en draad nodig. Als de bloemmotieven groot zijn, knipt u gewoon langs de bloemen om de vorm te krijgen. Naai vervolgens de hoeken vast met bijpassend garen en de zomerse onderzetters voor gekoelde cocktails zijn klaar.

Bedek de voedsellade met tafelzeil

Wax-stick-groen-overdekt-voedsel-tray-succulent-bloemen

Dit idee is weer zonder naaien en super makkelijk zelf te doen. Het gebruikelijke maaltijdplateau is veel leuker met een bijpassend tafelzeil erop gelijmd.

Naaien met tafelzeil – geef het witte schort wat pit

naai-wax-doek-wit-schort-spice-up-circles-keuken

Het normale witte schort kan mooi gekruid worden met tafelzeil. U moet eventuele sjablonen uit de stof knippen en vervolgens met de machine of met de hand naaien.

Ronde onderzetters – leuk idee om te naaien met tafelzeil

naai-wax-doek-roze-onderzetters-fruit-bloem-motieven-limonade

Als verder idee presenteren we deze meisjesachtige onderzetters, ze zijn dubbelzijdig en passen in verschillende interieurs. Het nabijheidsprincipe is hetzelfde als bij de bloemrijke onderzetters, maar het ontwerp is afhankelijk van het tafelzeil.

Bedek planken met tafelzeil

naai-wax-rag-planken-cover-waterdichte-metalen-manden

Tafelzeil is perfect voor het verfraaien van elke opslagruimte – je kunt het gebruiken om de planken in de kledingkast, in de kelder of zelfs in de keuken op te fleuren. Hij past zelfs in de bijkeuken omdat hij makkelijk schoon te maken en waterdicht is. Je kunt ook een eenvoudige metalen mand omtoveren tot een mooi gebruiksvoorwerp met gekleurd tafelzeil.

Geef je schort wat pit met tafelzeil – makkelijk doe-het-zelf idee

naai-gewaxt-schort-spicing up-diy-gemakkelijk

Je kunt ook verschillende elementen op het schort plakken in plaats van ze te naaien. Je hebt de textiellijm en je fantasie nodig. We raden aan om het schort op te fleuren met je voornaam of bijnaam om een ​​speciaal persoon te verrassen.

* Bezoek deze pagina voor instructies over komdeksels bladzijde.

* Zie de volledige instructies voor het pennenzakje zonder naaien hier.

*Instructies voor het naaien van onderzetters met tafelzeil vind je hierop koppeling.