doe-het-zelf

Ontwerp zelf de achterwand van de keuken – instructies voor het leggen van tegels

Instructies voor het leggen van tegels bij het ontwerpen van de achterwand van de keuken

Geef je keuken een nieuwe look door je keukenachterwand mooi te decoreren met glasmozaïek. de Instructies voor het leggen van tegels is heel eenvoudig en kan in slechts een weekend worden gedaan. Een nieuwe tegelspiegel is meer dan alleen een manier om je keukenstijl op te fleuren. Het beschermt de keukenachterwand tegen vuil en vet en is gemakkelijk schoon te maken. Leuk en handig.

1. Instructies voor het leggen van tegels – Controleer en bereid de ondervloer voor

Instructies voor het leggen van de gereedschapsmaterialen voor spiegeltegels:

De glasmozaïek tegels zijn toepasbaar op elke schone, stevige wand. Verwijder eventueel behang of afbladderende verf. De muur schuren en het schuurstof wegdrijven voor een goede hechting. Verzamel voordat je begint alle gereedschappen en materialen die je nodig hebt voor het project.

2. Instructies voor het leggen van tegels – Meet en plan de lay-out

Instructies tegel spiegel leggen keuken mozaïek blad

Het glasmozaïek wordt op folies gerangschikt en op een blad aangeboden. Controleer uw lay-out. Mozaïekvellen kunnen indien nodig met een mes worden gesneden. Houd er rekening mee dat u een opening moet laten tussen de tegels en de onderkant van de bovenkasten (niet groter dan de helft van het stuk glas). U kunt uw tegels langs het aanrecht beginnen zonder naad of een naad laten om de opening aan de bovenkant te dichten. Markeer de locatie van de mozaïektegelplaten voordat u de tape verwijdert.

3. Breng tegellijm aan

Instructies voor het leggen van tegels keukentegelstickers getande spaan

Leg kranten of lappen op het aanrecht. Breng een dunne laag tegelsticker aan op de muur en strijk voorzichtig glad met een getande lijmkam.

4. Leg de mozaïektegels

Instructies voor het leggen van tegels Ontwerp zelf de keukenachterwand

Instructies voor het leggen van tegels tegelvoegen kruisafstand:

Instructies voor het zelf leggen van tegels persvoegplaat

Leg de glasmozaïekvellen neer en lijn ze uit met uw referentiemarkeringen (u kunt ze zien door de dunne tegelstickerlaag). Houd de voegen tussen de panelen consistent bij het gebruik van tegelvoegafstandhouders. Druk vervolgens stevig op de muur met je vingers of met een schone voeg.

5. Slib in de voeg

Instructies voor het aanbrengen van tegelvoegen

Laat de tegelsticker in de regel 12 uur uitharden. Meng de voeg. Breng de voeg in alle openingen door de voegplaat verticaal, horizontaal en diagonaal te verplaatsen. Vul eventuele holtes tussen de tegels in.

6. Reinig de mozaïekstenen

Instructies voor het leggen van tegels vochtige spons

Instructies voor het leggen van tegels schone droge handdoeken

Reinig de tesserae met een vochtige (niet natte) spons om overtollig voegmiddel te verwijderen. Veeg af met een droge handdoek.

7. Dicht de voeg af

Instructies voor het leggen van tegels dicht siliconenvoegen af

De voegen moeten worden afgedicht voor eenvoudig onderhoud. Met siliconen of andere speciale producten in spuiten. Dit verkleint de kans op vlekken en schimmel.

Instructies voor het leggen van tegels met stopcontacten