doe-het-zelf

Opvouwbare bestekzak van servetten – 15 instructies voor de feesttafel

bestekzak vouw ideeën-diy-tafel-decoratie-instructies

Als u de tafel op de feesttafel of voor een speciale gelegenheid wilt decoreren, kunt u dat op verschillende manieren doen. Naast mooi servies, versieringen en een feestelijk tafelkleed kun je ook originele bestekzakjes vouwen. Zo kun je de servetten combineren met het bestek en tover je geweldige eyecatchers tevoorschijn. Er zijn veel handleidingen voor bepaalde vormen, waarvan we u er vandaag enkele willen laten zien. Als je een … hebt Vouw de bestekzak je hebt zelfs geen speciale ervaring nodig, want de instructies zijn ook geweldig voor beginners.

Bestekzakvouw van servetten

bestekzak vouw papieren servet-impressie-romantisch-bord-wit

De servetten met bestekzakjes kunnen een grote verscheidenheid aan vormen hebben. Welke variant je kiest hangt af van je smaak en de rest van de tafeldecoratie. U kunt ook de eenvoudige instructies voor het opvouwen van de bestekzak in een opwelling uitproberen, want ze nemen niet veel tijd in beslag. De ideeën zijn zeer geschikt om samen met de kinderen te werken.

Vouwservetten voor speciale en feestelijke gelegenheden – 47 ideeën

Vouw papieren servetten voor elke gelegenheid – 27 instructies

Vouwservetten – 80 zomerse ideeën voor tafeldecoraties

Bestekzak opvouwen – instructies voor een eenvoudige rol

bestekzak-vouw-driehoek-instructies-hoeken-grijs-stof-feestelijk

Deze instructies voor het opvouwen van bestekzakjes zijn heel eenvoudig en snel. Dit is een rol die je aan het einde vastbindt of vastmaakt met een sticker. U kunt de servetten in een bestekzak vouwen door de instructies te volgen. Vorm eerst een driehoek van het vierkante servet, aan de langere zijde plaats je het bestek. Vouw vervolgens de linkerhoek naar binnen.

Zeer Zelf bestekzakken opvouwen

opvouwbare bestektas roll-bestek-opbergen-eenvoudige-instructies-knutselen met stof

Vouw vervolgens ook de rechterhoek naar binnen. Begin nu met het oprollen van de onderkant van het servet. Lijm vervolgens, zoals eerder vermeld, de punt op zijn plaats. Deze instructies voor het opvouwen van de bestekzak zijn zeer geschikt voor een last minute decoratie waar de kinderen mee kunnen helpen. Dan zijn de bestekzakjes in een mum van tijd klaar.

Bestekzakje met diagonaal streeppatroon

bestekzakje vouwdoek servet-idee-roze-kleur-tutorial-doe-het-zelf

Het opvouwen van deze variant tot een bestektas is wat ingewikkelder. Begin opnieuw met een vierkant en snijd het doormidden door de linkerkant naar rechts te vouwen. Vouw dan de onderste helft naar boven zodat je weer een vierkant krijgt. Pak de bovenste laag en vouw deze naar de linkerbenedenhoek. Herhaal dit dan met de andere lagen, duw ze altijd onder de vorige en laat ze een beetje naar buiten gluren.

Elegante opvouwbare servetten voor bestek

bestekzak vouw strepen-elegant-design-papier-servet-stof

Er zijn nog maar een paar stappen over om de bestekzak op te vouwen. Vouw nu de linkerkant naar achteren tot de helft van de rug. Herhaal dan hetzelfde met de rechterkant. De voorkant heeft nu drie strepen. Je kunt het bestek in alle vakken verdelen of gewoon het bovenste vak gebruiken en de rest met bloemen versieren.

Vouw kimono

bestekzakje plooit stimulatie-kimono-design-geel-patroon-servet

Ook deze kimono vinden wij bijzonder origineel. Deze kun je ontwerpen voor een themafeest. Als je dit bestekzakje wilt opvouwen, heb je een groter servet nodig, dat je weer in een vierkante vorm kunt uitspreiden. De rest is makkelijker dan je op het eerste gezicht zou denken. U kunt het bestek zowel in de kraag als in de onderste zak opbergen.

Vouw een bestekzak met golvende servetten

bestek-tas-vouwen-romantisch-doek-servet-knutselen-verjaardag

De zelfgevouwen bestektas wordt pas echt romantisch in vintage stijl als je een servet gebruikt met een golvende rand of een servet met een veter. Ook kan je met zo’n model perfect de rand benadrukken. Uitgangspunt voor het vouwen van het bestekzakje is een servet dat twee keer is opgevouwen (stap twee voor het bestekzakje met streeppatroon). Haal daarna de hoeken van elke laag naar beneden zoals weergegeven.

Romantisch design – servetten opvouwbare bestekzak

bestekzakje vouw servet-rand-golven-cute-chic-design

Draai vervolgens het servet om en vouw de zijhoeken naar het midden. Als je het servet weer omdraait, kun je het bestekzakje vullen met het bestek. Deze instructies voor het vouwen van de bestekzak lijken erg op het idee met het streeppatroon. Gebruik je een servet met een rechte rand, dan ziet het bestekzakje er uiteindelijk eerder elegant dan romantisch uit.

Vouw stropdassen van servetten

bestekzak-vouw-stropdas-vorm-gemakkelijk-knutselen-idee

Viert u een promotie of een soortgelijke gelegenheid? Dan is deze stropdas zeker goed geschikt als bestektas. Het kan weer worden gevouwen van zowel een doek als een papieren servet. Deze instructies voor het opvouwen van de bestekzak zijn ook heel eenvoudig. De decoratie is een echte eye-catcher op elke tafel!

Versier de feesttafel mooi

bestek-pocket-vouwen-elegant-rood-serviette-de tafel versieren

Kies de kleur van het servet die bij de gelegenheid past. Met kerst zijn bijvoorbeeld rood, wit en groen heel geschikt. Alle felle en felle kleuren zijn zeer geschikt voor Pasen in het voorjaar. Patronen op de servetten zijn ook altijd welkom op tafel. U kunt een zeer elegant ontwerp krijgen met de bovenstaande instructies voor het opvouwen van de bestektas.

Bestekzakje met ruitmotieven

bestektas-vouwmes-vork-lepel-decoratieplaat

De instructies voor deze originele bestektas vind je in de volgende video. Er is niet veel tijd om te plannen voor het opvouwen van de bestektas. Dit servetontwerp is erg mooi, zelfs zonder bestek. Je kunt het bestek ook vervangen door bloemen of gewoon beide elementen combineren. Versier tegelijkertijd haar bord.

Vouw een eenvoudig bestekzakje op

bestektas-vouw-vaste-tafeldecoratie-idee-instructies-eenvoudig

Dit simpele idee en de gebruiksaanwijzing waarmee je een bestektas kunt opvouwen is simpel en toch heel chique. De tas ziet er zowel direct op het bord als ernaast erg mooi uit, zodat je het bord ook nog met andere dingen kunt decoreren. Laat je fantasie de vrije loop bij het ontwerpen van de feesttafel en creëer een individueel arrangement.

Rimpels voor beginners

bestektas-vouwen-kerst-tafeldecoratie-grijs-serviette-zonder-naden

Als je deze bestektas wilt opvouwen, begin dan opnieuw met een rechthoek. Neem de onderrand in je hand, trek hem omhoog en vouw hem nog een keer om, waarbij je de rand op de zojuist gemaakte vouw plaatst. Draai het servet om zoals het is. Vouw de linkerkant naar het midden of iets voor het midden, afhankelijk van hoe breed je de bestekzak wilt.

Bestek in de etalage zetten

bestektas-vouw-spas-deco-zilver-bestek-accent-tafel

Vouw tot slot de rechterzijde over de zojuist gevouwen linkerzijde en u bent al klaar met het opvouwen van het bestekvak. Nu kunt u het bestek in uw zak steken. Er is ook genoeg ruimte voor wat andere decoraties: lentebloemen voor Pasen, een maretak voor Kerstmis of wat je maar kunt bedenken.

Het bestekzakje vouwt in de vorm van een envelop

bestektas-vouw-bloemen-decoratie-inspiratie-bestek-design

Ook deze bestektas is zonder meer mooi om naar te kijken. U ontvangt de instructies in de vorm van een video-instructie. Het voorbeeld is een van de eenvoudigste ideeën en is weer perfect als je op het laatste moment een bestekzak wilt opvouwen. Als je stoffen servet niet in de gevouwen vorm blijft, kun je ook een strijkijzer gebruiken om de vouwen te versterken.

<

Vouw elke vorm

bestektas-vouwen-hoekig-idee-instructies-eenvoudige-beginner

Net zo stijlvol is deze bestektas, die je in een paar stappen krijgt. Deze bestektas kun je opvouwen van stof of papier. Vouw het servet twee keer om nog een vierkant te maken. Vouw de bovenste laag stof naar beneden en draai het servet om. Vouw nu de zijhoeken naar het midden, draai het servet weer om en versier de tafel ermee.

Vouw bestekzakken uit papier

bestektas-vouw-papier-kant-design-doe-het-zelf

Met zulke kantelementen kun je beide servetten van stof en papier versieren. In principe is een grote verscheidenheid aan dingen geschikt om de bestektas te versieren. Gebruik takjes, linten, stof, pluche draad, draad of bloemen. Verzin iets en creëer een unieke decoratie door een bestekzakje te vouwen.