doe-het-zelf

Spice up en herontwerp de Frosta kruk van Ikea – 18 creatieve ideeën

Kruk van Ikea frosta-paint-three-stool-tie-in-hal-bank

De meubels van Ikea zijn populair over de hele wereld vanwege de lage prijzen en het eenvoudige ontwerp. Ze zijn in de regel relatief eenvoudig en snel uit enkele onderdelen te monteren. In dit artikel willen we een bijzonder meubel beschouwen en er creatieve ideeën mee introduceren. Het is de Frosta kruk van Ikea, die een eenvoudig ontwerp heeft en zeer geschikt is voor verschillende Ikea-hacks.

Zet Frosta kruk van Ikea in elkaar als bijzettafel

Kruk van Ikea Frosta-different-build-kufper-color-decorate

De populaire Ikea Frosta kruk is een praktisch meubel met een lage prijs onder de 10 euro. Het is samengesteld uit een ronde plaat en vier poten van berkenmultiplex. Met de meubelstukken kun je echter veel meer doen dan een krukje bouwen. Als je bijvoorbeeld de poten ondersteboven monteert, kun je zelf een mooie bijzettafel met gekruiste poten bouwen.

Verander de Frosta kruk van Ikea in een plank voor brandhout

Kruk van Ikea frosta-kleine-kaminholzregal-diy-idea

De klassieke constructie van de Frosta kruk kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Als je de Frosta kruk ondersteboven plaatst met de zitplaat naar beneden gericht, kun je het gebied tussen de stoelpoten gebruiken voor creatieve houtopslag voor het brandhout.

25 woonkamerontwerpideeën van IKEA

Een klein appartement inrichten – 6 slimme woonideeën voor 30 vierkante meter leefruimte

125 ideeën voor woonkamers – ontwerpvoorbeelden, inrichtingsstijlen en kleurideeën

Frosta kruk als krantenrek

Kruk van Ikea frosta-remodel-krantenrek-woonkamer

De Frosta kruk van Ikea kan ook in de woonkamer worden gebruikt met het bovenste gedeelte naar beneden, namelijk als krantenrek. De beschikbare ruimte is niet alleen perfect voor kranten, maar ook voor tijdschriften, notitieboekjes en notitieblokken tot A4-formaat.

Zelfgemaakte touwplank gemaakt van Frosta krukken

Ikea houten krukje-frosta-plank-touwen-zelf bouwen

Van de zitplaten van de Frosta kruk en wat dik touw kun je zelf een innovatieve plank bouwen. Je kunt zoveel krukjes gebruiken als je wilt, afhankelijk van het aantal planken dat je nodig hebt. Om de verschillende panelen met het touw vast te binden, moet u eerst geschikte gaten in de houten panelen boren. Voor meer stabiliteit kun je de poten van de onderste kruk inkorten en monteren.

Tafellamp zelf bouwen

kruk-ikea-frosta-slaapkamer-tafellamp-diy-idee

Heb je een nieuwe tafellamp nodig met een creatief design, maar wil je er niet veel geld aan uitgeven? In dit geval hebben we een spannend doe-het-zelf-project voor je. Je kunt zelf een creatieve tafellamp voor het nachtkastje of bureau bouwen van een Frosta kruk van Ikea en een textielsnoer met stopcontact.

Zelfgemaakte kinderschommel met Frosta kruk van Ikea

ikea-frosta-buitenschommel-touw-bouw zelf

Als je je kinderen wilt verrassen met een geweldige kinderschommel in de tuin, komt de Frosta-kruk weer te hulp. De kruk kan in de regel veel aan en is perfect voor een schommel. Hiervoor heb je slechts twee van de poten nodig, die naar boven onder de zitplaat moeten worden gemonteerd. Boor tot slot gaten aan de uiteinden van de poten, trek het touw erdoor en bevestig de schommel aan een boom.

Creatieve ideeën met Ikea krukken

kruk-ikea-frosta-bouw-je-eigen-kat-kinderfiets

Zoals je misschien al hebt gemerkt, zijn de Frosta-krukken van Ikea echt veelzijdig. Met een beetje handigheid en de juiste onderdelen kun je zelfs een schattige loopfiets voor kinderen samenstellen uit slechts twee Frosta-krukjes.

Ideeën voor kinderplezier – sleeën gemaakt van Frosta-krukken

kruk-ikea-frosta-serie-slee-kinderen-bouw-zelf

Een ander geweldig idee voor veel plezier en glimlachen is om de Ikea-kruk om te bouwen tot een slee voor kinderen. Hiervoor zijn ook twee krukken nodig, die op een speciale manier moeten worden gemonteerd.

Bouw zelf een praktische bijzettafel

kruk-ikea-frosta-bouw-je-eigen-gemakkelijk-nachtkastje

Als je twee van de poten van de Frosta kruk niet aan de zitplaat bevestigt, maar aan de andere twee zoals afgebeeld, kun je zelf een praktische bijzettafel bouwen. Je kunt de bijzettafel in de woonkamer gebruiken of als bedtafel voor het ontbijt of een laptop in de slaapkamer.

Bouw een krabpaal van Frosta-krukken

kruk-ikea-frosta-bouw-je-eigen-kattenboom-muur

Ons volgende idee is perfect voor kattenliefhebbers die meerdere speelmogelijkheden voor hun huiskatten willen creëren. De Frosta krukken van Ikea zijn omgetoverd tot kattenboom, waarbij de zitplaten in tweeën zijn gedeeld en als opstapplaten zijn uitgevoerd.

Spice up de Frosta kruk van Ikea

kruk-ikea-frosta-rustiek-design-schilderij

Omdat de basismeubels van Ikea erg goedkoop en populair zijn, hebben velen dezelfde meubels in huis. Dankzij het eenvoudige ontwerp van de Frosta-kruk, kun je hem op smaak brengen zoals je wilt om een ​​heel persoonlijk meubelstuk te creëren.

Stijlvolle inrichting van de Frosta kruk

kruk-ikea-frosta-stijlvolle-spice up-zwart-wit-roze-verf

Om het uiterlijk van uw kruk volledig te veranderen, kunt u deze in een of meerdere kleuren schilderen. U kunt de inrichting afstemmen op de rest van uw inrichting of een kleuraccent in het interieur aanbrengen. Elk patroon en motief kan heel gemakkelijk worden gemaakt met sjablonen en plakband.

Design kruk van Ikea met kurken zitkussen

kruk-ikea-frosta-spice up-diy-kurk-kruk

Als je de Frosta kruk wilt ontwerpen als een combinatie van verschillende materialen, kun je de zitplaten bekleden met kurk. Knip een geschikt stuk kurk uit en lijm dit direct op de zitplaat. De Frosta krukken van Ikea zijn gemaakt van berken multiplex, dat visueel perfect combineert met de kurk.

Gehaakte kleurrijke hoes voor de Frosta kruk

Kruk-ikea-frosta-spice-up-cover-kleurrijk-haakwerk

Wie handig is met de haaknaald kan een kleurrijke hoes haken voor de Frosta kruk. Ronde patronen en motieven die passen bij de betreffende ruimte zijn hiervoor het meest geschikt. Met zo’n hoes wordt de kruk mooier en tegelijkertijd comfortabeler voor het koude seizoen.

Kruk van Ikea ombouwen tot designkruk

kruk-ikea-frosta-diy-designer-kruk-vilt-draad

Je kunt vrij experimenteren met het ontwerp van je eigen Frosta kruk. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit en je kunt van de eenvoudige kruk een designmeubel maken. Het is heel gemakkelijk om creatieve ontwerpen te maken met vilt en draad of garen.

Spice up the Frosta kruk met washi tape

kruk-ikea-frosta-spice up-washi-tape-design

Washi Tape is een Japans rijstpapier in de vorm van plakband met verschillende motieven en patronen. Hierdoor kun je de Frosta kruk van Ikea snel en eenvoudig een nieuwe look geven en decoreren met jouw favoriete motieven.

Ikea Hack voor bijzettafel met opbergruimte

kruk-ikea-frosta-knuff-tijdschrift-verzamelaar-bijzettafel-opbergruimte

De Ikea Hacks stellen ons in staat om eenvoudige en goedkope Ikea-producten om te zetten in geweldige en praktische meubels. Hieronder vind je instructies hoe je een mooie bijzettafel met opbergruimte kunt bouwen van een Ikea kruk en enkele tijdschriftenverzamelaars.

Spice up Knuff tijdschriftverzamelaars

ikea-knuff-magazine-collector-spice-up-mand-tafelblad

Voor dit doe-het-zelf-project worden vier Knuff-tijdschriftenverzamelaars en een Frosta-kruk van Ikea gebruikt. De tijdschriftenverzamelaars worden aan elkaar gelijmd en verwerkt tot een tafelblad. Om de gaten aan de zijkanten te verbergen, kun je stukjes uit een oude mand knippen en deze erop lijmen.

Ontwerp een bijzettafel van Ikea-producten met een dambordpatroon

ikea-knuff-magazine-collector-decorate-table-top-opslagruimte

De eenvoudigste manier om het dambordpatroon te maken, is met plakband en verf naar keuze. Als het tafelblad klaar is, worden de poten van de Frosta kruk eraan vastgemaakt. Uiteindelijk wordt er een elegante bijzettafel met opbergruimte gebouwd die perfect past in de woonkamer of hal.