doe-het-zelf

Tinker raamdecoratie – 55 ideeën voor elk seizoen

Nog voordat je via de voordeur de woning betreedt, krijg je al een prettig, knus gevoel thuis te zijn. Het is fijn als je je veilig voelt in je eigen huis. Dit is bijzonder eenvoudig te bereiken met persoonlijk ontworpen decoraties. Je kunt een leuke zijn Tinker raamdecoratie en voel de gezellige sfeer van je eigen vier muren van buitenaf. Laat je inspireren door onze 55 sprookjesideeën voor elk seizoen en voor jong en oud en je vindt er ook drie instructies om de ruiten creatief en individueel te decoreren.

Maak raamdecoraties met een borduurraam en kleurrijke stof

Tinker raamdecoratie -diy-borduurraam-hangende-kleurrijke-stof

Wees creatief en kies eerst kleuren die passen bij de algehele uitstraling van de kamer. Het belangrijkste is om een ​​exact kleurenschema te kiezen en je eraan te houden. De decoratie oogt bijzonder aantrekkelijk wanneer dezelfde kleuren terug te vinden zijn in de bekleding, muurkleuren, woontextiel of accessoires. Pak de materialen en ga aan de slag met de raamdecoratie.

Tinker raamdecoratie – hoe kleurrijker hoe beter

Tinker raamdecoratie -diy-materialen-borduurramen-stof-kleurrijk-schaar-draad

Benodigde materialen:

– Borduurringen – maat en aantal naar wens en raamgrootte

– Restjes stof – ze moeten iets groter zijn dan de borduurringen

– Schaar

– draad om op te hangen

– Haken om aan het raamkozijn te bevestigen

Tinker raamdecoratie -diy-stof-kleurrijk-borduurraam-fix-fasten

Eerst moet u de stof iets groter knippen dan de borduurring. Leg vervolgens de lapjes stof op het binnenframe en trek het buitenframe om. Span de stof zoveel mogelijk op voor een goed resultaat. Dit werkt het beste als je bij het vastdraaien de juiste punten van achteren trekt.

Lentedecoraties voor de etalage – sfeervolle ideeën met bloemen

Maak zelf succesvol een raamdecoratie met krijtstift met deze tips & Sjablonen

Versier grote ramen voor Kerstmis – 16 ideeën voor raamdecoratie voor Kerstmis

Tinker raamdecoratie -kleurrijke-stof-borduurramen-diy-cirkels

De stof die aan de achterkant overblijft, kunt u vastzetten met naald en draad. Herhaal dit voor alle hoepels. Gebruik stoffen met verschillende patronen en kleuren om kleurrijke raamdecoraties te maken. Bind tot slot een stukje draad aan elke ring en laat de decoratie aan het raam hangen.

* een project van Ontwerper gevangen

Hang een slinger van papieren vlinders aan het raam

Tinker raamdecoratie - voordeur-slinger-vlinders-papier-magazines

Voor deze schattige slinger Kleine kinderen kunnen ook meehelpen voor het raam of de voordeur. Zoek felgekleurde pagina’s in tijdschriften en gebruik een sjabloon om verschillende vlinders uit te knippen. Lijm ze op een draad met eenvoudige tape en hang de afgewerkte slingers waar je ze wilt.

Tinker raamdecoratie - slinger-vlinders-uitgesneden-papier-tijdschriften

raamdecoratie-tinker-vlinders-papier-magazine-draad-slinger-plakband

Tinker raamdecoratie – vlinders van muziekpapier 

raamdecoratie-knutselen-vlinders-slinger-briefpapier-diy-creatief-fantasie

Je hoeft niet per se muziekpapier te gebruiken voor dit geweldige DIY-idee. Je kunt ook steviger krantenpapier gebruiken. Ontwerp eerst een vlindersjabloon en knip deze uit. Hiervoor had je een schaar en een mes nodig om de vleugels te perforeren. Zorg er wel voor dat het midden van de vlinder intact blijft, want dit is precies waar straks alle vlinders aan de slinger worden vastgemaakt. Voor het beste resultaat naait u de items aan elkaar met een naaimachine, als u die heeft, of plakt u het touwtje op zijn plaats. Laten we gaan sleutelen aan de raamdecoratie!

raamdecoratie-tinker-vlinders-briefpapier-cut-out-diy-vouwen

raamdecoratie-knutselen-vlinders-natoenpapier-uitgesneden-fijne-diyschoen

raamdecoratie-knutselen - vlinders-briefpapier-snijmes-mes

raamdecoratie-knutselen-vlinders-briefpapier-slinger-diy-fijn-mooi

raamdecoratie-tinker-vlinders-briefpapier-cut-out-naai-slinger-diy

* een doe-het-zelf project van Stijl&Invloed hebben

Laat de kinderen morsen en schilderen op de ruiten

raamdecoratie-knutselen-kinderen-verf-diy-bloem-water-mengsel

Nu is het de beurt aan de kleintjes, want ook zij kunnen raamdecoratie maken. Voor deze bijzondere decoratie hebben de kinderen kleuren nodig die ze zelf kunnen maken en daarmee kunnen ze iets moois op de ruiten schilderen.

Benodigde materialen voor de kleuren:

– 1 kopje meel

– 200 ml water

– 1 kopje afwasmiddel zonder natriumlaurylsulfaat; zodat de zelfgemaakte kleuren niet te schuimig worden

– kleurstof voor levensmiddelen

raamdecoratie-tinker-kinderen-verf-verf-voedselkleur-peuters

Meng eerst alle ingrediënten goed door elkaar behalve de kleuren totdat alle klontjes verdwenen zijn. Verdeel de vloeistof vervolgens over kleine bakjes voor de verschillende kleuren. Druppel wat kleurstof in elke container naar wens en meng alles goed door elkaar. En nu kunt u beginnen met morsen, spetteren of schilderen! Geen zorgen, dankzij het afwasmiddel in de kleuren kan alles later gemakkelijk van de ramen worden gehaald, ook nadat het helemaal is opgedroogd. En zelfs de kleine kunstenaars kunnen dat achteraf zelf doen.

raamdecoratie-tinker-children-paint-paint-dab-cleaning-suber

raamdecoratie-tinker-kinderen-verf-verf-stick-kleurrijk-grappig

* een leuk idee van De Verbeeldingsboom

Maak prachtige raamdecoraties op de kleuterschool

raamdecoratie-tinker-kinderen-diy-papier-uitgesneden-appels-auto-huis-gekleurd

Terwijl ze nog op de kleuterschool zitten, beginnen de kinderen aan verschillende dingen te sleutelen, die vervolgens hun plaats vinden in de huisdecoraties. Als je op zoek bent naar een geweldig idee om te knutselen in de kleuterschool, dan kun je proberen om samen met de kleintjes een mooie raamdecoratie te maken. Alle stencils kunnen hiervoor worden gebruikt en op verschillende manieren worden versierd, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Met de afgewerkte raamdecoratie kun je ofwel de ramen in de kleuterschool versieren of een cadeautje voor de ouders maken.

raamdecoratie-tinker-kinderen-handen-diy-stick-on-decorate

Met de handafdrukken van de kinderen kun je een bijzonder persoonlijke en heel schattige raamdecoratie maken. Om dit te doen, moet u ze eerst op gekleurd papier tekenen en vervolgens uitknippen. Bereid vervolgens verschillende decoratieve elementen voor die de kleintjes met een lijm op de handafdrukken plakken. Zo kan er aan een leuke raamdecoratie gesleuteld worden.

Ideeën voor de lente en zomer met allerlei soorten bloemen

raamdecoratie-tinker-bloemen-diy-stof-papier-plakband

In de regel kan bijna alles op de ruit worden gelijmd en als decoratie worden ontworpen als het niet te veel weegt. Bloemen zijn het beste voor een mooie lente- en zomerdecoratie. Om ze echter langer vers te houden is het aan te raden om kunstbloemen te gebruiken in plaats van echte bloemen. Deze bevestig je vervolgens eenvoudig met wat sfeervolle washi tape aan het raam en klaar is de raamdecoratie.

Slinger van kunstbloemen

Tinker raamdecoratie -lente-bloesem-kunstdraad-bloemen-roze-roze

50 ideeën voor elk seizoen

raamdecoratie-knutselen-zomer-lente-bloesem-slinger-echt-draad

De ideeën voor het maken van decoraties voor het raam zijn simpelweg eindeloos en geschikt voor elk seizoen en elke gelegenheid. Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​mooie raamdecoratie te maken is met een slinger. Het is ook erg praktisch en kan de ruit niet beschadigen. Tape kan bijvoorbeeld vlekken op de ruit achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn. Omdat de slingers geen contact hebben met het raam, worden ze beschouwd als de schone variant voor een raamdecoratie.

raamdecoratie-tinker-bloemen-gedroogde-slinger-echte-wasknijpers-koord-wit

Voor een geweldig effect kun je de slinger niet met gewoon draad maken, maar met een touw en wasknijpers. Op deze manier bespaart u tijd voor het lijmen en drogen van de lijm en kunt u de decoratie op elk moment wijzigen.

raamdecoratie-knutselen-lente-tulpen-wit-bril-groen-decoreren

Als u een raamdecoratie maakt, hoeft deze niet per se aan het raam te worden bevestigd of opgehangen. In plaats daarvan kunt u de binnenkant van de vensterbank voor elke gelegenheid versieren. Weelderige bloembakken, mooi gerangschikte bloemenvazen ​​​​en mooie kandelaars zijn hier bijzonder geschikt voor.

Maak decoratie van ramen

raamdecoratie-tinker-oude-raam-vlinders-cut-out-kleine-krant-diy

Als je je zorgen maakt over huisdecoratie, kun je niet alleen de ramen versieren, maar je kunt ook decoreren met ramen. Met oude kozijnen of hele ramen kan een prachtige vintage decoratie worden getoverd, die meteen een blikvanger wordt in het interieur. Als de gebruikte ramen groot zijn, kunt u ook een raamdecoratie voor de ruiten maken. Om dit te doen, kunt u een van de reeds getoonde ideeën proberen.

raamdecoratie-tinker-oud-raam-fotolijst-zwart-wit-foto

Oude ramen kunnen ook worden omgevormd tot originele fotolijsten. Vooral kleine raampjes die aan de schoorsteenmantel of muur kunnen worden bevestigd, zijn hiervoor geschikt. Meet het kozijn exact op en laat de geselecteerde afbeelding of foto in dezelfde afmetingen afdrukken.

raamdecoratie-knutselen-oude-raamdecoratie-krans-wit-banklettertype

Om met ramen te decoreren, kan het hele raam of alleen de raamkozijnen worden gebruikt. U vindt veel geweldige voorbeelden en suggesties in onze fotogalerij.

raamdecoratie-tinker-harten-servet-doilies-papier

Maak prachtige decoraties met takken

raamdecoratie-tinkerknopen-wit-buiten-berkenhout-vat

raamdecoratie-tinkerknoop-berkenknoop-diy-frame-hout

raamdecoratie-knutselen-herfst-tak-oranje-ruiten-bestek-oud-rooster-raam

Maak prachtige versieringen voor het raam voor Kerstmis

raamdecoratie-knutselen-peperkoekenhuis-zoet-hangend-glazuur-hangen

raamdecoratie-tinker-kersttakken-conifeer-sprookjes-wollen ballen-diy

raamdecoratie-tinker-kerst-slinger-bloemen-rode-spar-boom

raamdecoratie-knutselen-kerstballen-gekleurd-hanglint-rood-groot

raamdecoratie-tinker-kerst-stoelen-hout-decor-vintage

raamdecoratie-tinker-winter-kerst-sneeuwvlokken-girlane-conifer-kegels-bankkussens

raamdecoratie-tinker-winter-kerst-kegels-krans-sneeuwvlokken

Tinker vintage raamdecoratie

raamdecoratie-knutselen-romantische-kaarslantaarns-vintage-lantaarns-kaarsen-theelichtjes

raamdecoratie-knutselen-keuken-vintage-landelijke-lantaarn-krans-oude-dingen

raamdecoratie-tinker-kerst-winter-rood-krans-papier-vintage-tak

raamdecoratie-knutselen-oud-vintage-sleutelhanger-creatief-idee

raamdecoratie-knutselen-vensterbank-buiten-windlichten-orchidee-zomer-slinger-kaarsen

raamdecoratie-tinker-slinger-sterren-kleurrijke-goud-roze-tafellamp-moderne-lampenkap

raamdecoratie-tinker-hart-draad-garen-diy-draad-opknoping

raamdecoratie-tinker-papier-karton-gekleurde-strepen-ophangen

raamdecoratie-tinker-kat-stick-on-silhouet-zwart-vogelkooi

raamdecoratie tinker guirlande diy kerstfiguren rendier evergreen

raamdecoratie knutselaar kerstinspiratie kerstboomballen tannengruen

raamdecoratie ketellapper bessen idee rood winter kerst sieraden

raamdecoratie knutselaar vilt hartjes gordijn kleurrijk valentijnsdag

raamdecoratie tinker balls transparant glas rood accent lantaarns