doe-het-zelf

Tinker ridderhelmen met kinderen – 5 doe-het-zelfprojecten voor geweldige ridderaccessoires

ridderhelm tinker viltvizier

Het ridderthema is altijd erg populair, niet alleen bij de jongens. Of het nu gaat om een ​​idee voor een carnavalskostuum of voor een thema kinderverjaardagsfeestje, ook de kleine meisjes zijn onder de indruk van de zwaarbewapende strijders. Een middeleeuwse ridder moest speciale kleding dragen en goed uitgerust zijn voor de strijd. Bij de essentiële uitrusting hoort ook een belangrijk accessoire: de juiste helm. In dit artikel geven we je ideeën en eenvoudige instructies om er een te hebben met je kinderen Tinker ridder helm kan.

Tinker ridderhelmen met kinderen van verschillende materialen

vizier-ridder-helm-tinker-papier

Als je een nobele ridderhelm wilt maken, heb je toegang tot verschillende materialen en kun je verschillende fabricagevarianten kiezen. In de loop van de tijd is het type helm dat door echte ridders wordt gebruikt, veranderd. Naast de ijzeren broek en het maliënhemd omvatte de zware uitrusting de neushelm, de ijzeren hoed en de capuchon met ringen. De pothelmen en vizierhelmen volgden later.

plastic ridderhelm verpakking knutselaar

In het volgende artikel presenteren we u eenvoudige modellen voor doe-het-zelf ridderhelmen met en zonder vizieren die niet veel inspanning vergen en er toch geweldig uitzien. Je kunt zelf een ridderhelm maken van karton, constructiepapier, papier-maché, schuimrubber, plaatstaal of zelfs van een thermische film voor autovorstbescherming. Je bent ook van harte welkom om het geweldige carnavalsaccessoire van vilt te naaien.

Maak een eenvoudige ridderhelm zonder vizier

Tinker ridder helm karton is een geweldig idee. Voor de ridderhelm zonder vizier heb je een klein kartonnen doosje, zilverkleurige spuitverf en stevig plakband nodig. De doos moet groot genoeg zijn voor het hoofd van uw kind om erin te passen. Allereerst moet u de onderkant en bovenkant van de doos verwijderen. Snijd een rechthoekige of driehoekige opening aan de voorkant zodat de ridder er doorheen kan kijken. Nu kunt u het karton in de lengte vouwen om de gezichtsbescherming te maken. Hij zal dus naar voren taps toelopen zodat er genoeg ruimte is voor de neus. Neem het deksel van de doos en buig deze in de lengte in het midden. Het werd wild gebruikt als dak voor de zelfgemaakte ridderhelm. Snijd de hoeken aan de korte zijden af, zodat er twee punten zijn. In de volgende stap moet je de punten bij de knik insnijden zodat er lipjes ontstaan. Leg vervolgens de lipjes op elkaar en lijm ze vast met plakband. Het afgewerkte deksel wordt van binnenuit met plakband op de ridderhelm gelijmd.

kartonnen-slots-kruisen-ridderhelm

Om het zelfgemaakte shirt er authentiek uit te laten zien, kun je het inspuiten met zilverlak en goed laten drogen. Je kunt twee veren uit bouwpapier knippen en ze op gelijke afstand van elkaar aan de zijkanten knippen. Laat je kind ze aan de helm bevestigen. Je kunt ook snel een helm maken met je kinderen van karton. Je moet een rechthoek uit een stevig stuk karton snijden en deze tot een buis vouwen. Leg de pijp over je hoofd. Markeer de hoogte van de sleuven voor de ogen, mond en neus en verwijder deze van het hoofd. Gebruik de schaar om de gemarkeerde gebieden uit te knippen en lijm de uiteinden van de rechthoek aan elkaar. Om de ridderhelm te verzilveren, kun je ook aluminiumfolie gebruiken om te lijmen.

jongen-meisje-ridder-helmveer

Dacht je dat je er in een mum van tijd uit zou kunnen komen? Kunststof emmers een geweldige ridderhelm kunnen maken? Teken eenvoudig met een pen een rechthoek die groot genoeg is op de plastic emmer. Het gezicht van uw kind moet zichtbaar zijn door de opening. Maak met een spijker ergens langs de omtrek een gat. Gebruik draadsnijders of een knutselmes om de hele omtrek door het gat te snijden. Om te voorkomen dat uw kind zich bezeert aan de scherpe randen, kunt u deze afdekken met tape.

emmer-plastic-handwerk-gereedschap-ridderhelm

Je bent van harte welkom om de helm in te spuiten met zilverlak en goed te laten drogen. Nu is de eenvoudige helm zonder vizier klaar en kunnen uw kinderen zich uitleven met buiten spelen. Als je de helm comfortabeler wilt maken om te dragen, kun je een klein doekje of stukje stof aan de binnenkant van de helm bevestigen. Van een lege kun je een coole ridderhelm maken Plastic verpakking ontwerp samen met je lieve kleintjes. Een grote plastic fles gemaakt van vloeibaar wasmiddel is bijvoorbeeld geweldig voor dit eenvoudige knutselproject. Knip de fles uit in de vorm van een helm en maak een smal decoratief vizier van een koffiemok, die je met hete lijm aan de helm bevestigt en aan beide kanten verfraait met een flessendop.

Maak een juryhelm met vizier van papier

ridderhelm-tinker-papier-emmer-pen

Een ridderhelm maak je net zo snel en gemakkelijk van papier. Een goedkoop en ingenieus idee voor een geweldige helm voor de kleine ridder in je leven is de vizierhelm van de afbeelding hierboven, gemaakt van een popcornemmer. Knip eerst een rechthoek uit waar je later het vizier aan gaat bevestigen. Spray de popcorn one in met zilverlak om een ​​metallic effect te creëren. Teken het vizier op karton en knip voorzichtig de parallelle sleuven uit. Vouw het afgewerkte vizier doormidden, open het weer en zet het vast met platte kopklemmen. U kunt de klemmen aan de binnenkant van de helm afdekken met plakband om het risico op letsel te voorkomen.

Tinker ridderhelm zelf van papier-maché

karton-goud-jongen-meisje-papier-maché

Uit een ballon en papier-maché kun je met de papier-maché-techniek een geweldige ridderhelm toveren met iets meer tijd, maar met een uniek resultaat. Blaas eerst de ballon op. De maat van de opgeblazen ballon moet overeenkomen met de omtrek van het hoofd van uw kind. Knip een stuk uit een kartonnen doos en plak deze met schilderstape om de ballon. Taartkarton hoeft de ballon niet volledig te omsluiten zodat er ruimte is voor het kijkvenster en vizier.

krantenjongen-helm-knutselen

Smeer de ballon in met behangplaksel en lijm meerdere lagen kranten- of crêpepapier. Laat de zelfgemaakte ridderhelm helemaal uitdrogen. Laat de ballon voorzichtig doorprikken met een naald en verwijder deze voorzichtig. Nu kan uw kind de ridderhelm van papier-maché opzetten om de lengte van de helm naar behoefte in te korten. Nu kun je je wenden tot het vizier.

zilver-kartonnen-ridder-helm-tinker

Knip hiervoor een ruit uit karton met twee brede stroken aan de zijkanten. Voorzie het vizier van enkele sleuven en gaten voor de ogen. Knip de omtrek uit met een uitsteker. Verf de kinderhelm en het bijbehorende vizier met zilververf. Zodra het geheel helemaal droog is, kun je het vizier met monsterclips aan de helm bevestigen. Bedek de beugel vanaf de binnenkant van de helm met tape of vilt.