doe-het-zelf

Verfraai Ikea papieren lamp – creatieve doe-het-zelf projecten met de Regolit lampenkap

ikea papieren lamp regolit verfraaien ideeën hacks

De Ikea-meubels zijn een onmisbaar onderdeel geworden van het moderne appartement en velen van ons hebben thuis minstens één item van de Zweedse meubelfabrikant. Ikea-meubels zijn ook erg populair bij doe-het-zelvers omdat het talloze ideeën biedt voor herontwerp en verbouwing. Dergelijke doe-het-zelfprojecten staan ​​​​nog steeds bekend als Ikea-hacks en kunnen worden geïmplementeerd met een verscheidenheid aan meubels en meubels. Iedereen kent bijvoorbeeld de goedkope papieren lampenkap van Ikea die in duizenden huizen over de hele wereld hangt. Er zit echter veel meer potentieel in de eenvoudige Ikea-papierlamp dan je zou denken. In de post van vandaag presenteren we enkele creatieve doe-het-zelf projecten waarin de Regolit lampenkap van Ikea de hoofdrol speelt.

Verfraai Ikea Regolit papieren lamp

ikea hacks hanglampenkap servetten versieren

Ikea Regolit is een papieren lampenkap die geschikt is voor hanglampen. Voor de productie wordt rijstpapier gebruikt en elke handgemaakte paraplu is uniek. De Regolit lamp past perfect bij de Hemma lampophanging en het mooiste is dat beide artikelen samen zo’n 5 euro kosten.

Als je de simpele witte papieren lampenkap van Ikea te saai vindt, kun je hem op verschillende manieren verfraaien en zo omtoveren tot een echt designstuk. Laat dus je creativiteit de vrije loop en kies een passend idee voor je Ikea papieren lamp. Een paar doe-het-zelf projecten ter inspiratie vind je hieronder.

Versier de Ikea lampenkap van papier met de servettechniek

ikea hacks papieren lamp regolit versier servetten

Eerst laten we je zien hoe je de Regolit lamp kunt decoreren met de bekende servettechniek. Deze methode is heel eenvoudig en vereist geen grote vaardigheid. Allereerst moet u de benodigde materialen verzamelen, namelijk:

 • een Ikea Regolit rijstpapier lamp
 • Servetten met een motief naar keuze
 • schaar
 • Servetlijm *
 • kwast

* Servetlijm is niet goedkoop, maar je kunt de lijm gelukkig zelf thuis maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein pakje behangplaksel, voldoende water ervoor en half zoveel houtlijm als lijm, dat je in een oud, ongebruikt kopje roert. De zelfgemaakte servetlijm dient u in een afsluitbaar blikje te bewaren zodat deze niet uitdroogt.

ikea papieren lamp verfraai servetten rozen

Begin met het uitknippen van de ontwerpen uit de servetten. In het voorbeeld zijn de servetten versierd met grote, rode rozen, maar je kunt ook een ander motief kiezen. Houd er rekening mee dat grote motieven gemakkelijker uit te knippen zijn en op de papieren lamp kunnen worden overgebracht. We raden ook motieven aan die op een witte achtergrond worden weergegeven.

uitgesneden rozen servetten deco servettechniek

Scheur de bovenste laag van elk servet af waar het motief wordt weergegeven. Anders wordt het motief te dik en hecht het niet goed aan de lampenkap. Zorg voor voldoende servetten om de papieren lamp in één keer te versieren.

ikea papieren lamp verfraaien servet techniek instructies

Nu kunt u beginnen met decoupage. Plaats het uitgesneden servet direct op de Ikea-papierlamp en zet het vast met de servetlijm door er direct overheen te borstelen met het penseel.

gebruiksaanwijzing papieren lamp ikea servetten decoreren rozen

Lijm vervolgens steeds meer servetten totdat je het gewenste ontwerp hebt. Pas op dat u de servetten of de papieren lamp niet scheurt. Het wordt behoorlijk nat als er veel lijm wordt aangebracht.

ikea regolit papieren lamp verfraai ideeën om zelf te maken

Laat tot slot de lijm goed drogen en zet de lamp aan. Voor zo’n lamp kun je beter een gloeilamp gebruiken die niet te sterk is om een ​​gezellige sfeer in de kamer te creëren. Maar één ding is in ieder geval zeker: de kleurrijke motieven zorgen voor prachtige lichteffecten in de kamer.

Herontwerp de Ikea Regolit papieren lamp op een creatieve manier

mooie ikea-ideeën om zelf een regolit papieren lamp te maken

Hoewel deze papieren lantaarns er een beetje ingewikkeld uitzien, kun je er zelf een maken in 30 minuten of minder. Ze zien er overdag stijlvol en effectief uit en in combinatie met een zwakke gloeilamp hebben ze ‘s avonds een warme uitstraling.

De basis voor dit project is opnieuw een Ikea Regolit papieren lamp, die is versierd met verschillende kleine cirkels gemaakt van tissuepapier in elke gewenste kleur. Je hebt ook dubbelzijdig plakband nodig waarmee de papieren cirkels aan de lamp worden bevestigd.

Begin aan de onderkant van de Ikea-papierlamp door de cirkels tissuepapier rond de opening te plakken met dubbelzijdig plakband zodat ze elkaar overlappen. Ga door totdat de hele lampenkap bedekt is. Met deze methode kun je niet alleen eenkleurige papieren lantaarns maken, maar ook prachtige patronen maken, zoals tweekleurig of met alle kleuren van de regenboog.

DIY-project – stijlvolle hanglamp voor de eetkamer

ikea papieren lamp regolit lampenkap verfraaien veren

Hanglampen zijn een typische keuze voor de ruimte boven de eettafel. Wil je je eethoek elegant en met oog voor detail inrichten, kijk dan eens naar het volgende project! Dus hoe vind je een veerlamp voor de ruimte boven de eettafel? Of waarom ook niet voor in de woonkamer?

Dergelijke lampen kosten meestal veel, maar doe-het-zelvers kunnen ook de Ikea Regolit-papierlamp en enkele eenvoudige verenboa’s kopiëren. We laten zien hoe het moet!

ikea hacks papieren lamp regolit verfraaien veren

De benodigde materialen voor dit project zijn:

 • Ikea papieren lamp
 • ca. 5 veren boa’s in elke kleur
 • Servetlijm, b.v. B. Mod Podge
 • schaar
 • kwast

ikea papieren lamp verfraaien veren boa stick

Voor dit project is het makkelijker als je in het midden van de papieren lampenkap begint. Breng met het penseel een dikke laag servetlijm aan rond het midden van de Ikea-papierlamp. Neem vervolgens voorzichtig een verenboa en wikkel deze om de paraplu zodat deze aan de aangebrachte lijm blijft kleven. Snijd het overtollige weg en laat het opzij. Maak vervolgens twee lagen boven en twee onder het midden volgens dezelfde methode. Met de overtollige delen die zijn afgesneden, plakt u de boven- en onderkant van het scherm, waar de omtrek kleiner is.

ikea hacks regolit lampenkap papier versieren

Voor deze hanglamp is een led-lamp met niet meer dan 9 watt aan te raden, omdat deze niet te warm worden. Om het opgehoopte stof op de veerlamp te verwijderen, kunt u een föhn op koude stand gebruiken.

ikea papieren lampenkap verfraait witte veren

En zo ziet de hanglamp er ‘s avonds uit. De witte veren filteren het licht en creëren een aangename, gezellige kamersfeer waar je je goed bij voelt. Houd er rekening mee dat bij verenboa’s in andere kleuren de lichteffecten in de kamer ook verschillen.

DIY papieren lampenkap in ombré look

ikea regolit papieren lamp verfraaien ombre groen

Wil je een kamer in het appartement een kleuraccent geven, dan is een hanglamp precies de juiste oplossing. Hanglampen zijn niet zo in het oog springend, maar kunnen toch subtiele accenten toevoegen aan het interieur. Als je momenteel op zoek bent naar een goedkoop DIY-idee voor de plafondlamp in de woonkamer of slaapkamer, dan kun je een eenvoudige Regolit papieren lampenkap van Ikea opfleuren met kleur.

ikea papieren lamp versier ombre look groen

De ombré-look is niet alleen erg populair voor kapsels en nageldesign, maar komt ook steeds vaker voor in het interieur. Of het nu een origineel wandontwerp is of een decoratief meubelstuk – de Ombré staat prachtig in het interieur.

Ook de bekende papieren lamp van Ikea kun je een mooi ombré effect geven. Het enige wat je nodig hebt is een palet met aquarellen, een penseel en een kom water. Begin de lamp van onder naar boven te schilderen met een rijke tint van de geselecteerde kleur, waarbij u de kleur altijd een beetje verdunt voor de overgang naar boven. Zorg er wel voor dat de borstel niet te nat is, anders kunnen er gaatjes in de papierlamp ontstaan. Houd er ook rekening mee dat de aquarellen een beetje vervagen nadat ze zijn uitgedroogd. Om het effect intenser te maken, kun je nog een laag verf aanbrengen.

Ikea hackt met Regolit lampenkap voor de kinderkamer

kinderkamerideeën ikea hacks heteluchtballondecoratie diy

Een kinderkamer moet sfeervol zijn ontworpen en de creativiteit van de kleintjes stimuleren. Daarom zijn zelfgemaakte meubels, decoratie en accessoires perfect voor dit deel van het appartement. Voor de Ikea Regolit lamp zijn er bijvoorbeeld talloze Ikea hacks die vooral geschikt zijn voor de inrichting van een kinderkamer. We hebben een paar leuke ideeën met onderstaande instructies samengesteld.

DIY heteluchtballon gemaakt van Ikea papieren lamp

ikea hacks doe-het-zelf ideeën materialen luchtballon

Een populair motief voor decoratie in de kinderkamer is ongetwijfeld de heteluchtballon – in de vorm van een babymobiel of als wandmotief. Met een papieren lamp van Ikea maak je ook een mooie luchtballon die voor een goede sfeer zorgt in de kinder- en babykamer. Voor dit project zijn de volgende materialen nodig:

 • Ikea Regolit papieren lampenkap
 • een kopje, bijv. B. een stuk uit de Ikea Ljusnan 3-delige set
 • Ikea sternäs lederen handvatten
 • Ikea Titta Djur vingerpoppetjes
 • lijn
 • Houten kralen
 • zwarte viltkussens in verschillende maten
 • duct tape
 • naald-
 • schroevendraaier

ikea papieren lamp verfraaien verbouwen lijmen viltkussens

Vouw eerst de papieren Ikea-lamp op en versier de kap met zwarte viltglijders in verschillende maten (andere kleuren zijn natuurlijk ook prima, afhankelijk van het effect dat je in de kinderkamer bereikt). Als alternatief kunt u de lampenkap schilderen, decoreren met pailletten, tissuepapier of wat dan ook. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

ikea hack diy luchtballonmand installeer lederen handvatten

Monteer vervolgens de leren handvatten aan de zijkanten van de mand volgens de montagehandleiding. Hiervoor heb je een schroevendraaier nodig.

DIY luchtballon ikea hacks string houten kralen versieren

Bind nu een touwtje aan de binnenkant van elk van de schroeven. De koorden moeten dezelfde lengte hebben. Om ze te versieren, rijg je een paar houten kralen die je op hun plaats houdt met knopen aan de boven- en onderkant.

ikea hacks regolit threading papieren lampenkap koord

Om de mand op te hangen, knoop je de touwtjes aan de metalen ring van de lampenkap. Hiervoor moet het papier een beetje geperforeerd worden, wat het makkelijkst is met een naald. Zorg ervoor dat de afstanden tussen de snoeren en de lampenkap gelijk zijn. Voor meer stabiliteit kun je twee tegenover elkaar liggende koorden iets langer laten en deze niet aan de metalen ring bevestigen, maar aan de lampophanging.

ikea papieren lamp lampenkap verbouwen luchtballon kinderkamer

Het blijft alleen om de vingerpoppetjes in de mand te bevestigen. Als de kinderen ermee willen spelen, is het de moeite waard om aan de binnenkant te bevestigen met een klittenbandsluiting. Als de dieren alleen als decoratie in de mand blijven, kun je ze aannaaien.

En zo is je heteluchtballon van de Ikea papieren lamp klaar! Of je hem als lamp gebruikt of gewoon als hangende decoratie is helemaal aan jou.

Luchtballon gemaakt van Tvärs tafellamp en Regolit hanglampenkap

ikea hacks lampen regolit papieren lamp tvärs tafellamp diy luchtballon

Wil je zelf een mooie nachtlamp voor de kinderkamer maken, dan kun je de Regolit lampenkap gebruiken. In dit voorbeeld is het weer een heteluchtballon, die dit keer uit twee Ikea lampen bestaat. Naast de papieren lampenkap heb je ook de Tvärs tafellamp nodig, die je ondersteboven kunt draaien. Dan gewoon de papieren lampenkap erop plakken en klaar is de mooie luchtballon tafellamp.

Versier Ikea papieren lamp voor de kinderkamer

ikea papieren lamp regolit verfraaien kinderkamer hack

De ideeën voor het opnieuw ontwerpen van de Ikea-papierlamp voor de kinderkamer zijn gewoon eindeloos. Met verf, stof of papier kun je alle motieven en patronen maken die prachtig staan ​​in de kinderkamer. Houd bij het kiezen rekening met het kleurenschema van de kamer om een ​​mooi ontwerp voor de lamp te maken.

Je kunt bijvoorbeeld een gezicht op de lampenkap schilderen of er een favoriet dier van maken. Voor Halloween en Martin’s parade daarentegen kan de ballonlamp worden gebruikt om lantaarns te maken en deze te versieren bij de gelegenheid. Een decoratie met kleine motieven zoals vlinders, sterren of bloemen zou ook een bijzonder goed figuur slaan in de kinder- of babykamer. Wees creatief en maak je eigen kunstwerken van de goedkope Ikea Regolit papieren lamp!