doe-het-zelf

Zelf bordjes graveren: Met een lettertype gravure geef je deurbordjes een persoonlijk tintje!

Zelf borden graveren Molen metalen oppervlak

De eerste indruk telt: een representatieve entree voor kantoor, woning of appartement overtuigt niet alleen door zijn fraaie uitstraling, maar is ook praktisch vormgegeven. De zogenaamde periferie speelt hierbij een beslissende rol. Brievenbus, huisnummer en bel moeten goed herkenbaar en toegankelijk zijn. Deurbelborden, naamborden en deurborden zijn het visitekaartje van kantoor of thuis. Ze geven belangrijke informatie en verwelkomen uw bezoekers op een stijlvolle manier. Als ze zijn voorzien van een individueel ontworpen gravure, zullen ze de aandacht trekken en automatisch ieders aandacht trekken. We geven je handige tips over hoe je zelf je bordjes kunt graveren en waar je op moet letten. Ontdek welke informatie erop moet staan, hoe je de belettering goed kunt positioneren en welke materialen daarvoor geschikt zijn.

Zelf borden graveren: waar moet je op letten bij het ontwerpen??

Zelf bordjes graveren, ideeën voor glazen sjablonen

Als u uw Label zelf borden dan moet je eerst bedenken welke informatie erop moet staan ​​en hoe je deze goed en duidelijk kunt opschrijven. We zetten de belangrijkste regels voor je op een rij:

1. Concentreer u op de belangrijkste informatie – uw naam en contactgegevens zijn voldoende. Als een bord vol staat met tekst, wordt het al snel verwarrend. Vooral deur- en brievenbusborden moeten van een afstand goed leesbaar zijn.

2. Selecteer een of twee lettertypen voor het teken, die in maximaal twee formaten kunnen verschijnen. Als je ook een bedrijfslogo of een afbeelding wilt toevoegen, houd de tekst dan zo eenvoudig mogelijk.

3. Afbeeldingen of logo’s kunnen in principe groter zijn en vrij op het bord worden geplaatst.

Zelf borden graveren: welke materialen zijn geschikt?

Graveer je eigen houten 3D-patroon

Bel- en deurborden moeten er niet alleen goed uitzien, ze moeten ook robuust zijn. Daarom zijn ze gemaakt van aluminium, roestvrij staal of gemaakt van plexiglas. Er kunnen ook speciale UV-bestendige kunststoffen worden gebruikt.

Plexiglas is een extreem weerbestendig materiaal dat perfect is voor gebruik buitenshuis. Uit een plexiglas plaat kunnen verschillende vormen worden gesneden, de randen kunnen worden gepolijst en het oppervlak kan worden gegraveerd. Ook het recent trendy 3D graveren behoort tot de mogelijkheden. Je kunt het bord ook van achteren verlichten als je dat wilt.

Deur tekent af roestvrij staal geven de entree een modern tintje. Het materiaal kan in ieder geval alleen worden gegraveerd met speciale frezen die de best mogelijke resultaten garanderen. Vergeet niet het bord met gaatjes voor de bel en gaatjes voor bevestiging mee te bestellen.

Borden zelf graveren. Brievenbussen nummer messing

Houten naamlabels zijn meestal gegraveerd. Het natuurlijke materiaal oogt uitnodigend en past harmonieus in het totaalbeeld bij de ingang van het huis. Houten borden zijn extreem flexibel: als ze verzegeld zijn met een lak, dan kunnen ze buitenshuis een goed figuur slaan. Als ze onbehandeld blijven, zijn ze perfect voor de ontvangstruimte op kantoor. Met de nieuwe V-carving-techniek kunnen ook verschillende 3D-motieven en lettertypen in het hout worden gegraveerd. De borden kunnen worden gelijmd, geschroefd of bevestigd met magneten.

Messing borden zijn echte blikvangers die de entree meteen opwaarderen. Ze kunnen in verschillende vormen worden gefreesd, daarna worden ze gepolijst en wordt de gegraveerde tekst ook opgevuld met donkere vernis.

Graveer zelf borden en bespaar geld

Zelf borden graveren Koop een CNC-machine investeren

Als u uw borden zelf ontwerpt, kunt u besparen op de kosten van een afdruksjabloon. Veel fabrikanten bieden de mogelijkheid om de borden online te ontwerpen. Je kunt zelfs foto’s uploaden en de tekst overal op het bord plaatsen.

Als u van plan bent om borden in serie te produceren, bijvoorbeeld als u verschillende naamborden voor uw bedrijf wilt schrijven, dan kunt u ook een CNC-graveermachine kopen. Het grootste voordeel van zo’n machine is dat je er hout, metaal en kunststof mee kunt graveren.

Zelf borden graveren huisbrieven brievenbus