doe-het-zelf

Zelf decoratieve mozaïek-stapstenen maken met behulp van een bakvorm

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïek afgewerkt product

Bekijk dit prachtige idee voor Mozaïek stapstenen om het zelf te doen. U kunt eenvoudig en relatief snel prachtige decoratieve stapstenen maken met mozaïekpatronen voor het tuinpad of gewoon als decoratie. Het idee kan worden uitgevoerd met behulp van een bakvorm. Lees de afzonderlijke stappen en probeer zelf mooie en unieke stapstenen met een ronde vorm voor de tuin te maken.

Doe-het-zelf mozaïek stapstenen – materialen voor gebruik

mozaïek stapstenen om zelf porseleinen bord te maken

Zodat je de Mozaïek stapstenen Om succesvol te kunnen knutselen heb je de volgende materialen nodig: ronde bakvorm die niet plakt, vaseline, plakfolie, oude porseleinen borden, sierstenen van glas, beton, topcoat, metaaldraad, veiligheidsbril, rubber handschoenen, gezichtsmasker tegen stof, hamer, emmer, spatel en water.

Haal de decoratieve elementen voor de mozaïekstapstenen

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïekhamer

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïek gebroken porselein

Zodat je de mozaïekdeeltjes krijgt voor de Mozaïek stapstenen gebruik een hamer om oude porseleinen borden en kopjes in stukken te hakken. Wees voorzichtig om snijwonden te vermijden.

Bepaal de ronde vorm

DIY mozaïek stapstenen tekenen een ronde vorm

Neem de ronde bakvorm en plaats deze op de plakfolie. Teken vervolgens met een potlood om de vorm van de pan zodat je de exacte maat op de folie hebt gedrukt. Snijd vervolgens de cirkel af en leg deze op de bodem van de bakvorm.

Schik het mozaïekpatroon

Stapstenen met mozaïek om zelf een bakvorm te maken

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïeklijm op kunststof

Nadat je de folie met de plakkant naar boven in de bakvorm hebt gelegd, schik je de kleine decoratieve deeltjes erop in een specifiek patroon zoals je wilt. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte tussen elk stuk laat. Dat is vooral belangrijk, zodat de Mozaïek stapstenen heb uiteindelijk een heel mooi patroon.

Meng de betonmassa

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïekbetonmix

Stapstenen met mozaïek om zelf te mixen roeren

De volgende stap is om de betonmix volgens de instructies te roeren. Volg precies de instructies op de verpakking en gebruik emmers en handschoenen.

Stabiele structuur toevoegen

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïek afgesneden metalen gaas

Knip een rechthoekig stuk van de metaaldraad af. Dit zal later dienen als een stabiele structuur voor de betonmix.

Vul de bakvorm

Doe-het-zelf mozaïek stapstenen afdekken met mozaïek

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïek maken het oppervlak recht

Doe-het-zelf-stapstenen met opdruk van mozaïek metalen raster

Doe-het-zelf stapstenen met mozaïek vullen de bakvorm

Smeer voordat je gaat vullen een beetje vaseline aan de binnenkant van de bakvorm zodat het beton er later makkelijker uit komt. Vul vervolgens de binnenkant van het formulier in met de betonmix met behulp van de spatel en handschoenen. Spreid een laag uit en leg daar het rechthoekige stuk metaaldraad in. Bedek vervolgens met een andere laag beton. Egaliseer het oppervlak met de spatel. Laat het beton twee dagen drogen.

Maak de laatste puntjes op de i

DIY mozaïek stapstenen toplaag verwijderen      Bedek stapstenen met mozaïek om het zelf te doen vernis

Nadat het betonmengsel is opgedroogd, mag u de bakvorm omdraaien. De inhoud moet heel gemakkelijk naar buiten komen. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en dek af met een vernislaag naar wens.