doe-het-zelf

Zelf gigantische zeepbellen maken – een leuk idee

diy idee zeepbellen leuk kinderen groot

Vandaag willen we u kennis laten maken met iets leuks waar niet alleen uw kinderen, maar ook u zeker van zullen genieten. Iedereen houdt van zeepbellen, dat moet je toegeven. Maar wat zou je ervan vinden als we je zouden laten zien hoe? maak zelf gigantische zeepbellen kan? Het klinkt in eerste instantie ingewikkeld, maar je zult merken dat het dat niet is. Wat u precies moet voorbereiden en doen, leggen we uit in de volgende gids.

Maak zelf gigantische zeepbellen – je hebt nodig:

vaatwassers maken zelf gigantische zeepbellen

– Katoenen touw (bij voorkeur 100%)

– twee hengels (hengels zijn zeer geschikt)

– gewichten (bijv. grotere moeren)

Zelf grote zeepbellen maken – Voor het zeepsop heb je nodig:

j glijmiddel poeder zeepbellen ingrediënt zeepwater recept

– Vaatwasser (o.a. Fit)

– J-Lube-poeder (verkrijgbaar op Amazon)

– Water

– bakpoeder (optioneel)

Hoewel het touw van 100% katoen is gemaakt, zit er meestal een plastic touw in het midden. Deze moet je eerst verwijderen. Om dit te doen, trekt u het er gewoon uit. De buitenste laag trekt samen zodat het plastic touw na een bepaald moment niet verder kan worden uitgetrokken. Als dit gebeurt, rek je de hoes gewoon weer uit elkaar en kun je verder. Met het overgebleven, holle touw kun je nu zelf perfect gigantische zeepbellen maken. Rijg het touw door de moeren. Op deze manier blijft het touw laag en stabieler. Bind vervolgens het touw zo aan de stokken of stokken dat er een driehoek ontstaat en je “tool” is klaar.

Zeepbellen voor plezier en vermaak

gigantische zeepbellen maak zelf afwaswater

Vervolgens moet je het zeepsop maken waarmee je zelf gigantische bellen kunt maken, en zo werkt het. Doe hiervoor ca. 640 ml vaatwasser in een grote bak. Voeg een theelepel J-Lube toe en meng goed met een houten stokje. Het poeder moet oplossen en een gelachtige massa vormen. Voeg vervolgens in totaal 11 liter water toe en roer het mengsel na elke derde goed door. Het is belangrijk dat het J-Lube poeder goed is opgelost alvorens het water toe te voegen. Anders zullen er schuim en bubbels verschijnen, wat lang zal duren om weg te gaan. Als je wilt kun je dan 3 theelepels bakpoeder toevoegen. Hierdoor gaan de bubbels beter en langer mee. En dan is je sopje al klaar en kun je er nu zelf reuze zeepbellen mee maken.

Een beetje oefenen voor gigantische zeepbellen

enorme zeepbellen maken je eigen ideeën kleurrijk

Maar zelfs dan zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Om de gigantische zeepbellen zelf te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst het touw in het sopje dopen. Als je hem eruit haalt, open hem dan nog niet. Zodra je het hele touw uit het water hebt getrokken, haal je de stokken voorzichtig uit elkaar. De bel zelf wordt gevormd door de opening in de touwen aan het uiteinde te sluiten. Ook dat moet heel langzaam gebeuren. Anders barst de bel. Over het algemeen zal dit wat oefening en geduld vergen, maar je zult er waarschijnlijk snel aan wennen.

Tijd buiten doorbrengen met zeepbellen

kinderen spelen touw zeepbellen doe het zelf buiten idee

Een eenvoudigere manier om zelf gigantische zeepbellen te maken, is door een netwerk van touwen in de driehoek te maken. Hierdoor ontstaan ​​er meerdere kleinere zeepbellen in plaats van één grote. Maar hiervoor bereik je sneller succes, waarbij zelfs de wind je niet kan storen.

Dus mocht je weer eens geplaagd worden door verveling, dan weet je nu wat je te doen staat voor entertainment. We wensen je veel plezier met het zelf maken van de gigantische zeepbellen!

Zelf gigantische zeepbellen maken – Een eenvoudig recept 

zeepbel kleurrijk water diy idee kids entertainment