doe-het-zelf

Zelf wanddecoraties van hout maken – 17 interieurideeën

Wanddecoratie gemaakt van houten stok plakkende muurschildering idee moderne fauteuil

Comfort is van bijzonder belang in alle kamers. En zo’n sfeer is vooral goed bij het gebruik van hout. Naast de meubels kunt u ook een Wanddecoratie van hout Selecteer. Voor dit doel hebben we een aantal interessante inspiraties samengesteld die u gemakkelijk opnieuw kunt maken. Maak van je interieur een ware oase van welzijn.

Wanddecoratie van hout – origineel idee voor fotolijst

wanddecoratie van hout fotolijst vintage planten dressoir donker

Een fotolijst van hout als wanddecoratie is eigenlijk niets nieuws. Maar dit idee is verre van gebruikelijk. Het is het beste om een ​​frame in vintage-stijl te kiezen. Deze springt er beter uit. Uiteindelijk hangt het echter af van uw inrichtingsstijl. Als je de lijst eenmaal aan de muur hebt bevestigd, kun je er andere decoraties aan vastmaken. In het voorbeeld is hiervoor een plant gebruikt. Maar je kunt ook zelf iets verzinnen voor deze houten wanddecoratie.

Handige wanddecoratie van hout

wanddecoratie hout rustiek wijnrek idee ladekast kaars glazen

Decoraties zijn bijzonder aangenaam als ze naast hun esthetiek ook nog een andere nuttige eigenschap op zich hebben. Zo ook bij dit originele wijnrek. Je hebt alleen planken en metalen ringen nodig en je kunt een wijnkelder als wanddecoratie van hout in elke kamer ontwerpen zonder dat je een aparte ruimte nodig hebt.

Honingraatpatroon als wanddecoratie

wanddecoratie houtstrips kinderkamer honingraatpatroon kleurrijke kleuren modern

Met houten strips kun je interessante figuren maken. Bovenstaand voorbeeld bewijst het, vorm bijvoorbeeld zo’n honingraatpatroon. Met kleurrijke accenten staat de wanddecoratie van hout ook heel goed in de kinderkamer.

Houtschijfjes 

wanddecoratie hout plakjes idee takken gesneden vernis kunst aan de muur

Verzamel bij je volgende wandeling takken. Je snijdt deze vervolgens in plakjes om zulke interessante afbeeldingen als wanddecoraties van hout te maken. Als je wilt, kun je ook afzonderlijke ruiten in kleur schilderen.

Tinker met houten planken

wanddecoratie houten planken lak pijlen vorm goud donker

Deze wanddecoratie van hout oogt elegant en modern en rustiek tegelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn planken en eventueel lak. De planken zijn gevormd en genageld of aan elkaar geschroefd zoals afgebeeld.

Shabby wanddecoratie

wanddecoratie gemaakt van hout scheidingswand idee metalen smeedijzeren bijzettafel

Een oude roomdivider kan dienen als prachtige wanddecoratie. En dat kost niet veel moeite. Dit geldt vooral als je op zoek bent naar de Shabby-stijl, omdat er dan geen reparaties nodig zijn. Zie hoe de kamer wordt opgewaardeerd met deze houten wanddecoratie.

Recycle voor wanddecoratie

wanddecoratie houten raam armoedig rustiek dressoir idee takken vaas

Als je nog steeds niet gelooft dat er met oude dingen zoveel mogelijk is, dan kan deze houten wanddecoratie je misschien overtuigen. Het oude raam ziet er samen met de takken erg aantrekkelijk uit en benadrukt het gebied met de open haard.

Houten planken

wanddecoratie gemaakt van houten planken design vaas moderne look

Zorg ervoor dat u een klein gaatje in het midden laat wanneer u de houten planken aan elkaar bevestigt. Daar kun je echte of kunstmatige bloemen, twijgen of andere dingen invoegen als extra decoratie. Nog een voorbeeld van hoe eenvoudig een doe-het-zelf houten wanddecoratie kan zijn.

gevelbekleding

wanddecoratie houten wandbekleding slaapkamer visgraatpatroon grijs

De moderne wandbekleding van hout maakt indruk met een interessant visgraatpatroon en de kleur grijs. Het resultaat is een interessante accentmuur en een echte blikvanger zonder veel moeite.

Sjofele houten deur

wanddecoratie houten deurluiken hangende mand bijzettafel

Deze deur met romantische ornamenten ziet er fantastisch mooi uit en dat ondanks of waarschijnlijk dankzij zijn versleten stijl. Zulke oude voorwerpen kunnen ook prachtig opgeknapt worden door ze een nieuwe kleur of verfbeurt te geven.

Wanddecoratie gemaakt van peddels

wanddecoratie hout peddel ontwerp hoekbank plant tapijt

Deze wanddecoratie van hout is eenvoudig en toch origineel. Heeft u peddels die u niet meer nodig heeft? Dan heb je nu een nieuwe toepassing gevonden. Je kunt er natuurlijk ook wat kopen.

 Houten balken als plank

wanddecoratie houten balk plank muur nis bouwen rustiek

Bevestig houten balken in een wandnis en gebruik deze als open plank. De balken kunnen een versleten, mediterrane stijl hebben, of ze kunnen strak en modern zijn. Het hangt allemaal af van je smaak.

Houten muurschildering

wanddecoratie hout accent muur deur houten planken slaapkamer ontwerp bed

Gebruik een oude houten deur als een andere muurschildering. Deze rustieke en tegelijkertijd moderne wanddecoratie van hout ziet er bijzonder goed uit boven een bed of bank.

 3D wanddecoratie van hout

wanddecoratie hout accent muur idee originele houten vierkanten 3d optiek

Deze houten wanddecoratie is op een vergelijkbare manier gemaakt als de variant met de houten schijven. Het enige verschil is de vorm en dikte. Deze keer heb je vierkante plakjes nodig, die je ook in verschillende diktes snijdt om dit originele 3D-ontwerp te kunnen maken.

Patchwork-ontwerp

wanddecoratie-van-hout-strips-patchwork-idee-muurschildering

Houten strips in verschillende nuances kunnen worden samengevoegd om zo’n foto te maken. De houten wanddecoratie heeft een mooie gestreepte look.

Vogelhuisjes aan de muur

wanddecoratie van hout vogelhuis-design-kleurrijke-planken-frame

Met oude lijsten, houten planken en kleurrijke vogelhuisjes maak je zo’n originele houten wanddecoratie. De stijl kan rustiek worden gekozen door gebruik te maken van teruggewonnen hout. Maar u kunt ook een modern design realiseren. Gebruik hiervoor gewoon nieuwe houten planken.