Droomhuizen

Cortenstaalplaat & rode accenten in een minimalistisch huis in Peru

corten staalplaat gevel-geperforeerd-minimalistisch-huis-design

Wie van moderne bouwstijlen houdt, wordt gegarandeerd op slag verliefd op deze woning. Het ligt ten noorden van Peru in het kustgebied Piura. Zowel van buiten als van binnen maakt de woning indruk met een fraaie en contrastrijke combinatie van roodachtige cortenstaalplaat en grijs, neutraal beton voor de gevel en binnenmuren. Daarnaast is er een modern en stijlvol interieur, dat enerzijds net zo neutraal is en aansluit bij de kleur van de betonnen muren en anderzijds ook kleuraccenten biedt in oranje en sterk rood. Bekijk hieronder de moderne architectuur met minimalistisch design en doe inspiratie op voor je eigen interieur.

Cortenstaal voor gevel – het interieur

corten staalplaat raamfront-modern-plank-wit-hout

Al op de begane grond zult u versteld staan. Het terras is tevens het perfecte verlengstuk van de moderne woonkamer en biedt meerdere zitmogelijkheden die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Hier wordt een dak gecreëerd door een moderne dakaanbouw, die is voorzien van unieke, geperforeerde panelen van cortenstaalplaat en zo aan beide zijden een mooi decoratief element vormt en tegelijkertijd ook als zonwering dient. De roodoranje kleur van het staal wordt aangevuld door de bankkussens die het terrasmeubilair sieren.

cortenstaalplaat woonkamer-rood-accent-grijs-meubel-tapijt

Terwijl aan de buitenkant oranje als accentkleur wordt gebruikt, wordt aan de binnenkant rood gebruikt. Het ontwerp met verschillende grijstinten en houten oppervlakken krijgt met deze sterke kleurtoon een zekere levendigheid, die zelfs de moderne uitstraling van de kamers onderstreept. Naast de stijlvolle rode fauteuils met krukken die in de woon- en slaapkamer te vinden zijn, maakt ook de stalen wenteltrap indruk met deze kleur. Staal is hier een ander sleutelwoord, want naast beton en hout speelt het materiaal een grote rol. Niet alleen de gevel is versierd met staal, ook zwarte stalen balken worden open in de kamers getoond en dienen zo als decoratief element in plaats van te worden weggewerkt in het ontwerp van de ruimte.

cortenstaalplaat woonkamer-grijs-tegels-beton-wanden-schuin dak

cortenstaal slaapkamer-exotische-flair-fauteuil-rood-privacy scherm

cortenstaalplaat wenteltrap-staal-helder rood-plank-wit

cortenstaal-plaatwerk-gang-design-origineel-laminaat-parket-rode-leuning

cortenstaal-plaatwerk-gangbrug-modern-stalen-reling-zwart

Het buitengebied

cortenstaal-plaat-terras-zithoek-grijs-banken-zonwering-metalen-open haard

corten-staalplaat-zwembad-modern-design-terras

corten-staalplaat-minimalistische-tuin-zonwering-balkon

corten-staalplaat-exterieur-design-ideeën-peru-tegels-grijs

cortenstaal-plaatwerk-hedendaagse-architectuur-ontwerp-peru-huis

corten-staalplaat-plattegrond-begane grond-huis-ontwerp-minimalisme-idee

corten-staalplaat-tweede-verdieping-kust-architectuur-idee

corten-staalplaat-inspiratie-dak-vogelvlucht-dakterras

cortenstaal-plaatwerk-zijaanzicht-vakantiehuis-villa-project-eigen woning

Ontworpen door Cheng Franco Arquitectos.