Droomhuizen

De garage op de begane grond vormt het decor voor een indrukwekkende autocollectie: een droomhuis voor autoliefhebbers

Garage op de begane grond droomhuis autoliefhebbers cantilever

Voor een echte auto- en architectuurliefhebber bouwde architectuurstudio Matt Fajkus Architecture dit huis in Austin, Texas. Het is een eengezinswoning met twee verdiepingen, waarvan de begane grond is ontworpen als een autodealer. Daar wordt de indrukwekkende autocollectie van de huiseigenaar met succes opgevoerd. Maar niet alleen de garage op de begane grond maakt indruk op het ontwerp van de woning. De bovenverdieping van het huis is gebouwd als een uitkraging die dankzij grote stalen liggers zes meter boven de oprit zweeft. Hierdoor ontstaat er een overdekte carport eronder die de auto’s kan beschermen tegen de regen.

garage begane grond architectuur vrijdragende carport

De architecten noemden het spectaculaire huis een autodealer. De gehele begane grond is ontworpen als showroom voor de genereuze autocollectie van de Texas-verzamelaar. Fascinerende oldtimers staan ​​in de ruime garage en zijn vanaf de bovenverdieping te bewonderen.

architectuur modern droomhuis vrijdragende garage

De garage op de begane grond wordt niet alleen gebruikt voor het tentoonstellen van enthousiaste voertuigen. Het heeft een lift en een ruimte waar de verzamelaar zijn auto’s kan tunen of repareren.

moderne garage begane grond mini auto salon privé

De woonkamers bevinden zich op de bovenverdieping, direct boven de autocollectie. Een lichtovergoten trap met een minimalistisch ontwerp verbindt de twee niveaus van het huis. De zwarte leuning is in harmonie met het raamkozijn, terwijl de houten trap van hout een huiselijk gevoel geeft.

trapontwerp minimalistische houten trappen stalen leuning

De tweede verdieping is ontworpen alsof de kamers boven de garage op de begane grond zweven. Boven aan de trap is een grote zwart omlijste glazen wand die uitzicht biedt op de autocollectie.

open woonkamer woonkamer keuken toegang tot terras

De woonkamer is ontworpen met een open woonconcept en bestaat uit een woongedeelte en keuken met een groot kookeiland. Een accentmuur met houten lambrisering zorgt voor een huiselijke sfeer in het verder witte interieur.

terras modern tuinmeubilair pergola zwart

Direct naast het woongedeelte is een ruim terras met een grote pergola in het zwart. Glazen schuifdeuren van vloer tot plafond maken een naadloze overgang tussen binnen en buiten mogelijk en verbinden zo het huis met de buitenruimte.

interieur design raam uitzicht garage begane grond

Een smalle gang naast de keuken leidt naar een comfortabel ingericht kantoor aan huis met houten vloeren, muren en plafond. Dit wordt gevolgd door de badkamer, die een monochroom ontwerp heeft in wit en grijs. Daglicht stroomt door een dakraam boven de doucheruimte, die is ontworpen met gestructureerde wandpanelen in wit.

modern thuiskantoor niche wandbekleding hout

Aan het einde van de hal bevindt zich de slaapkamer, deze is gepositioneerd in het vrijdragende deel van de woning. Hier bieden de kamerhoge ramen uitzicht op de straat en baden de kamer in het daglicht.

projectie vloer tot plafond raam zwart kozijn uitzicht

minimalistische badkamer wit grijs glazen scheidingswand dakraam

Dit droomhuis in Texas is van MF Architectuur ontworpen.