Droomhuizen

Een klein, modern huis in de achtertuin, gebouwd voor rust en ontspanning

moderne achtertuin huis houten bekleding grote ramen metalen dak

Zelfs de toegewijde echtgenoot en vader moet zo nu en dan weglopen. Gelukkig voor Eric Fier hoeft hij niet te ver te gaan. De psycholoog uit Atlanta heeft een kleintje, moderne achtertuin huis bouwde zijn eigen versie van een “grot” waar hij zich kan terugtrekken achter zijn ouderlijk huis in Toco Hills. Maar met zijn opmerkelijke architectuur, gewelfde plafonds en grote ramen is het huis alles behalve een grot. Een plek die zowel modern oogt als verbonden met de natuur. Het tuinhuisje is ontworpen door architect Bryan Russell van Dencity, het landschap is van Nick Harrell van Kernlandschapsgroep ontworpen.

Moderne achtertuin in Atlanta

achtertuin huis klein terras relax fauteuil gazon

De buitenmuren zijn bekleed met cipressenhout, gebrand met een traditionele Japanse techniek. De planken worden verwarmd met een brander totdat ze zwart worden en vervolgens gepolijst met een staalborstel om de verkoolde delen te verwijderen. Hierdoor ontstaat een mooi, tweekleurig oppervlak dat ook nog eens weerbestendig is. Er zijn kieren tussen de houten vloerdelen en het gebouw zodat er geen vocht of warmte in de woning kan komen. Grote luifels beschermen de terrassen rondom het huis tegen regen en blikken van de naburige huizen. De zonnige veranda aan de voorzijde kijkt uit op het hoofdgebouw, terwijl het schaduwrijke achterterras meer privé is en uitkijkt op een klein bos van pijnbomen, berken en groenblijvende bomen. Voor een heel andere ervaring klimt Fier een ladder op om het dakterras te bereiken, waar hij kan lezen of ontspannen.

Moderne achtertuin woning als oase van rust

moderne achtertuin huis terras hout buitenbekleding grind gazon

Het interieur van 40 vierkante meter is verdeeld in drie zones: een ontspanningsruimte, een thuiskantoor en een uitgaansgebied. Aangezien de studio geen sanitair heeft, is het geclassificeerd als een extra structuur en is de bouwvergunning gemakkelijker te verkrijgen. Ramen omringen de ontspanningsruimte, waar meneer Fier kan lezen of mediteren. Zijn zonen weten dat ze niet binnen mogen tenzij ze zijn uitgenodigd en zijn vrouw Nicole is even respectvol. Esdoornkasten langs de muur. Een uit beton gegoten bureaublad verankert de werkplek en doet denken aan de betonnen vloeren. De architect Russell beperkt het scala aan materialen zodat de kleine ruimte niet overvol lijkt.

Hangstoel voor op het achterterras

moderne achtertuin schommelstoel grote raam plantenbak

Ladder die naar het dakterras leidt

achtertuin huis hout grenen bekleding ladder zithoek dak

overdekt terras aan de voorzijde

achtertuin huis ontspanning houten vloerdelen bekleding metalen dak

prachtige landschapsarchitectuur

modern achtertuin huis ontwerp kiezel gazon siergras landschap

Gedenkteken voor zijn dochter die stierf aan de ziekte van Tay Sachs

modern achtertuin huis tuin fontein grind beton monument

huis achtertuin interieur woonkamer leeshoek raam

achtertuin huis thuiskantoor bureau planken vintage

sappige tuin oud boek decoratie huis

moderne achtertuin huis plattegrond rustige ontspanning