Droomhuizen

Gerenoveerd landhuis in België krijgt een nieuwe moderne faciliteit

Gerenoveerd landhuis belgië farris studio groene bakstenen gevel

Deze boerderij is een renovatieproject dat een 18e-eeuws huis en paardenstallen heeft getransformeerd tot een moderne eengezinswoning in Lennik, België. Daar kwam het vandaan Studio Farris gevestigd in Antwerpen, ontworpen in 2013. EEN gerenoveerd landhuis, dat zijn rustieke charme behoudt.

Gerenoveerd landhuis in Lennik, België

Landhuis farris studio boerderij stallen

Studio Farris architecten kreeg de opdracht om het huis en de stallen van een 18e-eeuwse boerderij in Lennik, een klein stadje in een agrarisch gebied nabij Brussel, om te toveren tot een eengezinswoning. De wens van de familie was om zoveel mogelijk natuurlijk licht in het huis te krijgen met behoud van de authentieke charme. Giuseppe Farris koos voor een box-in-box systeem om mogelijke chemische reacties met sulfaten in de vloer en muren van de oude boerderij te voorkomen. Dit systeem zorgt ook voor de energie-efficiëntie van het huis.

Gerenoveerd landhuis met een nieuwe look

Gerenoveerd landhuis belgië glazen ramen natuurlijke lichtstroom

Om de nodige hoeveelheid natuurlijk licht in elke kamer te krijgen, werd een concept gebruikt dat vaak te zien is in oude boerderijen in de omgeving – ramen en deuren zijn op een pragmatische manier dichtgemetseld en uitgesneden, waardoor de gevel een grillig lappendeken van oud en staat voor nieuwe littekens. Typologische elementen worden door het hele huis opnieuw geïnterpreteerd. De open haard, die 6 meter hoog is, vormt het hart van het huis. De voortuin is ontworpen om de boerderij te verbinden met de bijgebouwen. De achtertuin is een lappendeken van pragmatische vormen en typologische materialen.

   Glazen ramen ingebed in de bakstenen gevelGerenoveerde landhuis gevel glazen doos natuurlijk licht

kleine ronde vijver achter het huis

Gerenoveerde boerderij ronde vijver weilanden waterplanten

Zwembad en klein terras

Gerenoveerd landhuis terras zwembad bakstenen gevel

langwerpig zwembad

Gerenoveerd landhuis stallen modern familiehuis zwembad

open woonkamer met uitzicht op de achtertuin

Gerenoveerd landhuis moderne inrichting woonkamer

vrijstaande kachel

Landhuis modern ingericht vrijstaande houthaard

witte hoogglans keuken

Gerenoveerd landhuis moderne inrichting hoogglans keuken wit

Gerenoveerde boerderij met grote ramen

Gerenoveerd landhuis glazen doos systeem bakstenen pijler vloerlampen

Gerenoveerd landhuis belgië nachtverlichting rode bakstenen

Gerenoveerd landhuis met schuin dak nachtverlichting ramen

Gerenoveerde boerderij stallen plan schets farris studio