Droomhuizen

Glazen schuifdeuren verbinden leefruimte en terras naadloos met elkaar: een vakantiehuis in de VS

Schuifglas eengezinswoning wal plat dak

Een huis met plat dak is het nieuwe toevluchtsoord geworden voor een Amerikaans gezin. De idyllische ligging midden in de natuur inspireerde de architecten “Bates Masi” voor hun ontwerp. Het opgeleverde moderne gebouw fascineert met een open woonconcept, waar de grens tussen binnen en buiten samenvloeit. Grote glazen schuifdeuren verbinden het woongedeelte naadloos met het terras en balkon. Op deze manier wordt de leefruimte uitgebreid tot in de tuin en kan het gezin genieten van een plek beschermd tegen wind, regen en zon.

Glazen schuifdeuren als belangrijk architectonisch element

Glijdende glazen houten jaloezieën gordijnen linnen stof

Het vakantiehuis ligt in Annapolis, VS. De bouwers, een jong gezin met kinderen, wilden een zomerhuis bouwen aan de oever van een rivier. Ze stelden zich een functioneel gebouw voor waar rustieke landhuisesthetiek en minimalistische moderniteit samenkomen. De architecten ontwierpen een eigentijds huis met plat dak dat opvalt met zijn puristische architectuurtaal en houten gevel. Gebouwd als een milieuvriendelijk klimaathouten huis met kruisgelamineerde houten elementen, maakt de houten schaal van het “Cove” huis een naadloze gevelisolatie mogelijk. Op deze manier kan vooral schimmelschade door condenswater worden voorkomen.

Glazen schuifdeuren balkonmeubilair glazen balustrades

Terwijl de houten gevel het vakantiehuis aan drie kanten tegen de elementen beschermt, komt het huis door grote glazen schuifdeuren uit op de rivier. Het schuifdeursysteem maakt een naadloze overgang tussen binnen en buiten mogelijk en maximaliseert de beschikbare leefruimte door in de zomer het woonoppervlak buiten uit te breiden. Op de eerste verdieping laten de schuifdeuren veel zonlicht de woonkamer binnen en creëren ze een verbinding tussen deze en het terras. Op de tweede verdieping verandert de ruime woonkamer met keuken en aangrenzende eetkamer in een balkon. Zo kan het gezin bij slecht weer lekker binnen zitten en bij mooi weer de avond op het balkon afsluiten.

Glazen schuifdeuren laten veel zonlicht de kamers binnen

Schuifdeur glas woonkamer linnen stof hoezen bank

Op de eerste verdieping bevinden zich de vier slaapkamers. Door massieve houten wanden ben je beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Op de eerste verdieping is er nog een informele woonkamer waar het gezin kan ontspannen na een lange dag in de buitenlucht. Het communicatiecentrum in huis is ongetwijfeld het woongedeelte op de tweede verdieping. Er is een ruime keuken, een eethoek en een comfortabele leeshoek. Nog een eettafel voor acht personen en talloze loungebedden nodigen uit om op het balkon te vertoeven.

Keukenpuristische houten fronten, wit natuurstenen werkblad, kookeiland

De inrichting is doelbewust eenvoudig en tot een minimum beperkt. Talrijke ingebouwde kasten bieden voldoende opbergruimte in de keuken. De hoogglans fronten van de bovenkasten weerkaatsen het zonlicht en laten de ruimte lichter lijken. De onderkasten zijn gemaakt van massief hout. De fraaie houtnerf trekt automatisch de aandacht. Verschillende wandplanken bieden opbergruimte voor borden en planken voor vazen, amforen en andere woonaccessoires.

rustiek modern landelijk keukeneiland wit aanrecht

Direct naast de keuken nodigt een brede hoekbank uit om te ontspannen bij de open haard. De woonkamer biedt plaats aan 10 gasten. Dus niets staat gezellige kookavonden met familie en vrienden in de weg.

Een design fauteuil met een metalen frame en leren zitting direct naast de hoekbank biedt de mogelijkheid om te ontspannen met een boek en een glas wijn en te kijken naar de boten op de rivier.

Een comfortabele eethoek rondt het woonprogramma af. Het ruime woongedeelte heeft drie glazen zijkanten. De schuifdeuren kunnen elektrisch geopend en gesloten worden en kunnen op deze manier de leefruimte buiten vergroten. Perfect voor een zomers buitenfeestje.

Een project van Bates Masi Architecten

Richt de slaapkamer puristisch in met gipswand open haard prachtig uitzicht

Badkamer glazen wand ligbad vrijstaand houten plafond

Houten jaloezieën gevel pension ideeën achtertuin

Huis rustieke trappen plantenbak metaal

Houten trappen houten plafond gezinswoning interieur

Ideeën voor gordijnen met glazen woonkamer

Verlichte glazen schuifdeuren in avondgevel

Platte dak huis blauwdruk plattegrond bovenaanzicht