Droomhuizen

Het droomhotel in New York – creatieve moderne hotelarchitectuur

“Dream Downtown Hotel” – het droomhotel in New York van de architecten “Handel” uit New York

het droomhotel in New York - modern design

Gebouwd op een plek van groot architectonisch belang, het droomhotel in New York is een uitstekend voorbeeld van moderne hotelarchitectuur. Dit superstijlvolle boetiekhotel ligt in New York, in de trendy wijk Chelsea en was in 2006 een groot renovatieproject van de handelsarchitecten. Het centrale thema dat het interieur en exterieur beïnvloedt, is een futuristische, abstracte interpretatie van borrelend water. De verbinding met zee en water leidt direct naar de fascinerende geschiedenis van het gebouw.

De spannende geschiedenis van het hotel gaat terug tot 1960, toen het zogenaamde “Maritime Hotel” werd ontworpen door de architect Albert C Ledner voor de nationale marinevereniging. Het gebouw werd later verkocht en veranderde van functie.

Het droomhotel in New York

moderne innovatieve architectuur - hotel in New York

De ultramoderne gevel vertoont stilistische overeenkomsten met het oude “Maritime Hotel” en het originele ontwerp van Ledner. Maar dat is niet geworteld in nostalgie. De moderne hotelarchitectuur doet denken aan de vorm, maar toont vooruitgang in het concept. Het hele gebouw viert het metaal als creatief bouwmateriaal. De gevel is gemaakt van reflecterende stalen platen – zo heeft Ledner het project overwogen en tegelijkertijd gemoderniseerd.

Moderne architectuur – het droomhotel in New York

Op de gevel aan 17th Street vervangen gepolijste roestvrijstalen panelen de originele mozaïektegels van het oude Union-gebouw. Het oorspronkelijke Ledner-gebouw had kenmerkende ronde ramen. Deze verbinding met zee en water is ook in de nieuwbouw behouden gebleven. Daarnaast zijn er meerdere kleinere luiken asymmetrisch in de staalplaten aangebracht, waardoor de verder strakke gevel meer energie uitstraalt. De levendige cirkelsamenstelling komt nu nog dichter bij het concept van borrelend water.

Deze eenvoudige gedachte is een belangrijk leidmotief geworden in de moderne hotelarchitectuur van Droomhotel in New York. De voorgevel, ooit een kale muur, werd omgevormd tot een compositie van cirkelvormige vormen en structuren. Dit keer is het tweelaags staal zo gebouwd dat er ronde openingen ontstaan ​​voor individuele “Juliet” balkons. Het effect is dramatisch, de combinatie tussen het reflecterende geperforeerde metaal, de glazen ramen en de balkons in de schaduw – sensationeel.

Ideeën voor interieurontwerp – verlichting in een droomhotel

innovatieve verlichting - hotel in New York

modern hotel in de VS - interieurdecoratie

Het ultramoderne design is adembenemend. Je speelt met het licht, zodat er een dromerige en vertrouwde sfeer ontstaat. De ontwerpers hebben het cirkelmotief op veel verschillende en creatieve manieren verwerkt. De architecten hebben drastische maatregelen genomen om de ruimte beter te verlichten – vier verdiepingen zijn geëlimineerd. In de resulterende ruimte bouwden ze een prachtig, rustig dakterras met een zwembad. Het zwembad zelf draagt ​​bij aan het surrealistische interieurontwerp – gasten beneden kunnen genieten van de buitenwereld door de glazen panelen op de zwembadbodem.

Een andere slimme variatie op het thema water vind je in de foyer. Het licht dat door de geperforeerde stalen platen schijnt, vormt cirkels door de ruimte. Gecombineerd met prachtige, luxe planten en het groen dat door de ramen te zien is, lijkt de foyer op een bosweide.

Het droomhotel in New York

modern hotel in New York - badkamer

En dat is nog niet alles: het concept van borrelend water wordt verder ontwikkeld. De handelsarchitecten hebben een glinsterende droom gecreëerd waar spectaculaire lampen gemaakt van handgeblazen glazen bollen

 “Zweef door de foyer en vul de kamer met een magische lichtwolk boven restaurant Marble Lane” ./ de ontwerpers /

innovatieve verlichting in het hotelidee uit de VS

Overal waar je kijkt in het interieur van dit moderne hotel, vind je verschillende varianten van het centrale cirkelmotief. Ze worden altijd opnieuw ontworpen en gepresenteerd en zien er fris en interessant uit. De reflecties op de stalen wanden transformeren de symbolische bellenvormen in nog vreemdere patronen.

Om het interieur warmer en gezelliger te laten lijken, gebruikten de Händel architecten houten elementen in de decoratie. De zachte meubels en felgekleurde afbeeldingen zorgen voor meer gezelligheid in de kamers en brengen kleuren in het interieurontwerp van het moderne hotel.

Een reisagent beschrijft: het droomhotel in het stadscentrum als “een vreemd georganiseerde ruimte”. Dat is een goede interpretatie van de magische sfeer van het droomhotel. Het zou interessant zijn om te weten of Albert C. Ledner deze verbouwing van zijn oorspronkelijke moderne gebouw zou goedkeuren.

Door Jaz