Droomhuizen

Houten gevel en open woonconcept in een moderne eengezinswoning in Ptuji

houten gevel groen licht zadeldak

In de post van vandaag willen we u de moderne en gezellige eengezinswoning, “hiša Slavik”, in Ptuji, Slovenië, presenteren, die in 2016 is gerenoveerd. De architecten Boštjan Matul en Dominik Sagadin van het architectenbureau AB Objekt hebben de opdracht gekregen om een ​​magazijn om te toveren tot een modern gelijkvloers huis met een houten gevel. Het toenmalige magazijn is gebouwd in de jaren 80. Het typisch Sloveense huis met houten bekleding van zwart hout en onvoldoende daglicht werd door architecten voorzien van een nieuw dak, panoramische ramen en lichte houten lambrisering en zo verrijkt.

gevel van hout puntdak eengezinswoning

Door de aangebrachte veranderingen is het gebouw omgetoverd tot een charmante laagbouwwoning met een houten gevel. Het voormalige houten dak van het pakhuis, wit geschilderd, werd vanaf het begin gezien als een potentieel en de architecten maakten het tot een centraal element van het ruime en open woongedeelte. Het totale woonoppervlak is 229,5 vierkante meter, terwijl de woning 594 vierkante meter is. Het typische zadeldak is uitgebreid met een luifel van wit beton aan de west- en zuidzijde. Zo werd het terras het verlengstuk van de woning met een houten gevel en werd het interieur praktisch doorgetrokken naar de tuin. Het woongedeelte gaat praktisch over in de tuin, waardoor een harmonieus totaalbeeld ontstaat.

aanplant tuin beton hout stenen

Wanneer u de garage passeert, komt u in de inkomhal. Van daaruit opent de grote open woonkamer met uitzicht op de tuin. Aan de westzijde van de woning bevinden zich grote slaap- en studeerkamers. De open woonkamer herbergt de keuken, het eetgedeelte, een klein kookeiland en het woongedeelte. Verder probeerden de architecten van AB Objekt de oostkant van het huis zo open mogelijk te maken. Een interessante maar geslaagde mix valt op in de interieurinrichting. Elegante en stijlvolle designmeubels werden gecombineerd met antieke meubelen, wat een bijzondere sfeer creëert in het Sloveense “hiša Slavik”. Het nieuw gebouwde huis met een houten gevel biedt nu een moderne leefomgeving met een vleugje Zen en verraadt op geen enkele manier iets over het verleden van de zaak.

luifel betonnen gevel van hout

entreehal houten bekleding lichte betonnen vloer

toegangsdeur betonnen plafond veranda overdekte houten lambrisering

houten balken wit plafond eettafel stoelen open woonconcept

houten balken witte eengezinswoning panoramaraam

eethoek keuken eiland plafond wit

huis gevel houten veranda woonkamer

geplant overdekte veranda schommelstoelen

veranda zitmeubels modern raam voorgevel

keukeneiland barkruk Hisa Slavik glazen front

garagehuis houten gevel tuinbeplanting

Hisa Slavik garage houten lambrisering zadeldak

* een project van AB-object