Droomhuizen

Houten terras met schommel sluit binnen en buiten naadloos op elkaar aan – vakantiehuis met Japanse architectuur

houten terras schommel huis heuvel

Een modern vakantiehuis midden in het bos past harmonieus in de omgeving – het architectonische kunstwerk is geïnspireerd op de typisch Japanse villa, maar het traditionele concept is gemoderniseerd. Het samenspel tussen architectuur en natuur inspireerde de architecten van Sugawaradaisuke voor hun project – uitsteeksels in de gevel geven het gebouw een interessant silhouet, royale glazen puien laten veel zonlicht in het interieur en een klein houten terras met een schommel nodigt uit om te ontspannen. Het huis met twee verdiepingen is op verschillende niveaus gebouwd, waardoor een naadloze overgang tussen de verschillende woonruimtes mogelijk is. Elke verdieping vervult meerdere functies tegelijk en zorgt zo voor optimaal wooncomfort, ook bij beperkte woonruimte.

Vakantiehuis midden in het bos combineert traditionele Japanse architectuur met moderne kamerconcepten

houten terras schommel houten gevel zadeldak

Het compacte bouwvolume is geïnspireerd op het traditionele Japanse vakantiehuis – het zadeldak en de twee verdiepingen, de houten gevel en het kleine houten terras voor de ingang zijn typerend voor de Aziatische architectuur. De bovenverdieping vormt een beschermende overkapping over de begane grond voor het houten terras met schommel. De lichte houtnerf van het terras vormt een mooi kleurcontrast met de verder donkere gevel. Tegelijkertijd biedt het terras de mogelijkheid om buiten te zijn, goed beschermd tegen wind, zon en regen. Glazen deuren van vloer tot plafond creëren een naadloze verbinding tussen buiten en binnen. De grote ramen geven vorm aan de houten gevel en geven een modern tintje aan de architectuur. Op de tweede verdieping is het huis gesloten voor het nabijgelegen gebouw – de oriëntatie beschermt het privégedeelte van de bewoners, tegelijkertijd opent het gebouw zich door royale beglazing naar het nabijgelegen bos en biedt een panoramisch uitzicht op de prachtige omgeving.

Houten terras met schommel zorgt voor het ideale vakantiegevoel

houten terras schommel overdekte opbergruimte brandhout beneden

Het kleine houten terras met schommel bezorgt de bewoners het ideale vakantiegevoel – zodat het hele gezin in het weekend kan zitten en genieten van het mooie weer. Omdat het huis op een helling staat, is er net genoeg opbergruimte onder het terras voor het brandhout. Het terras is gebouwd van lokaal hout, dat vervolgens weerbestendig is gemaakt met speciale oliën.

Multifunctioneel woongedeelte herdefinieert het concept van de open ruimte

woonkamer houten vloer slaapbank leren fauteuil

Het woongedeelte is ontworpen volgens de minimalistische trends – de kamers en niveaus gaan naadloos in elkaar over. Edele materialen zoals graniettegels bij de entree, houten vloeren in het woongedeelte en metaal aan de wanden bepalen de uitstraling van het interieur. De architecten hebben bewust afgezien van bijna al het meubilair – in plaats daarvan vervullen de vloer en trap meerdere functies tegelijk – de trap kan bijvoorbeeld worden gebruikt als leeshoek bij het raam. Naast de keuken met aangrenzende eettafel, is er een comfortabele zithoek ontworpen voor het gezin – een bank, een kleine boekenplank en een comfortabele leren fauteuil nodigen uit om te ontspannen na het diner. De Deense kachel zorgt voor een gezellige sfeer en doorbreekt de minimalistische uitstraling van het interieur. Het slaapgedeelte met tweepersoonsbed, kledingkast en directe toegang tot de badkamer is visueel gescheiden van het woongedeelte door een scheidingswand – de architecten hebben er bewust voor gekozen geen binnendeur te hebben. Het absolute hoogtepunt in het interieur bevindt zich op de begane grond – een sauna biedt de mogelijkheid om het lichaam te ontspannen na een lange dag werken.

ruimtebesparende kameroplossingen woonkamer keuken houten eettafel vier niveaus

keuken houten eettafel wit gasfornuis houten planken

eettafel glazen fronten keuken industrieel woonstijl

huisje bos slaapkamer houten balken kledingkast partitie

vakantiehuis bos sauna begane grond uitzicht houten terras schommel

zolder zadeldak opbergruimte klein raam houten lambrisering

houten terras schommel entree brandhout opslagruimte

houten terrasschommel lokale houtsoorten geolied

houten terras schommel vakantiehuis glazen gevel twee verdiepingen zadeldak

Project door: Sugawaradaisuke